ЛАМПА ЗА МАСЛОТО?????

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Re: ЛАМПА ЗА МАСЛОТО?????

Мнение от slitter » 06 Авг 2011, 14:19

Next написа:Колеги и при мен вече свети тази жълта лампа става въпрос за 318i. Лампата светва в жълто докато си карам и като изгася колата свети още няколко секунди само тя а цялото табло е тъмно.. Гледам, че при вас светва след като запалите колата а при мен светва след като ми е загряла колата. Като я запаля моментално всички лампички гаснат.
П.С. с масло 5-40 БМВ и съм минал 9 000км. Преди го сменях на 8 000км. сега реших да карам около 11-12к. км. но явно си е менте или колата ми е кочина.

Koлега, така, както го обясняваш датчика си работи, но или ти е намаляло маслото, щом още в движение светва, или е отишло маслото като вискозитет. Тоя датчик работи на следния принцип - мери как се загрява и как се охлажда маслото в двигателя. На базата на това подава сигнал, който се интерпретира чрез светене на жълтата лампа. Ако маслото не се охлажда добре светва лампата с индикация, че е намаляло, на ако в картера си има масло и светне в движение - маслото е вече за смяна. Ако светне за 10 сек. в началото при палене - е тогава вече е за смяна датчика и означава, че се е преебал!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330D
Мечтае да кара: ///M power
Детайли за колата: BMW - Bought My Wife

Мнение от Next » 06 Авг 2011, 14:30

slitter написа:
Next написа:Колеги и при мен вече свети тази жълта лампа става въпрос за 318i. Лампата светва в жълто докато си карам и като изгася колата свети още няколко секунди само тя а цялото табло е тъмно.. Гледам, че при вас светва след като запалите колата а при мен светва след като ми е загряла колата. Като я запаля моментално всички лампички гаснат.
П.С. с масло 5-40 БМВ и съм минал 9 000км. Преди го сменях на 8 000км. сега реших да карам около 11-12к. км. но явно си е менте или колата ми е кочина.

Koлега, така, както го обясняваш датчика си работи, но или ти е намаляло маслото, щом още в движение светва, или е отишло маслото като вискозитет. Тоя датчик работи на следния принцип - мери как се загрява и как се охлажда маслото в двигателя. На базата на това подава сигнал, който се интерпретира чрез светене на жълтата лампа. Ако маслото не се охлажда добре светва лампата с индикация, че е намаляло, на ако в картера си има масло и светне в движение - маслото е вече за смяна. Ако светне за 10 сек. в началото при палене - е тогава вече е за смяна датчика и означава, че се е преебал!

Маслото на щеката ми е по средата или леко под нея на скалата. Не знам защо така, но за 1500-2000км се смъкна до половината а преди това не бараше грам. Нарочно не доливам, защото си мисля да го сменя имам 4 тубички по 1 литър бмв 5-40 и ще го сменям май тъй като излиза.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46
Мечтае да кара: M6

Мнение от bochogogogo » 09 Сеп 2011, 22:30

Колко струва въпросния клапан?Карам с този дефект вече 2 години и не се издържа вече :banghead: Мисля да го сменям,ако не стане......сменям колата...това не е нормално!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320 D "01, E90 320 D" 07

Мнение от armagedon01 » 10 Сеп 2011, 12:55

bochogogogo написа:Колко струва въпросния клапан?Карам с този дефект вече 2 години и не се издържа вече :banghead: Мисля да го сменям,ако не стане......сменям колата...това не е нормално!!!

Въпросният клапан струва около 10 лв, но самата му смяна е свързана с доста разглобяване - сваля се динамото, стойката на динамото и ремъка, след това се отвиват болтчетата на корпуса на филтъра и се сменя гарнитурата и клапана с двата 0-пръстена .......
На улицата се пазя не от крадци,а от полицията да не ми вземе парите.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bochogogogo » 26 Сеп 2011, 20:47

armagedon01 написа:
bochogogogo написа:Колко струва въпросния клапан?Карам с този дефект вече 2 години и не се издържа вече :banghead: Мисля да го сменям,ако не стане......сменям колата...това не е нормално!!!

Въпросният клапан струва около 10 лв, но самата му смяна е свързана с доста разглобяване - сваля се динамото, стойката на динамото и ремъка, след това се отвиват болтчетата на корпуса на филтъра и се сменя гарнитурата и клапана с двата 0-пръстена .......

Така днеска бях в магазина и ми казаха че няма клапан на филтърната кутия....Има само на маслената помпа който е възвратен(с пружинката)!!! Къде в realoem видяхте такъв клапан :dunno:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 330cd

Мнение от unikalen88 » 28 Окт 2011, 22:15

какво стана някой намери ли решение.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BlackSun » 01 Ное 2011, 14:37

И аз до колкото знам, има клапан който е в картера на помпата, не знам да има такъв на филтърната кутия!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 01 Ное 2011, 15:04

При мен светкаше също,тази пуста лампа и гаснеше,до един момент обаче,като сменях тампоните проблема се оказа не в датчика а кабел,който се бе сксъсал при буксата...оголихме го,свързахме кабелчето,излорихме и дотам :mhihi:
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от unikalen88 » 01 Ное 2011, 21:01

аз питам за червената лампа при стартиране ,не жълтата
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BlackSun » 03 Ное 2011, 15:30

Да и аз говоря за червената която винаги изгасва но след 3-4 сек след всяко студено запалване, нека колегите по внимателно четат по темата да не става объркване! Според мене проблема си е в помпата и то по точно в клапана който е на нея. Явно той изпуска и маслото се стича изцяло в картера и при всяко студено палене докато развърти и вдигне налягане минават тези 3-4 сек и след това си гасне червената лампа!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 318i 118hp; e30 324td 115hp

Мнение от darko691 » 03 Ное 2011, 22:19

Колеги при мен като запаля колата след 10-15 сек. светва жълтата лампа и исгасва. Това се случва само при палене на колата. След като загрее колата и като застана на светофар при малки обороти (800-900) ми светва Червената лампа за масло. като натисна гаста тя изчезва. Карах я на диагностика но ништо не ми показа. Иначе колата ми е 318i 2000год. с масло 10-40 Castrol.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bochogogogo » 03 Ное 2011, 23:33

BlackSun написа:Да и аз говоря за червената която винаги изгасва но след 3-4 сек след всяко студено запалване, нека колегите по внимателно четат по темата да не става объркване! Според мене проблема си е в помпата и то по точно в клапана който е на нея. Явно той изпуска и маслото се стича изцяло в картера и при всяко студено палене докато развърти и вдигне налягане минават тези 3-4 сек и след това си гасне червената лампа!

Колега този клапан е възвратен,а не за задържане на маслото.На мен много ми намирисва на повдигачи или целия корпус може би... :dunno:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от unikalen88 » 11 Ное 2011, 14:39

колега то възвратен клапан означава че е обратното на връщане-възвръщане-възвратен,така че си мисля че е точно за това този клапан,като няма налягане -демек изгасиш колата -има прожина която го въща и затваря,и държи магистралите пълни,.имам една молба които може да ми купи един клапан,и да ми го прати,защото несъм от софия.намислил съм на следващата смяна на маслото да го сменя да видим кво ще стане.но пук сам от пловдивския раион и немога да намера къде продават.ако има колега които може да помогне от софия да пише на лис
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 1999 BMW 320D

Мнение от b_velev » 11 Ное 2011, 15:14

darko691 написа:Колеги при мен като запаля колата след 10-15 сек. светва жълтата лампа и исгасва. Това се случва само при палене на колата. След като загрее колата и като застана на светофар при малки обороти (800-900) ми светва Червената лампа за масло. като натисна гаста тя изчезва. Карах я на диагностика но ништо не ми показа. Иначе колата ми е 318i 2000год. с масло 10-40 Castrol.

Жълта лампа е за нивото на маслото. Ако имаш масло, най-вероятно е заминал датчика за нивото. Аз карам от доста време така. Датчика за 320д е доста скъпичък и май не си заслужава да се сменя. При мен обаче червената лампа не свети.
Последна промяна b_velev на 11 Ное 2011, 18:02, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 11 Ное 2011, 17:27

darko691 написа:Колеги при мен като запаля колата след 10-15 сек. светва жълтата лампа и исгасва. Това се случва само при палене на колата. След като загрее колата и като застана на светофар при малки обороти (800-900) ми светва Червената лампа за масло. като натисна гаста тя изчезва. Карах я на диагностика но ништо не ми показа. Иначе колата ми е 318i 2000год. с масло 10-40 Castrol.

Смени диагностика май,няма как да не искара датчик масло :yes: особено като е светнало на таблото и да няма грешки
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

ПредишнаСледваща

Назад към E46