7-ма 38 зимни гуми
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
35 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- RORO
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше 30,38,39 вече само Гранд Чероки
- Мечтае да кара: Грейдер на Ибиза
Re: 7-ма 38 зимни гуми
Да 235/601/16 Мишелин пилот са и моите.
Но
адаш нима не уважаваш Гудиър и Фулда?А аз лично не уважавам Бриджстоун като гума винаги са ми били дървени и са ме поднасяли.
Но

- Дифашир
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е38 V8 bi TURBO & Е34 М52
- Мечтае да кара: http://www.youtube.com/watch?v=8VOULfir ... re=related
адаш чесно да ти кажа гудиар не съм ползвал и нямам впечатления,но тая фулда
последно лятото бях си взел двечки за задни нямам снимни да кача да ги видиш какви бяха.... със бодличките нито бяха изпечени от слънцето нито нищо .... супер бяха минах към 5 К и ми се наложи да ходя до софия и на връщане качвам се на магистралата и не минах повече 30,40 км и чувам някъква бучене карам със 140,150 викам самолет ли има над нас какво става,какво погледнах във дясното огледало и нищо не се вижда само дим.спирам човеко гумата не се вижда само една тумра ,джантата не мога да я барна беше почти червена чаках я да истине не мога да я развия.направо гумата беше на дроп апък не съм я карал повече 20 секуди разцепена.един приятел си взе зимни чисто нови миналата зима със 2010 дот мина през една дупка и се пръсна.да речеш да е била огромна дупката на джнтата нищо и няма не знам дали беше минал и 2 000км.и още 1,2 случея за мен това не е никаква гума.сега сложих едни мишелинки 2-ра ръка 18-ки едната има балон и лепенка минал съм 15 К някъде и не са мръднали.няма да се люшят като континентала,стоят си гладички мазнички 

Да живне малко темата с гумите
Предстой ми покупка на 2 зимни за отзад. С оригиналната е38 джанта съм, но ми се иска да и сложа 255/60/16 да я отворят още. По препоръки не трябва гумата не трябва да е по широка от 235, това го знаем всички. Питам ще ги понесе ли джантата тези 255? За разликата в разхода и скоростомера ми е ясно, че ще има.

- Дифашир
- младши ентусиаст
-
Според мен няма да влезнат.като гледам моите 235 как джантата хлътва това 255
и не знам с какви си отпред но с каквито и да си тези ще са по-високи и нз. дали няма да имаш проблеми с електрониката.Това е много широка гума за зимата.На лед няма да може да отлепи от място ме съмнява.Имам един приятел с тдс-ка има я от 5,6 години и миналата и купи 215/65/16 .Друга година падне ли снега и я зазимява,обаче с тее е като снегорин,дори са някви киташски но са нови 

- asennikolov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е 38 740i 1999г.
- Мечтае да кара: Lockheed SR-71 Blackbird
Колега terax,
Гумите за твоята кола като размер според завода-производител са 235/60/16. Да се доверим повече на инженерите, конструирали автомобила. И задължително еднакви за четирите колела! И да не забравяме, че голяма част от зимата караме на не на сняг, а на сух или мокър асфалт и понастъпваме педала. Затова най-важно за всяка гума е да спира добре и да е стабилна в завой. Нека оставим размера 215 за по-маломощните модификации на Е38, както между другото съветват и от БМВ.
Търси също така гуми от по-висок скоростен клас - на слагай гуми с индекс "Т" на кола, електронно ограничена на 250 км/ч. По-високоскоростните гуми са и с по-здрав скелет, между другото.
По въпроса за марката и модела - всичко зависи от бюджета ти. Категорично избягвай евтините китайски боклуци и разни неизвестни марки, каквото и да ти говорят "компетентните".
И не се доверявай на продавачите в магазина - те искат да ти пробутат стоката си, а много често нищо не разбират.
Намери тестове от "Auto Bild" - от тях можеш да избереш хубави гуми и на добра цена. Не знам дали в този размер има Ultra Grip 7+ или 8 на Good Year - те са оптимални като цена /качество за 14 и 15-цоловите размери.
Успех и пиши какво си купил, цена и отзиви! Това ще е ценно за всички колеги.
Гумите за твоята кола като размер според завода-производител са 235/60/16. Да се доверим повече на инженерите, конструирали автомобила. И задължително еднакви за четирите колела! И да не забравяме, че голяма част от зимата караме на не на сняг, а на сух или мокър асфалт и понастъпваме педала. Затова най-важно за всяка гума е да спира добре и да е стабилна в завой. Нека оставим размера 215 за по-маломощните модификации на Е38, както между другото съветват и от БМВ.
Търси също така гуми от по-висок скоростен клас - на слагай гуми с индекс "Т" на кола, електронно ограничена на 250 км/ч. По-високоскоростните гуми са и с по-здрав скелет, между другото.
По въпроса за марката и модела - всичко зависи от бюджета ти. Категорично избягвай евтините китайски боклуци и разни неизвестни марки, каквото и да ти говорят "компетентните".
И не се доверявай на продавачите в магазина - те искат да ти пробутат стоката си, а много често нищо не разбират.
Намери тестове от "Auto Bild" - от тях можеш да избереш хубави гуми и на добра цена. Не знам дали в този размер има Ultra Grip 7+ или 8 на Good Year - те са оптимални като цена /качество за 14 и 15-цоловите размери.
Успех и пиши какво си купил, цена и отзиви! Това ще е ценно за всички колеги.
- asennikolov
- младши ентусиаст
-
Какво стана, колега, купи ли си зимни гуми? Какви? Откъде? На каква цена?
- asennikolov
- младши ентусиаст
-
Грозно е, когато колега иска мнения, съвети и помощ, а после не споделя как си е решил проблема. Форумът в крайна сметка има смисъл, ако бъдем информирани всички по дадения проблем, т.е. да има полза за всички участници. Иначе само си пишем мненията, и нищо повече.
Поправете ме, ако греша!
Поправете ме, ако греша!
- RORO
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше 30,38,39 вече само Гранд Чероки
- Мечтае да кара: Грейдер на Ибиза
asennikolov написа:Грозно е, когато колега иска мнения, съвети и помощ, а после не споделя как си е решил проблема. Форумът в крайна сметка има смисъл, ако бъдем информирани всички по дадения проблем, т.е. да има полза за всички участници. Иначе само си пишем мненията, и нищо повече.
Поправете ме, ако греша!
Извинявам се ,че сме извън темата.
И това не е единичен случай,ако се върнеш назад,колко теми ще откриеш в които проблема дали е решен

