Помощ за обезвъздушаване
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
4 мнения
• Страница 1 от 1
- jorfii
- младши ентусиаст
-
- Кара: e-36 вече и е39
- Мечтае да кара: х6 ама има време
Помощ за обезвъздушаване
Здравейте колеги, проблема ми е следния пробката за обезвъздушаване на радиатора е с прецакана резба и липсващо болтче преди бях ходил при майстор и той ми каза че е успял да обезвъздуши системата и без тази пробка и ми запуши дупката с някакъв силикон и от тогава си стои така. Колата обаче е преправяна и е с електрическа перка вместо виско, на маркуча между блока и радиатора има датчик за температурата който командва перката включване и изключване датчика е монтиран на малко парче метална тръба а тя съответно е монтирана на маркуча който е срязан и тръбата е надяната в двата срязани края, от край време от там ми сълзи по малко антифриз мислех да го правя да зачистя тръбата да сложа малко грес да сменя някой маркуч ако се наложи но не посмях защото не знам как да я обезвъздуша после с тази прецакана пробка. Сега обаче ремонта става наложителен защото от два дни забелязвам че теча се е засилил значително та въпроса ми е знае ли някой как мога да обезвъздуша системата без пробката на радиатора, как точно да процедирам. Колата е 318 М-40 мотора.
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
Re: Помощ за обезвъздушаване
Oправи си теча,после сипи антифриз до средата на разширителното казанче/това може и при студена кола/,после паркирай колата някъде да вирне муцуната малко нагоре,та като запалиш въздуха да отива към пробката-посредством разширителното казанче/нали знаеш,че като отвориш капачката от ляво църцори и демек въздуха минава оттам
,без да отвиваш пробката/.Палиш колата и отваряш капачката и чакаш на 90градуса и следиш нивото на антифриза и ако спада доливаш като внимаваш да не закипи и ако се наложи затваряш капачката,да не те изкъпе.Правиш кръгче и се прибираш след това,като се минат няколко часа отвараш капачката и ако се налага доливаш до средата антифриз,така два-три пъти и си готов
.

БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- jorfii
- младши ентусиаст
-
- Кара: e-36 вече и е39
- Мечтае да кара: х6 ама има време
- iliew
- ентусиаст
-
- Кара: Каквото има..
- Мечтае да кара: .....
Re: Помощ за обезвъздушаване
никога не съм обезвъздушамал от пробката, а само с развита капачка. Колегага ти е дал насока. Давай смело, работа за макс 10мин.
4 мнения
• Страница 1 от 1