Нерегулирани фарове - до 150лв и спиране от движение !

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мел

Re: Нерегулирани фарове - до 150лв и спиране от движение !

Мнение от ///vlado » 02 Ное 2011, 9:50

е добре де тоя в репортажа дето ги тестваха .. си беше с ксенон ? дали пък няма да им проблем да речем до 5-6 к ?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Мнение от plradev » 02 Ное 2011, 9:58

Начи ,дори и да ги мандахерцат тия стендове по улиците дълго време ,ако са ти регулирани фаровете и интензитета на светлината е ок и по тоя праграф не могат да те барнат,копче не могат да ти кажат за ксенона (нали тука си остава отворен въпроса колко коректно е това измерване на място,колко е годен техния уред ,при какви условия се извършва,"нивелиран" ли е терена и т.н. и т.н. условия ). Ма не бил оригинален ксенона. Ми айде да видя как куката ще ми докаже черно на бяло ,че не ми е оригинален ксенона ?! Ма нямало стъклоумиващо устройство за фаровете и адаптивност на същите ... БУЛШИТ ! Имаше преди време тема по същия въпрос ,когато се прокрадна идеята да не можеш да минеш преглед ако си с китайски ксенон. Е в оная тема бях постнал всичко де имаше наредби на държавната автомобилна администрация ,и текст в който ползването на фарове с газ-разряден източник на светлина (ксенон) ,задължава автомобила да е оборудван с "пръскалки" и автоматично регулиране,няма :!:
Та тия да ходят да спират от движение колите в страните по Европата дето са си уредили законовата уредба ,преди да глобяват и да пускат кьорфишеци по телевизиите ...
Баси как се изнервих отново за тия фарове :evil:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: coupe e36 m42 , цоупе е46 325ci
Мечтае да кара: ///M

Мнение от mitrax » 02 Ное 2011, 10:07

Няма да има проблеми ако има регламент и се работи спрямо него . Аз имам пръскалки , китайски ксенон , лупи , да речеме насадя и автоматично регулиране (всичко от европейската директива).. проблема ще е като ме спре куката вечер и ми спре колата от движение заедно с глобата защото колата ми е 93г тогава е нямало фабрично ксенон :evil: Това ще означава че аз трябва да доказвам че не съм виновен . Един вид с презумция за виновност , не "невиден до доказване на противното"

Та без ясен регламент полицайте получават поредния инструмент за "рекет даден"
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: съмтаймс сайдуейс по пистити :D
Мечтае да кара: е30 м3
Детайли за колата: e30 sedan m44b19

Мнение от Rumburak » 02 Ное 2011, 10:10

http://dnes.dir.bg/news/farove-svetlini-hora-patishta-9826797?nt=4 :shock: :paranoid:
Колеги какво ще правим...? Връщаме се на халогенните жълти булшит крушки или си режем вените, след като ни спрат от движение любимите ни колички ?!?!?!? :banghead: :banghead: :banghead: :ranting: :censored: :censored: :censored:
Изображение
Дилян Пенчев написа:
Se7ven написа:А Шпера вдига ли разхода?

Не вдига разхода и няма логично обяснение да го вдига освен че като имаш шпер повече се юркаш на най-десния педал :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F34 320d
Мечтае да кара: G32
Детайли за колата: 320d GT B47

Мнение от mistyrain » 02 Ное 2011, 10:19

хаххах да, много е малоумна статията. Обаче да Ви кажа ако може наистина да се провери дали са регулирани фаровете, то аз съм ЗА тези които не са да бъдат глобявани. Писна ми да ме заслепяват некви фарове дето светат да гонят прилепите а не по платното.

ентусиаст
Аватар
Кара: coupe e36 m42 , цоупе е46 325ci
Мечтае да кара: ///M

Мнение от mitrax » 02 Ное 2011, 10:21

аз залагам на това
Засега от КАТ няма да налагат глоби на водачите, чиито коли имат ксенонови фарове.
Вчера от КАТ обявиха, че ще се глобява и за нерегулирани фарове, като санкцията може да стигне до 150 лв.

другота май си е тръпана ... новини да има дет се вика.
Ако ме измерят с уреда стенд :mhihi: и им дам отклонение със съгласен да ме наказват .. в противен случай че се съдиме ..
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: ше Опел, но сега...
Мечтае да кара: Boeing 747
Детайли за колата: Не е важно колко ти е мощна колата, важно е колко ти е празна главата.

Мнение от Dourden » 02 Ное 2011, 10:49

:bowdown: Най-после да измислят нещо смислено. Лично мнение колегите да не се обиждат.
ПИСНА МИ от нерегулирани фарове, които ти вадят очите когато спреш на светофара или като карас срещу теб после 1 минута не знаеш къде се намираш. Спореде мен трябва да има такъв контрол. А който ми каже, че според прегледа му пише ,че фаровете са регулирани само ще се изсмея, защото знаем колко голяма част от колите в БГ как са са преминали технически преглед.
Изображение

е36 си е е36

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F34 320d
Мечтае да кара: G32
Детайли за колата: 320d GT B47

Мнение от mistyrain » 02 Ное 2011, 10:50

Dourden написа::bowdown: Най-после да измислят нещо смислено. Лично мнение колегите да не се обиждат.
ПИСНА МИ от нерегулирани фарове, които ти вадят очите когато спреш на светофара или като карас срещу теб после 1 минута не знаеш къде се намираш. Спореде мен трябва да има такъв контрол. А който ми каже, че според прегледа му пише ,че фаровете са регулирани само ще се изсмея, защото знаем колко голяма част от колите в БГ как са са преминали технически преглед.

