Нерегулирани фарове - до 150лв и спиране от движение !

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Re: Нерегулирани фарове - до 150лв и спиране от движение !

Мнение от ms » 02 Ное 2011, 16:17

Rumburak написа:... по подобие на TUV. ...

хич не го споменавайте TUV, че онея ще решат да въведат и прегледите да са като техните и ще ходите пеша после... или ще си купувате нови Дачии от магазина... и след 3г. пак нова Дачия :mhihi:
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше 325tds
Мечтае да кара: e46 330xd

Мнение от Coulthard » 02 Ное 2011, 16:21

Изображение

Аватар

Мнение от ms » 02 Ное 2011, 16:28

Coulthard написа:http://imageshack.us/photo/my-images/542/c0103091671.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/511/c0166382034.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/812/c0249251821.jpg/
и ко прайм :) аре разходка в парка да видим какво ще ми говорят

Просто и ясно- отнасяш глоба без да го мислят... Закона го видя- пише, че е ако смениш типа фарове колата е НЕИЗПРАВНА и си носиш последствията, толкова е просто... що се опитвате да носите от 9 кладенеца вода- според наредби и закони сте в нарушение... тея сертификати си ги сложи на стената в рамка или си ги носи като излизаш от БГ в посока немция- там ще ти трябват сигурно...

Просто закона е калпав- това е положението... като сте недоволни от нещата дайте да искаме промени в малоумните текстове, ама да ми казвате "Имам сертификат, к'во ще ми направят" е несериозно... и ако ви глобят тея дни не псувайте из форума- в нарушение сте...
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: e46 330i

Мнение от minimalcoholic » 02 Ное 2011, 16:32

скоро ще ни задължат да караме на свещи,че да не пречим на другите участници в движението...поредната глупост на българина... :dummy:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 02 Ное 2011, 16:56

Само не разбирам,защо трябва да се спира от движение?Прекалено е крайно,то хубаво глоба за прекалено силни крушки,ксенонови такива на обикновени рефлектори,но чак спиране от движение..
bum_bum e прав,утре като кажат коли над 7 години спрени - кво правим?
Отделно аз лично,не съм съгласен с израза тоя сертификат мое си го **** еди къде си - защо,нaли е одобрен за EU ?!ние къде сме ,то вярно всяка държава си има свои закони,но излиза един въпрос,какво ще стане ако видиш ли идва чужденец,с минат годишен технически преглед - по редовен път,и се оказва че за цяла европа неговите фарове са регулирани както трябва,и светят с позволен интензитет а тука му нашиват глоба?
Аз имам един въпрос към тези с ОЕМ ксенон - всички си купувате крушки на филипс ,които не са по 30лв ли :dunno: ...отделно,крушките на Осрам 90% усилените - регулиран фар минал технически преглед както му е реда от до,както каза Dimitroff с тези крушки ,какво правим ако е по-силна светлината?
Еми освен да наложим глоба на всяко място на което се продават а :mhihi: и си мисля,примера на stefsax - оригинални фарове с лупи и ксенон - купуваме ги,слагаме ги да ама няма пръскалки - извод - глоба..не са фабрични за тази кола - моята логика,според писаното...тук и въпроса,как ще установят,кои са стандартни за даден автомобил :dunno:
Хубава инициатива,но малко прибързват,според мен първо трябваше пробно да се предприеме нещо и след като се види има ли резултата ,възможно ли е и до колко - тогава глобите
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 02 Ное 2011, 17:07

Раздува се безсмислено - става въпрос за нерегулирани фарове - дали халогенна крушка или ксенон - основният въпрос е за не регулираните/ненастроени фарове.
Сещам се за лятото по морето - единия от ниво-регулаторите на ксенона ми се беше прецакал (задния).
Тръгвам към морето - всичко е ок, но когато кача още 2ма души отзад...макар да съм с ОЕМ ксенон - присветкват ми...тоест задницата е леко клекнала, но това леко при дистанция от 100-тина метра вече не е леко...първото нещо, което направих, като се върнах беше да подменя ниво-регулатора...