Колеги понеже доста време търсих читави зимни гуми и накрая се спрях на едни Vredestein Wintrac доста запазени имате ли някакви впечатления от марката? Аз лично само я бях чувал, но засега съм доволен 

- Дифашир
- младши ентусиаст
-
Най- хубавата гума е новата
ноо не само да е нова,а и прясна или горе доло до едногодишен Дот,защото ако е 2,3,4 годишна да не кажа и повече и от там натък ние да ги въртим 2,3 зими отиде тя.Може грайфера да е голям,но каучука е със съвсем други свойства.От там нататък вече финансите решават марката.Имам много добри впечатления от Lassa(зимна).Турска ли е,със голям процент пластмаса ли е вътре не знам,ама на колкото коли до сега да сложа съм много доволен.Ако са нови и се карат само зимата,а лятото се съхраняват добре спокойно искарват поне 2 зими със много добри показатели,а и са на по-ниски цени!

Мойте са 0909 DOT и са супер меки дори на пипане. Иначе да, старата гума не става за нищо.
- asennikolov
- младши ентусиаст
-
Disasterr написа:Колеги понеже доста време търсих читави зимни гуми и накрая се спрях на едни Vredestein Wintrac доста запазени имате ли някакви впечатления от марката? Аз лично само я бях чувал, но засега съм доволен
Знам, че Snowtrac на Vredestein дават добри резултати на тестовете. За Wintrac не съм чел нищо. Ти напиши след снеговалежите и дъждовете как са!
Днес нарочно покарах на по-заледени участъци за да видя как ще се държат и нямаше никакви проблеми. Не ми е поднасяла или да не може да тръгне на лед.. С ASC карам естествено. Доста им е хубав грайфера и са меки. И все пак всичко зависи от това как караш. Безаварийна на всички!
- St-George
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E38 M62B35
Хайде и аз да се похваля с новогодишния подарък за колата. Поръчах два броя Pirelli Sotto Zero 235/60R16 100H TL и утре ги чакам да пристигнат. За бюджета който си бях определил влизаха няколко решения - Lassa (около 230лв с монтажа), Pirelli Sotto Zero (212.50 - с доставката и монтажа пак ще излезе на около 230лв. ), Yokohama W.drive V902 (254лв без доставка и монтаж), Fulda Kristall (около 240лв) и Hankook W310 (216лв без монтаж). Със забележката че Pirelli и Yokohama са били с по-стар DOT 07/08/09 (залежала стока). Като пристигнат утре ще кажа дали съм доволен или съм изтеглил късата клечка. Принципно карам много спокойно, на 90% градско и не мисля че щях да усетя особена разлика между отделните марки. Хайде весели празници на всички
- byxal
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e38 740i/6
- Мечтае да кара: BMW е34
- Детайли за колата: черна с шадоулайн!
Някой колега, ще бъде ли така добър, да качи снимка на колата си с 215/65 16, както и друг с 235/60 16. Така ще могат хората като мен, които се двоумят кой размер да изберат, да добият представа, в границите на допустимото ли е компромисния вариант по отношение на размера! 

1-5-4-8-6-3-7-2
http://picbg.net/img.php?file=e4b771b4d2b544a6.jpg
http://picbg.net/img.php?file=e4b771b4d2b544a6.jpg
35 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3