Нов съединител, боксува
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Нов съединител, боксува
Здравейте колеги,
Имам много странен въпрос и искам да ви попитам, дали случайно някой не се е сблъсквал със същия проблем.
Преди 8 хиляди километра смених комплекта съединител, с притискателя, лагера и всичко.
От скоро забелязах, че прибоксува на високите предавки (на четвърта с много газ, например). Педалът отделя много, много високо (почти без свободен ход), но така отделя от край време и след смяната дори. Долната помпа на съединителя е добре, горната също. От какво може да е, според вас?
Съединителят е LUK с холограмните стикери и изключвам възможността да е менте.
Автомобилът е каран много спокойно и не е ползван за въртене, за гонки и т.н.
Имам много странен въпрос и искам да ви попитам, дали случайно някой не се е сблъсквал със същия проблем.
Преди 8 хиляди километра смених комплекта съединител, с притискателя, лагера и всичко.
От скоро забелязах, че прибоксува на високите предавки (на четвърта с много газ, например). Педалът отделя много, много високо (почти без свободен ход), но така отделя от край време и след смяната дори. Долната помпа на съединителя е добре, горната също. От какво може да е, според вас?
Съединителят е LUK с холограмните стикери и изключвам възможността да е менте.
Автомобилът е каран много спокойно и не е ползван за въртене, за гонки и т.н.
- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
Re: Нов съединител, боксува
Да ти е честит, новият...шибано сложен съединител
Търсачката "съединител" , опцията на Е46 даваш и ще се изумиш!
п.п.Веднага за рекламации.

Търсачката "съединител" , опцията на Е46 даваш и ще се изумиш!

прочетох, да... а... дали е възможно да се е прецакал дискът за 8000 км?
- iv4o9999
- ентусиаст
-
- Кара: e46 compact 320td
ако нее сложен както трябва напълно възможно 

- vavilon
- старши ентусиаст
-
Аз поне, карам така от 3г.
Както и повечето колеги тук!

Както и повечето колеги тук!
- jbankov
- ентусиаст
-
- Кара: e46 M54 '01
Споделете поне при колеги от форума ли са сменяни или на случаен принцип 

- titimen
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: през ями и окопи...
- Мечтае да кара: LEXUS
mzgrv написа:прочетох, да... а... дали е възможно да се е прецакал дискът за 8000 км?
НЕ. Иди да ти го оправат където разбират.
- tani bojilov
- младши ентусиаст
-
- Кара: е 46 320д 136кс + чип
vavilon написа:Да ти е честит, новият...шибано сложен съединител![]()
Търсачката "съединител" , опцията на Е46 даваш и ще се изумиш!![]()

До автора:бегай по най бързия на чин да ти го оправят за да не го прецакаш.И им кажи на тия където са ти го смвеняли да ти върнат парите.Аман от бездарници,отварят ти го,вижда че нищо не му е ясно ама продължава да прави,само и само да не изпусне парите.Е на такива трябва

Защо н пуснеш жалба в защита на потребителите??? Всъщност все някой трябва някъде да се оплаче, за да се престане с такива неща! Отиваш при тях и правиш рекламация! Ако се отнесат зле - жалба във всички възможни инстанции и така!
Колеги, днес свалихме скоростите и погледнахме. Съединителят е добре, не е износен. Напражихме онази настройка, само че на свален притискателен диск, тъй като пресата, с която го натиснахме, е вертикална.
Сега отделя по-ниско (малко над средата на хода). Въпросът ми е дали е проблем тази "смяна на технологията", а тъкмо това, че завъртяхме дискчето в свалено положение...
Благодаря ви!
Сега отделя по-ниско (малко над средата на хода). Въпросът ми е дали е проблем тази "смяна на технологията", а тъкмо това, че завъртяхме дискчето в свалено положение...
Благодаря ви!
ами колега и аз съм така с не добре сложен съединител - отделя мн горе и днес като я изпънах към 3500 об избуксува
. 2 пъти го сваляха и не можаха да го оправят - големи некадърници 
Сега съм замислел да го сваля САМ , да взема притискателя + диска на преса и да го затворя с звездата докрай (колкото може) и даже да вържа пружинките ( за всеки слу4ай ).
Само нз дали ве4е след 3 хил км не се е прецакал съединителя и пак двойна работа после пак да свалям (ве4е за 5 път) да го сменям с нов-ужас.
То мисля 4е диска ако не е наран и не е износен проблем НЯМА - просто ло6ото отделяне и буксиванрто идва от притисквателя и недостатъ4ната сила на придържане на ламелите му ( естествено от лош монтаж)

Сега съм замислел да го сваля САМ , да взема притискателя + диска на преса и да го затворя с звездата докрай (колкото може) и даже да вържа пружинките ( за всеки слу4ай ).
Само нз дали ве4е след 3 хил км не се е прецакал съединителя и пак двойна работа после пак да свалям (ве4е за 5 път) да го сменям с нов-ужас.
То мисля 4е диска ако не е наран и не е износен проблем НЯМА - просто ло6ото отделяне и буксиванрто идва от притисквателя и недостатъ4ната сила на придържане на ламелите му ( естествено от лош монтаж)
- vavilon
- старши ентусиаст
-
Онзи ден изпаднах в лек спор с един майстор. Тотално ми отхвърли теорията за притискателя, че трябва да се натегнат до край пружините.
Та той спомена за някакво палче, което се "барвало" (настройвало) на 2-та помпа която се намирала до съединителя. И така се оправяло отделянето горе.
Та почвам да се замислям в тази насока.
Вариянти за коригиране на отделянето на педала на съединителя:
1.Затягане на пружините на притескателя до край.
2.Коригиране на това палче, на 2-та помпа. Има ли такова нящо?

- tani bojilov
- младши ентусиаст
-
- Кара: е 46 320д 136кс + чип
Кажи му на тоя майстор да си смени професията преди да е ял бой от някой..vavilon написа:Онзи ден изпаднах в лек спор с един майстор. Тотално ми отхвърли теорията за притискателя, че трябва да се натегнат до край пружините.Та той спомена за някакво палче, което се "барвало" (настройвало) на 2-та помпа която се намирала до съединителя. И така се оправяло отделянето горе.
Та почвам да се замислям в тази насока.

Все едно да сваля помпата .и да скъся дъжината на щивта който бута вилката на лагера.Тогава самия ход на педала ще се скъси и наистина ще отделя по ниско.Ама по ниско според педала.Притискателя няма да се прибира докрая и ако утре си сложиш нов съединител и го монтираш както трябва няма да може да отделя въобще..
http://www.youtube.com/watch?v=qIf5nbjFFJI
Относно проблема с калпаво монтиран съединител .
Тук мн ясно се вижда какво трябва да се направи ! Просто при нас има монтажна звезди4ка с която е заключен притисквателя и ако се махне преди да се стегне заедно с феродото се отпускат ламелите (пружинките се разпъват ) ,нищо 4е те майсторите стягат болтовете после
- просто не могат да оберат явно силата на и на ламелите !
Мисля 4е дори и да нямаме тази малката проф. преса , съ6тото упражнение може и да стане и на голяма стано4на преса .
Аз след няколко дни смятам да го направя защото ве4е ми писна от този високо отделящ съединител .
Само някой да каже до колко да натягам с пресата ( и да се завърти естетвено
) за да се заключат докрай пружинките ? - може би докато звезди4ката спокойно може да се завърти ?!
Има ли някакъв звук от заключването на механизма - нещо изщракване или ..... ?
след това някаква донастройка по специално за Е46 ,четах за допълнително завъртане на диска (дори и при нов,не отклю4ен) от колегата М3 но не ми стана мн ясно .
Питам по обстойно и се интересувам за да мога да го направя ,а и вси4ки др колеги с такива проблеми да са наясно .
поздрави
пп :събирам о6те малко инфо ,смятам една две проби на стария притисквател да направя( + снимки
) и да по4вам смяната.
МОЛЯ някой колега от ВАРНА да ми услужи с монтажната звезда за ден два докато го заклю4а само .
Относно проблема с калпаво монтиран съединител .
Тук мн ясно се вижда какво трябва да се направи ! Просто при нас има монтажна звезди4ка с която е заключен притисквателя и ако се махне преди да се стегне заедно с феродото се отпускат ламелите (пружинките се разпъват ) ,нищо 4е те майсторите стягат болтовете после

Мисля 4е дори и да нямаме тази малката проф. преса , съ6тото упражнение може и да стане и на голяма стано4на преса .
Аз след няколко дни смятам да го направя защото ве4е ми писна от този високо отделящ съединител .
Само някой да каже до колко да натягам с пресата ( и да се завърти естетвено

Има ли някакъв звук от заключването на механизма - нещо изщракване или ..... ?
след това някаква донастройка по специално за Е46 ,четах за допълнително завъртане на диска (дори и при нов,не отклю4ен) от колегата М3 но не ми стана мн ясно .
Питам по обстойно и се интересувам за да мога да го направя ,а и вси4ки др колеги с такива проблеми да са наясно .
поздрави
пп :събирам о6те малко инфо ,смятам една две проби на стария притисквател да направя( + снимки

МОЛЯ някой колега от ВАРНА да ми услужи с монтажната звезда за ден два докато го заклю4а само .

16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2