Тук обаче не става въпрос за това дали при по-интензивен товар светим една идея по-високо, защото при замерване с уреда разстоянието е не по-голямо от 2-3-4 метра - там отклоненията винаги са в норма!

И въпреки това - при едни регулирани фарове - дори и да няма ниво-регулатори на носачите - светите в пъти по-малко в очите на насрещно-движещите се, отколкото с нерегулирани фарове при същите обстоятелства...

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 02 Ное 2011, 17:12

Афтермаркет ксенон на фарове е забранен в Англия, сигурно всички щати които знам като в някои даже е забранено да си смениш там стъклата на мигачите от жълти бели.

Фаровете които не са излезнали с фабричен и са от едно време са толкова фарове за ксенон (HID) колкото аз съм цветар. независимо дали са рефлекторни (параболични) или с лупи (елипсоидни). във всяко едно отношение самия фар цялостно е направен за светлинен сноп с обикновена халогена крушка където няма грам общо като спецификации с ксенонова.

Ако се налага това като закон определено трябва да обхваща всякви фарове които не са фабрично такива където висят баласти по тях.

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... ayI#t=162s и ето защо е така.

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 compact 320td

Мнение от iv4o9999 » 02 Ное 2011, 17:15

Dimitroff написа:
///peter написа:
Dimitroff написа::mhihi:
Кой сервиз, бе колега ??

Техническия преглед бе колега или сме по документи само ;)

От 9 години нямам нито един технически преглед...през пръсти.

Аз ги карам да ми видят регулирани ли са ми фаровете, карам ги да ме качат на газ анализатор, карам ги да ми дадат и разпечатката му!
Карам ги да гледат всичко ОТ-ДО!
На всичките ми коли!
В тези коли се возя АЗ или някой от моето семейство - първо пазя себе си и тях, а след това и теб и останалите участници по пътищата ;)

Не, че нещо, но хайде да не съдим за другите по себе си, а ?

Технически казваш...оторизиран сервиз ... нещо не ми се връзват нещата на мен.
Последно ?
Пункт за Годишни Технически Прегледи ли е или е Оторизиран Сервиз...и ако е второто - за какво е оторизиран този сервиз???

:winky:

Хайде сега преди да решиш да опонираш с нещо - прочети какво е писал колегата bum_bum на предишната страница за въпросен пункт за ГТП...

И последно...веднъж годишно или три пъти годишно да ходя във въпросните Оторизирани Сервизи, аааа..... Пунктове за Годишен Технически Преглед ??? :dunno: :mhihi:

E това е мъжка приказка евала Димитров, ако всички мислят така държавата няма да е на това дередже, защото като караш и някой ти пречи отпред или отзад с кофти фарове псуваш и мрънкаш но не си гледаш своите.

Аз съм твърдо за първо да погледне всеки себеси и после останалите.

Аз имам друг въпрос, кой ще каже какви са параметрите и дали ченгетата няма да ни друсат за щяло и нещяло, като ми кажат този фар нее в норма а той е примерно, за мен се създават предпоставки за корупция, цялата тая галимация трябва да се вкара в техническият преглед и там да те суровакат, за светлини, чистачки, катализатори, спирачки и т.н , а не всеки да си има познат да си носи документите и на другия ден да залепи само лепенката на стъклото

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше 325tds
Мечтае да кара: e46 330xd

Мнение от Coulthard » 02 Ное 2011, 17:28

абе или аз съм неграмотен или не виждам никаде в закона максимално допустима осветеност :)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от slitter » 02 Ное 2011, 17:32

Aбе, много се надъхахте бе, хора! Няма нормативен документ, който да ти казва да не караш с ксенонова кружка. Има норматив само фарът да има репер и интензитета да е в определени норми. Ксенон на рефлектор, особено на е46 нема репер!!! Затова се принудих да си сложа лупи, ама кат казвам лупи тва занчи лупи - FXR специално за ксенонова кружка праени. Са нито заслепявам отсрещния, регулирал съм си ги в сервиз точно на такъв стенд и въобще не се притеснявам. Тука некой ми държи сметка имам ли ненам ли нворегулатори, пръскалки и тем подобни. Що не се гръмнете бе олигофрени!???? Кво ми парадирате с ксенончетата ви бе??? Светат по-зле от моя, щото за 10 години сигурно ви е изгорел горубленския рефлектор! Смешници! Колкото до регулаторите обмислям да си сложа и такива, и пръскалки, за да ми е всичко ток и жица, ма вие скачате за глупости - акцията е за ниво и интензитет. Ксенон на рефлектор само трябва да се притеснява, останалите сте си законни, а и морлани! На никой не пречите!

ентусиаст
Аватар
Кара: coupe e36 m42 , цоупе е46 325ci
Мечтае да кара: ///M

Мнение от mitrax » 02 Ное 2011, 17:34

в Дупница преди малко завърших обиколката в издирване на уред за регулиране на фарове . В пунктовете за преглед - НЯМА , имаме на едно място - в СБА . Минах теста , общо взето единия фар ми биеше в ляво малко , но в нормите. Когато фаровете ми са вдигнати до горе са точно в стандарта за ферове без реглаж от купето . Прибора стенд :mhihi: единствен за в Дупница нямаше мерене на интензитет ! :conf: което най вече ме вълнуваше. Един колега имал лум метър или както се казва , ще го търси да видиме дали ще може да измериме интензитета.
Последна промяна mitrax на 02 Ное 2011, 17:47, променена общо 1 път
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от monev.s » 02 Ное 2011, 17:40

12. по осветителната уредба:
а) изменени са броят, типът, цветът и разположението на предписаните светлини, с
изключение на светлините за мъгла

Какво означава предписани ако смея да попитам? Кой ги предписва, къде са написани тия предписания и т.н.?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 02 Ное 2011, 17:41

аз до колкото разбрах, ще правят проблеми на тези, на които не са регурани фаровете и заслепяват.
няма да се занимават с хора, които фаровете им са наред, независимо кво свети отзад ;)
така, че ще изгорят тези с ксенон на рефлекторен фар.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

Аватар

Мнение от ms » 02 Ное 2011, 18:02

Gqbriel написа:...
Отделно аз лично,не съм съгласен с израза тоя сертификат мое си го **** еди къде си - защо,нaли е одобрен за EU ?!...

то и аз не съм съгласен, ама никой не ни пита нас... по белите държави (за където са нужни тея сертификати) такива промени по колите се допускат след проверка дали всичко е както трябва изпълнено... те за едни тунинг брони и прагове дето са просто една пластмаса ти искат документ и т.н., че за ксенон ли ще ти позволят да си сложиш ;) Аз против нямам и тук да се одобряват такива промени, а не сульо и пульо да си прави к'вото иска по колата, ама пак никой не ме пита... аз съм навит и да се ликвидира това минаване на преглед колата, искам и изискванията за минаване на ГТП да се повишат, ама пак никой не ме пита... щото почнат ли да проверяват колите ще трябва да спрат от движение сигурно половината и приходите от данъци и застраховки умряха... много неща трябва да се променят в тоя ЗДвП и разните наредби (къде щото са глупави, къде щото са остарели просто), ама нали казах- нас никой не ни пита...
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e34 520i
Мечтае да кара: Машината на времето !
Детайли за колата: Бяла подводница от 1992 г. в перфектно оригинално състояние !

Мнение от dagger » 02 Ное 2011, 18:09

:D Голямо чесане на езици, точно в БМВ форума, в който 80 % от автомобилите са със заводски лупи ! Хора, колеги, приятели, не се притеснявайте излишно. Карате перфектаната марка кола с може би най- добрите заводски фарове, които с ксенон между 4300-6000 стават повече от перфектни !!! Ха сега някой да каже, че да караш БМВ не е привилегия :mhihi: :mhihi: :bowdown: :driving:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата