Симптоми заминал стартер?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
Симптоми заминал стартер?
Колеги снощи спрях на едно място и когато реших да запаля нищо... само примижаваха светлините.. бутнаха ме и за 4 м колата запали и сега пак си пали лесно.. със самото пипане.
преди години ми се случи с е30 това..
дали дефектира стартера ? нещо износва ли се за да прави така?
преди години ми се случи с е30 това..
дали дефектира стартера ? нещо износва ли се за да прави така?
- arsenal
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: мотокара
- Мечтае да кара: на бензин
Re: Симптоми заминал стартер?
колега погледни клемите на акумолатора да не са зацапани или стартера да засича
- jbankov
- ентусиаст
-
- Кара: e46 M54 '01
мда...и аз съм за клемите на акумулатора...при мен беше до скоро така, само лампи без никакво палене или дори и причукване...нищо
След като правих интервенция по колата и трябваше да махам акумулатора , хубаво ги затегнах и сега всичко си е ОК

След като правих интервенция по колата и трябваше да махам акумулатора , хубаво ги затегнах и сега всичко си е ОК

- ares2
- старши ентусиаст
-
клемите ги местих скоро .. но снощи ги притегнах след като не запали и пак нищо..
не искаше да откачи
не искаше да откачи
- bebcho__
- младши ентусиаст
-
- Кара: грозно е36 купе
- Мечтае да кара: настрани с около 200
ако не прави хубав контакт на клемите наистина ще ти го направи пак. виж ги да не са окислени и ги почисти добре. аз не бих бързал да вадя изводи за стартера...
Аз го имах с моя компот същия проблем, изостави ме на майната си извън София почти
Аз лично си смених направо стартера и проблема ми се оправи, мъжото какво ли не гледа и стигнахме до извода да се сложи друг! На опитен майстор препоръката му също бе да се смени с друг, по - евтино ще излезе. Успех колега 

I don't know where the Limit is But I know where is Not!!!
- ares2
- старши ентусиаст
-
мерси колеги ще го сменя ако пак направи подобен срив.. за сега си е ок но..
аз скоро слагах мотора.. и имах стартери и какво съм спал за да избера съсипан не зная..
а като се сетя какво ме чака за да го махна сега.. под капака ми няма място игла да забодеш
аз скоро слагах мотора.. и имах стартери и какво съм спал за да избера съсипан не зная..
а като се сетя какво ме чака за да го махна сега.. под капака ми няма място игла да забодеш
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Stoevro's wife написа:Аз го имах с моя компот същия проблем, изостави ме на майната си извън София почтиАз лично си смених направо стартера и проблема ми се оправи, мъжото какво ли не гледа и стигнахме до извода да се сложи друг! На опитен майстор препоръката му също бе да се смени с друг, по - евтино ще излезе. Успех колега
Най-евтино излиза ревизия на настоящия, защото не се знае другия до къде се е износил.
Четки, втулки бендикс да са нови и съня да е спокоен

- ares2
- старши ентусиаст
-
то или бяха клеми или стартера..
но много е вероятно да е на ръба и да е залепил за момент..
но много е вероятно да е на ръба и да е залепил за момент..
_65536_kb_sec_ написа:Stoevro's wife написа:Аз го имах с моя компот същия проблем, изостави ме на майната си извън София почтиАз лично си смених направо стартера и проблема ми се оправи, мъжото какво ли не гледа и стигнахме до извода да се сложи друг! На опитен майстор препоръката му също бе да се смени с друг, по - евтино ще излезе. Успех колега
Най-евтино излиза ревизия на настоящия, защото не се знае другия до къде се е износил.
Четки, втулки бендикс да са нови и съня да е спокоен
Колега,аз честно да си призная карам вече доста време със стартер втора ръка и за момента съм доволна,дано не ме предаде отново, че тоя път на самоход и да лови пътя

I don't know where the Limit is But I know where is Not!!!
колега значи започваме с по евтиния варянт виж дали тие хубаво притегнат стартера към мотора ако е разхлабен бендикса може да заклинва на маховика и да се тормози.ако не е това прегледайго за мрасория,кабелите също всичко трябва да е чисто и здраво стегнато използваи медна паста между контактите
- ares2
- старши ентусиаст
-
и аз съм си с втора употреба.. имах няколко
ако са си в добро състояние честно казано ги предпочитам пред някои боклучак които ще ми донесат нов.. made in zanzibar for germany... на такива несериозни изпълнения съм се нагледал за тези години в които имам БМВ та че ме е страх да си купя нещо от магазин
ако са си в добро състояние честно казано ги предпочитам пред някои боклучак които ще ми донесат нов.. made in zanzibar for germany... на такива несериозни изпълнения съм се нагледал за тези години в които имам БМВ та че ме е страх да си купя нещо от магазин
Поправката на стартера излиза на 90% от случаите,доста по-на сметка отколкото друг,просто има малко хора които разбират от стартери и генератори и в повечето сервизи ти казват цена за нов....
- ares2
- старши ентусиаст
-
оказаха се две неща...
стартера беше изцяло за рециклиране..
смених четкодържателя.. сложих един бош..
смених и втулката...
тъкмо си му беше дошло времето.
но се оказа че и масата към мотора нещо се беше разхлабила..
сега пали като часовник..
стартера беше изцяло за рециклиране..
смених четкодържателя.. сложих един бош..
смених и втулката...
тъкмо си му беше дошло времето.
но се оказа че и масата към мотора нещо се беше разхлабила..
сега пали като часовник..
14 мнения
• Страница 1 от 1