Проблем с водната система М43Б18

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е36 1.8i
Мечтае да кара: z4/850i
Детайли за колата: коли без тавани, мани

Проблем с водната система М43Б18

Мнение от zonian » 25 Окт 2011, 23:09

Колеги, от около 2 седмици ми духат топло (относително топло) само духалките около жабката (мислех вече да блъскам по ония бобинки дето са в темата"често срещани пртоблеми"), газовата си превключва когато си иска на газ (обикновенно 2 мин следкато е загряла до край колата). За капак на всичко в Петък почна да ми гасне на всяко пускане на газта, 3 мин по-късно прегря. :dunno: Веднага отбих и к'во да гледам станало: :shock: Пласмасова тръба (под входящите колектори и зад масленият филтър), в която влизат още 2 други маркуча, се е счупила на връзката с единия от вдата маркуча.
Викам си кой идиот мам** му :bang: е сложил пластмасова тръба във водната система (където има налягане) , закрепена за двигателя (където има темпратура), и е наредил щуцерчета по нея, че ако не тя, те да се счупят. :ranting: :ranting: Естествено водите ми изтекли (добре че не бях сложил още антифриза). Майстора каза, че докото я е демонтирал, тя се е счупила абсолютно от всякъде. Та аз имам 3 въпроса към по-знаещите:
1во. След 40мин долях вода (докато не започна да изтича от счупеното щуцерче) и се прибрах до нас съвсем нормално (10км), без да прегрява, държа си температура, няма проблеми. На другата сутрин си я закарах и на майстора без проблеми. Защо тая кола не прегря пак, и как си поддържа температурата без вода ? :help:
2ро. Очевидно проблема е от повече от 2 седмици, и както си я закарах до нас без вода, така съм си и карал около 500км. Т'ва пък как става ? :help:
3то. Има ли такава метална тръба от нещо друго ? (друго BMW или моторна косачка ако искате) Тръба от нещо което може да се приспособи? :help:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

ентусиаст
Аватар
Кара: 97' E36 m43b18 sedan
Мечтае да кара: E34

Re: Проблем с водната система М43Б18

Мнение от svilgg » 25 Окт 2011, 23:22

колега , аз имах същия проблем , като теб тази година и то на връщане от събора в калояново
качвам шипка ... и чайника кипна :shock: , кат на дрът москвич :mhihi:
отварям и с отварянето нещо гръмна , и всичкото антифриз на земята :banghead:

гледам аз , маркуча който се връзва отгоре на радиатора , там дето се връзва се е счупила пластмасата
как да е успях да го пригодя колкото да се прибера (ама още карам така :mhihi: ) , обаче си викам , да не би някое парче пластамса да е влязло в маркуча и да вземе да отиде при водната помпа , и си викам ще го развия и от другата страна (от другата страна е въпросното нещо дето на теб ти се е счупило) , и още кат развих скобата и то "хоп" и се разтроши кат бисквита
айде и покрай него половин час играчка да го пригодя само и само да се прибера (още го карам така :mhihi: :mhihi: :mhihi: )
и така
тая буба струва 30 лева , ама язък ми за спортния антифриз :mhihi:
Изображение
Изображение
АЗ ЖИВЕЯ ТУК :kuku:

BMW fanatic
Аватар
Кара: ИСТРЕБИТЕЛ мечнае за СОВАЛКА
Детайли за колата: e36 330i

Мнение от with-fox » 25 Окт 2011, 23:24

аз си правих такава метална при стругара и малко заварки и стана ок за ис-ката но това да не пребрее без вода не сам го виждал никаде данеби нещо уреда да е знал багажа или термостата ? провери ги

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Мнение от ~Мишо~ » 26 Окт 2011, 0:49

Тоя колектор,както и тройника на главата се сменят (че после ще се строши и той,пък ти струва ми се си с нагласата само да караш без да пипаш нищо) и не са скъпи,оригинално карат по 15 год.,така че не виждам какъв е проблема.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от zonian » 26 Окт 2011, 15:22

with-fox написа:аз си правих такава метална при стругар

Как по точно я кажи. Самата сгъвка квм двигателя и захващането към двигателя ме интересуват, другото е лесно.
~Мишо~ написа:Тоя колектор,както и тройника на главата се сменят

Това пък какво е ? :dunno: Ще го потърся.
~Мишо~ написа:пък ти струва ми се си с нагласата само да караш без да пипаш нищо

Ама естествено. Иначе щях да си купя кола след 2000г, ако исках пласмаси носачи,калници и тръби по водната система. (и нямаше да е BMW)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: M sport
Мечтае да кара: черно ламбо по прашните улици

Мнение от besnia_ » 27 Окт 2011, 0:43

Колега този троиник първо не е сменян сигурно 10г и не виждам от какво се учудваш :mhihi: от топлината тази пластмаса се руши ;) това е консуматив и се сменя за да не се получи така, този троиник струва 15 кинта чисто нов :winky: също си смени троиника отзад на главата щото и от него ще плачеш така както е тръгнало :mhihi: като се купи кола това е първото нещо което се сменя или ако си я купил и си я карал след година или две като сменяш маслото ги сменяш щото сега може както си я карал така и глава да шлайфаш и гарнитури и др :winky: да не ти пуши главата после излишно сменя се за 5 мин :yes:
Изображение

Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 97' E36 m43b18 sedan
Мечтае да кара: E34

Мнение от svilgg » 27 Окт 2011, 10:22

Колега , не бъркай нещата.
Консуматив е нещо по колата което се сменя през Х километра , като масло , антифриз , филтри , ремъци , свещи и тнт.
Нещо което е подложено на амортизация.
А това че има проблем с тия пластмасови части по мотора след Х години работа е отделен въпрос. Грешката е била наша че не сме ги сменили , но честно да ти кажа като съм си купил колата , нямаше кой да ми обясни за това нещо а и аз от 2 години от никого не го бях чувал , чел съм само за това отзад на главата ... :dunno:
Изображение
Изображение
АЗ ЖИВЕЯ ТУК :kuku:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: M sport
Мечтае да кара: черно ламбо по прашните улици

Мнение от besnia_ » 27 Окт 2011, 13:40

[quote="svilgg"]
А това че има проблем с тия пластмасови части по мотора след Х години работа е отделен въпрос.

Да ти обясня че явно ти се бъркаш,както маслото го използваш и сменяш както и филтрите така и тази трабичка я използваш и трябва да я смениш след извесно време и това я прави консуматив ;) дори и по новите мотори са консумативи защото те подлежат на замяна :winky: сега това че някой иска да кара без да сменя нищо по мотора си е негов проблем,който не разбира като си купи такава кола отива в сервиза и там му обясняват това унова трябва да се смени,затова хората имат сервизни книжки :mhihi: а не да казваш тая тръба кой я сложи там :mhihi: :mhihi: май трябва да покараме още ладичката преди да си купим бмв щото не сме готови :mhihi: :mhihi:
Изображение

Изображение

костинбродчанин
Аватар
Кара: е60 530д
Мечтае да кара: М3 Компакт
Детайли за колата: Няма много...

Мнение от vladi_a_i » 27 Окт 2011, 14:03

И аз я сменях на м42то и струва 25лв.нова,след около 15 години да я сменя който ще..
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от zonian » 28 Окт 2011, 0:15

besnia_ написа:
svilgg написа: май трябва да покараме още ладичката преди да си купим бмв щото не сме готови :mhihi: :mhihi:

Ами аз все повече се замислям дали да си извадя "ладичката" (рено 11ката) от гаража, че както е тръгнало всеки месец нещо дребно, ама което ме блокира да се чупи, е**си. :ranting: А за ел. гюрука колко пъти я вкарвах.... ама това си е за нова тема направо.

Та колеги, нека не разводняваме темата и да обобщим за водната система. Само този тройник и този отзад на главата трябва да си сменя нали ? Има ли други такива тръбички ? Трябва ли пак да я карам на майстор или този отзад и сам ще се справя? Технически грамотен съм и имам инструменти, но колектори няма да се хвана да свалям. Както се наложи за тази тръба, заради която е темата. :ranting:

костинбродчанин
Аватар
Кара: е60 530д
Мечтае да кара: М3 Компакт
Детайли за колата: Няма много...

Мнение от vladi_a_i » 29 Окт 2011, 14:45

Само тия двете са :yes: ,но като сменяте този под колекторите,хвърлете по едно око на тапите на блока.Заради едната от тях ми се наложи да го сменям този продълговат тройник,защото ми изби от корозия едната тапа,а тройника беше понацепен и се вади почти на големи късове..
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от zonian » 02 Ное 2011, 12:41

ааааа и все пак :
zonian написа:Трябва ли пак да я карам на майстор или този отзад и сам ще се справя? Технически грамотен съм и имам инструменти, но колектори няма да се хвана да свалям. Както се наложи за тази тръба, заради която е темата. :ranting:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ///М40Б16
Мечтае да кара: ///M3

Мнение от lopiko » 02 Ное 2011, 22:33

Колеги и аз имам същия проблем като вас та въпросната пластмаса от къде мога да я купя и как и е правилното име и дали трябва да свалям колекторите за да го сменя? :dummy:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: палава 16-ка

Мнение от danchoni.1 » 02 Ное 2011, 22:51

колега и аз го имах същия проблем и минах 1800км с две камички от дравце. обаче докато я сменя после си счупих рацете.за 15лв я взех от една морга сщото на 24 декември само тя работеше.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: чайник

Мнение от sas_88 » 02 Ное 2011, 23:28

vladi_a_i написа:Само тия двете са
Всъщност има още 2 :mhihi: тая при термостата и тази на горния маркуч на радиятора :mrgreen:

Следваща

Назад към E36