Проблем със спирачки на предно дясно колело..

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Peugeot 307 HDI

Проблем със спирачки на предно дясно колело..

Мнение от Kambe » 01 Ное 2011, 16:53

колеги не бях изкарвал колата от гаража 4-5 дена, днес ми се наложи да я изкарам да я подготвя понеже утре ще пътувам около 500 км. Но както си карах в града и усетих придърпване на ляво при натискане на спирачката... :conf: . Помислих, че е от нееднакво налягане на гумите, но като отидох на компресора, ми показа еднакви барове. Днес се сетих да пипна дисковете, предния ляв си беше загрял както и двата задни, но предния десен изобщо не беше бутнал да е топъл... Не ми е светил АБС, не ми е светило нищо... какъв може да е проблема според вас :confused:
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 M54 '01

Re: Проблем със спирачки на предно дясно колело..

Мнение от jbankov » 01 Ное 2011, 16:56

Може да са ти клеясали буталата на самия апарат и да не може да се движи съответно да прави услие върху диска...за друго не се сещам.Пробвай да ги размърдаш малко....трудна задача, но не е невъзможна, разбира се след сваляне на гумата :yes:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: е30-327 . е30-320
Мечтае да кара: bmw 327i turbo
Детайли за колата: BMW 327 i

Мнение от tuningfena » 01 Ное 2011, 18:57

Ако не е от обезвъздушаване най добре не си прави шеги ами свали апаратите и ги прегледай и обслужи
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от jbankov » 01 Ное 2011, 18:59

е, ако не е обезвъздушена добре само едното ли няма да функционира :kuku:
А и колегата е написал , че не я е изкарвал от гаража 4-5 дни... :dunno:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 01 Ное 2011, 20:05

Буталото е заяло вероятно. Трябва да се свали спирачния апарат и да се разкара напред-назад буталото. Но внимателно, за да не се скъса уплътнението му. Тая процедура е най-добре да стане с джаджа за прибиране на буталото, но такава имат в сервизите. Може да ползваш и голям тръбен ключ, макар че пак казвам - трябва да се внимава, щото лесно може да се прецакат нещата. Но ако се изисква някаква груба сила, за да върви буталото, то апарата е за ремонтен комплект, ако не и смяна.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: bmw e60 525iA

Мнение от kravun » 01 Ное 2011, 21:04

Колега и моята беше така. Като ми сменяха накладките майстора видя,че трудно върви буталото и го пръсна мисля с вд-40.После го раздвижи няколко пъти (лично аз не вярвах,че ще стане без смяна),но вече една година си спира и не ми дърпа волана.Успех.
по-добре 2л пепси от 1.6л хонда

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kambe » 01 Ное 2011, 22:24

един майстор ми каза, че АБС клапана може да е заял и да не изпраща изобщо спир. течност към този апарат, ако това е проблема било доста сложен и скъп ремонт смяната на този клапан... Но пак казвам, че АБС системата си работи... педала си рита и т.н. Като се прибера утре ще сваля буцата да видим това бутало, както казахте повечето колеги, дано се окаже от него...
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от integral » 03 Ное 2011, 19:01

Колега остави ги тия ''майстори'', задържал ти е апарата. Обслужи ги и си смени спирачната течност докато е време, че аз Май месец смених дискове и накладки заради задържал апарат. :!:
- Татко, това е новият ми приятел. Той е влогър, трейдър, маркетинг гуру и инфлуенсър...
- Абе дъще, абе дали няма как да се съберете пак с онзи циганин? :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от jbankov » 04 Ное 2011, 12:00

Камбе, какво стана раздвижи ли буталцето :dunno:
Лично мен ме съмнява за тия клапани на АБС,според мен е искал малко да спечели от теб за идващите празници :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw325tds » 04 Ное 2011, 17:17

Това с раздвижването на буталата на спирачните апарати е голяма глупост и се прави от мързеливите "майстори"!
Чрез раздвижване ефекта е краткотраен и има голяма вероятност да си скъсате уплътнението на спирачния апарат.
Хора, като сменяте накладките вземете и си разглобете апаратите. Няма да повярвате колко кал има под уплътнението, което изглежда плътно захванато.

ABS ако е неизправен просто няма да отблокира колелата. Винаги когато ABS-а не работи спирачките си работят като обикновени.
ABS-а е екстра, която надгражда функциоалността на спирачната система, а не основен възел.

Към колегата пуснал темата: или е блокирал апарата или се е запушил маркуча. Направи си ревизия на апарата.
Dirty M5 driveR написа:...джаджа за прибиране на буталото, но такава имат в сервизите. Може да ползваш и голям тръбен ключ...
Да, с тръбен ключ е най-удобно.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kambe » 05 Ное 2011, 5:50

Тези дни ще я вкарам в сервиза за обслужване на спирачките, че сега съм скъсал ластика. Успокоихте ме като ми казахте, че е малко вероятно да е АБС помпата :) Пък и АБС-а наистина си работи..
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kambe » 07 Ное 2011, 16:55

днес бях в сервиза, майстора нямаше време за подробен ремонт, но вдигна предницата на крик и бута маркуча преди буцата, оказа се, че като помпя на педала не се усеща импулс... :dunno:
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kambe » 13 Дек 2012, 23:21

След смяна на АБС помпата всичко е наред ! :bchug: , ключ
Изображение
Изображение

Назад към E36