Напълно подкрепям колегата по това мнение. И аз така казах по-горе. Нека да има регулирани фарове, но това за фабричен и нефабричен ксенон е прекалено.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E91 330D
Детайли за колата: Touring

Мнение от dblos » 02 Ное 2011, 10:57

Интересно , като ми направят проверка за регулиране на фарове , с какъв документ ще одостоверят така наречения стенд че, измерва правилно ? Много ме съмнява да разполагат с такъв !

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Мнение от plradev » 02 Ное 2011, 11:02

Dourden написа::bowdown: Най-после да измислят нещо смислено. Лично мнение колегите да не се обиждат.

Ама няма трезвомислещ човек ,който да не е на твоето мнение,затова едва ли някой ще се обиди . На никой не му е приятно да му пържат очите с фарове ,светещи в небето . Но не е това начина и не е това оргъна ,който трябва да извършва контрола по тоя начин.
Нали лятото "новия" шеф на КАТ ,заяви ,че иска да изкара пътната полиция на светло нямаше да спират коли без нарушение на случаен принцип ,сваляха слънчеви очила и т.н. малоумщини. То беха репортажи по телевизията ,то беха чудеса ... И тогава писах ,че всяко чудо е за 3 дни и сега така ще стане със стрикния контрол ... Ще отшуми "акцията",няма да ги има камерите и после ще останат само рушветите и всичко по старо му ,само дето и за фарове ще ни шибат .
Е тва е порочното в цялата идея за "ефективен" контрол ....
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: съмтаймс сайдуейс по пистити :D
Мечтае да кара: е30 м3
Детайли за колата: e30 sedan m44b19

Мнение от Rumburak » 02 Ное 2011, 11:03

За това дали са регулирани фаровете и аз съм ок!
Но ГЛАВНИЯТ ПРОБЛЕМ Е С ТОВА ЗА ФАБРИЧНИЯТ КСЕНОН... :banghead: :banghead: :banghead:
Който не е с фабричен и му спират колата от движение :bcry: ... :shock: :shock: :shock:
С това ще накарат голям процент от нас да си върнат халогенните крушки и по-скоро ще увеличат процента на катастрофите и птп-тата. :bang: :ranting: :banghead: :censored: :no: :maad: :comp: :drinking:
Изображение
Дилян Пенчев написа:
Se7ven написа:А Шпера вдига ли разхода?

Не вдига разхода и няма логично обяснение да го вдига освен че като имаш шпер повече се юркаш на най-десния педал :mhihi:

кандидат дрифтър
Аватар
Кара: 535d M-sport
Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..

Мнение от boksioraE39 » 02 Ное 2011, 11:11

Ами ако мойта е с фабричен ксенон обаче съм го изхвърлил и съм си сложил няк'ъв за 120-лева к'во?!
Изображение
https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 02 Ное 2011, 11:25

Значи на мен ми е писнало от:
- Нерегулирани фарове
- Лампи, сложени на неподходящи фарове, а в допълнение, същите не са регулирани.
- Ксенони на халогени и вкл.халогени без да са налице условията за това. В допълнение и те нерегулирани.
- Изгорели лампи на фарове и никой не го е еня за това.
- Не понасям хора, дето не си обръщат внимание на светлините, отпред, отзад, няма значение.

Съжелявам, че законовата наредба не е по-добре уредена в това отношение.
Утре ако почнат да ги махат тия от пътя, аз съм с две ръце "ЗА".
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше 325tds
Мечтае да кара: e46 330xd

Мнение от Coulthard » 02 Ное 2011, 11:27

влязохте във филма...
Искам точен член от ЗДВП в който е забранено поставяне на ксенони. След това от същият закон искам и точният списък на моделите коли на които им се слага ксенон и на кои не, а и да ви припомня 1993г. БМВ поставят първият ксенон на кола :) Уреда с който измерват и регулират фарове има упътване в което пише че трябва да е на нивелирана повърхност. освен това ако ви замерва осветеността задължително трябва да има и лепенки за годност от Института по метрология. Дори и да има връщаме се към нивелираната повърхност.
Все пак моля ви минете през регулиране на фарове че аман от идиоти
Изображение

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 02 Ное 2011, 11:36

Coulthard написа:...Уреда с който измерват и регулират фарове има упътване в което пише че трябва да е на нивелирана повърхност...

не се хващай за това- и без да съм виждал такъв уред с години мога ей тъй, на първо четене да предположа, че уреда има предвидена възможност за нивелиране... не може всеки път да е на идеално равна основа- значи ще може да се настройва ;)
Последна промяна ms на 02 Ное 2011, 11:42, променена общо 2 пъти
Изображение
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата