Въпроси при трансплантация на климатик
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
- Vasko_BP
- ентусиаст
-
- Кара: 92' E30 M40 cabrio
- Мечтае да кара: E30 M3
Re: Въпроси при трансплантация на климатик
Мерак се гаси с пари. Пари до тоя момент има. Значи няма предпоставка да не стане.
По-добре да не разводняваме темата. Ще споделя информация тея дни като започна с начинанието.
Опитвам се да създам темата да е полезна за други които искат да сложат климатик.
Събота и неделя ще се умува още и се надявам другата седмица да подкарваме нещата.
Като го подкарам да работи ще напиша колко излиза и едва ли при всеки може да излезе точно определена цена.
Явор предлага за 1200лв и нямаш главоболия, но понеже колата така или иначе е разглобена аз реших да си създавам а и имам желание.

По-добре да не разводняваме темата. Ще споделя информация тея дни като започна с начинанието.
Опитвам се да създам темата да е полезна за други които искат да сложат климатик.
Събота и неделя ще се умува още и се надявам другата седмица да подкарваме нещата.
bate koko написа:а колко пари ,излиза вси4ко?
4аркалаци = работа...?
Като го подкарам да работи ще напиша колко излиза и едва ли при всеки може да излезе точно определена цена.
Явор предлага за 1200лв и нямаш главоболия, но понеже колата така или иначе е разглобена аз реших да си създавам а и имам желание.

- Торук Макто
-
-
Проблема на българина е, че се опитва да разбира от всичко. И е убеден, че е професионалец във всяка една област.
На фона на мнението на Румборака.
Бон шанс.
Бон шанс.
Срещнали веднъж Методий някакви люде във Великоморавско, целият облян в пот. Запитали го: "Що си тъй потен, брате?"
Той отговорил: "Спорих с глупци!"
- Rumburak
- младши ентусиаст
-
- Кара: съмтаймс сайдуейс по пистити :D
- Мечтае да кара: е30 м3
- Детайли за колата: e30 sedan m44b19
Много мъка има по тоя свят...
Ето, че има бая хора дето ще сипват (и го направиха).
В днешно време за съжаление е много трудно да се намерят добронамерени хора, които са склонни да помагат ..
Повече думи нямам, а за темата - жалко...хайде нека Явката ако прецени да почисти и поздрави на всички!

В днешно време за съжаление е много трудно да се намерят добронамерени хора, които са склонни да помагат ..

Повече думи нямам, а за темата - жалко...хайде нека Явката ако прецени да почисти и поздрави на всички!
Последна промяна Rumburak на 28 Окт 2011, 13:52, променена общо 2 пъти
- Торук Макто
-
-
Rumburak написа:Много мъка има по тоя свят...![]()
В днешно време за съжаление е много трудно да се намерят добронамерени хора, които са склонни да помагат ..![]()
Грешно ме разбра.
Оценявам това, което си направил.

Но както ти самия се изрази - за човек, който за сефте се захваща ще е филм на ужасите. И най-вероятно няма да стане надеждно, защото ще има компромиси, я откъм нови части (пеоизход, съответно цена), я откъм изпълнение.
То затова повечето Е30-ки са на тоя хал, щото има прекалено много "Направи си сам". А когато човек тръгне да прави нещо сам, без да му е ясно как да го направи и иска помощ от други хора, то е ясно защо - няма пара и гледа да мине възможно най-тънко. И се слага началото на скраперията.
Има и изключения - такива, които искат да го нправят сами само заради спорта и не правят компромиси. Но те са наистина изключения.
Срещнали веднъж Методий някакви люде във Великоморавско, целият облян в пот. Запитали го: "Що си тъй потен, брате?"
- Vasko_BP
- ентусиаст
-
Торук Макто написа:Проблема на българина е, че се опитва да разбира от всичко. И е убеден, че е професионалец във всяка една област.
Бон шанс.
Не се опитвам да разбирам от всичко, за това съм се допитал до толкова много хора, намерил съм добри майстори и ако им предоставя добра основа всичко би трябвало да стане.

- bigmurzi
- драфтаджия
-
- Кара: '93 316ix Touring
- Мечтае да кара: далеч
- Детайли за колата: Хубавица =)
По-лесно е да дриснем навсякъде и да плюем, то пак си е "българска" черта ...

Е30 на десен завой бензин НЯМА!
- Торук Макто
-
-
Маняк, според теб и такива като теб тия коли не трябва да виждат читав сервиз и професионално отношение ли? Щото са Е30-ки ли и пара не трябва да се харчи за тях? Щото са по-малко БМВ-та от една Е90-тка ли, например?
Темата щеше да е хубава наистина, ако разбирачи като Румбурака я бяха описали открай-докрай, със снимки, подробни обяснения, кои части нови с парт номера, кои части втора ръка и т.н. Но не, нашия пуснал едно мнение с "акценти" и сега едва ли не някой му оакал мнението. От това мнение ще стане ли ясно точно КАК се монтира климатик в Е30 с М40? Не.
Ама нека авторът на темата да каже - ще си го монтира ли сам в крайна сметка по "описания на очевидци"?
Бон шанс.
Темата щеше да е хубава наистина, ако разбирачи като Румбурака я бяха описали открай-докрай, със снимки, подробни обяснения, кои части нови с парт номера, кои части втора ръка и т.н. Но не, нашия пуснал едно мнение с "акценти" и сега едва ли не някой му оакал мнението. От това мнение ще стане ли ясно точно КАК се монтира климатик в Е30 с М40? Не.
Ама нека авторът на темата да каже - ще си го монтира ли сам в крайна сметка по "описания на очевидци"?
Бон шанс.
- Vasko_BP
- ентусиаст
-
Торук Макто написа:Маняк, според теб и такива като теб тия коли не трябва да виждат читав сервиз и професионално отношение ли? Щото са Е30-ки ли и пара не трябва да се харчи за тях? Щото са по-малко БМВ-та от една Е90-тка ли, например?
Бон шанс.
ДА - ЩЕ ГО МОНТИРАМЕ АЗ И ДВАМА МАЙСТОРИ и ако някой въобще има желание ще пусна снимки.
Не знам кой се крие зад този ник, но пишеш с голямо самочувствие и ако наистина толкова много разбираш не ти отива това отношение.
Но като гледам как серете в темата и всеки пише как няма да стане и тва онова мисля, че явно тоя форум трябва да се крепи на общ чат и чесане на пръстите, защото някой когато има желание да пусне малко по-сериозна тема трябва да се изпишат един тон нападки. И след това изказване ще се намери някой който да каже че и аз съм в тоя куп, но ето че се опитвам и какво от това.
За протокола колата я прави един от най-добрите майстори в гр. Враца, който обслужва доверен сервиз на няколко застрахователни компании, които няма да цитирам да не става реклама.
Колата е разглобена до основи и се реставрира доста сериозно и не знам с кое мнение показах че като е е30ка не заслужава да види сервиз. По мое лично мнение аз по-по добър сервиз за моята кола няма (изключвам няколко фирми в софия). Не знам коя ще е тая фирма в която ще отидеш ще хвърлиш е30ката и някой ще се занимава с такова внимание, освен ако не е някой много близък и въобще не говоря за гаражни майстори.
Да ще слагам климатик и ако имат желание модераторите ще разчистят темата и като има развитие ще напиша покажа и т.н.

- Торук Макто
-
-
Много се радвам!
Значи темата ще има продължение!
Надявам се да снимаш и опишеш всичко и да направиш една наистина полезна тема за всички останали. Ще следя с нетърпение и инетерес!
Значи темата ще има продължение!

Надявам се да снимаш и опишеш всичко и да направиш една наистина полезна тема за всички останали. Ще следя с нетърпение и инетерес!
- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
няя вариант човек...то тука темите почват с проекти и много въпроси с псевдо отговори ,ама за жалост все свършват в продава
... само, Кретена пусна снимки как се минава на 5по120...а Мунингфена цял сайт за бродирания си бахур 

С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782
- Vasko_BP
- ентусиаст
-
Явор написа:
Предлагам да се поразчисти темата и да се заключи и да кажете към кой да се обръщам след това да я отключи като има развитие да кача туй онуй.

- Vasko_BP
- ентусиаст
-
Днес купих климатик. В добро състояние е. Прилагам няколко снимки за да е по-нагледно. Изчистих прилежно вътрешното климатично тяло и съм заръчал 2те големи уплътнения и още разни крепежи, скоби за тръби и разни дреболии. Жалко че радиатора на климатика и перката са така нахвърляни с бяла боя и ще трябва да търкам яко с корселина. Дехидрататора не е в добро състояние, а и аз без друго мислех да купувам нов, но още се чудя от къде защото в дару е 337 без тея датчици ли клапи. Ще меря тея дни да си заръчам о пръстените за тръбите. Радиаторчето на парното изглежда много свежо и още се чудя дали въобще да го пипам. Инсталацията е цяла, няма рязано, диода при бушоните е наличен. Има си и гумените тръбички които отвеждат водата от купето. Компресора ще бъде обслужен. Тея дни ще дам още инфо.
Ето снимките:

Ето снимките:

- SuPeR_FLY
- Low Is A Lifestyle
-
- Кара: ниско на земята
Има и по-евтин вариант за дехидратора
http://web1.carparts-cat.com/default.as ... 032&12=130
Успех със слагането, качвай снимки по време на монтажа

- Rumburak
- младши ентусиаст
-
- Кара: съмтаймс сайдуейс по пистити :D
- Мечтае да кара: е30 м3
- Детайли за колата: e30 sedan m44b19
SuPeR_FLY написа:Има и по-евтин вариант за дехидратораhttp://web1.carparts-cat.com/default.as ... 032&12=130
Обадих им се на Ауто Плюс -> за 56лв. (каза марка Ава или нещо от сорта, на нисенс и хела(по 70лв) нямат още отговор за срок на доставка, но е само с поръчка)могат да доставят на бул.черни върх магазина им, дето е срещу завод витоша.
Васко, радвам се как хубаво си го почистил!

По темата - тъй като аз това лято бях без фотоапарат, бях сам и бях притиснат от времето -> нямам много помощен за темата снимков материал, но все пак каквото имам ще го пост-на само да ги намеря из жисиема снимките.
Така като гледам Васко има и време и желание, финикийски знаци и най-вече фотоапарат

Съответно заедно с него ще можем да направим подробно(мисля) how-to, придружено със снимки и обяснения.
Тия дни ще изровя черната торба(торби) с останалите картончета с белите лепенки на бмв аг джърмани с парт номерата на всичко де що съм купил(надявам се всичките ги пазя) и ще ги разгадая според realoem и ще постна и тях.
Има шанс темата да стане полезна и интересна.
Поздрави на всички и нека е30 пребъде!

- Vasko_BP
- ентусиаст
-
Огледах инсталацията и за сега всичко се връзва освен един черен кабел в снопа който излиза от бушонното табло и отива към компресора и дехидратора.
Слагам още малко снимчици на инсталацията и на трите тръбички които оттичат водата.
Обаждах се в Авто Плюс, както предложи колегата rumburaka и в понеделник ще отида да го видя този дехидратор.
Ето снимчици:

Ето този черния който стърчи още не е ясно за къде е?

Ето датчика за перката на водния радиатор:

Ето тръбите които оттичат водата:

Слагам още малко снимчици на инсталацията и на трите тръбички които оттичат водата.
Обаждах се в Авто Плюс, както предложи колегата rumburaka и в понеделник ще отида да го видя този дехидратор.
Ето снимчици:

Ето този черния който стърчи още не е ясно за къде е?

Ето датчика за перката на водния радиатор:

Ето тръбите които оттичат водата:

Последна промяна Vasko_BP на 16 Яну 2016, 23:45, променена общо 1 път