Нерегулирани фарове - до 150лв и спиране от движение !

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: на 15''ки
Мечтае да кара: 300C hemi 6.1L

Re: Нерегулирани фарове - до 150лв и спиране от движение !

Мнение от biem_w » 01 Ное 2011, 20:39

PIONEER написа:Из сайта на БНТ:
Автомобилите с ксенонови крушки на фаровете, които не са фабрично
производство, ще бъдат спирани от движение, а на водачите ще бъде съставян акт.

Според мен време беше.

е нали беше с документ от сервиз,че са монтирани и настроени нямало проблеми.. аве тия са големи малоумници... за тва само лайната ше ядат тия полицай .... нищо,че 98% от вас ги Подкрепят.. то и аз ги подкрепям но не и да се крият като мишки в трънките и да дебнат кой с кви фарове е .. нали е фар свети ли ? свети кав е проблема... небили оригинални.. се тая щом са на пазара са оригинални .. и тва е . със всеки изминал ден все повече ни тъпчат и ние все повече затъваме... даже да не кажа,че лайната ги ядем ние .. щото като изникне нов закон и ние Охаа крайно време беше .. ала бала .. то утре ще изникне закон забранено карането с гуми над 1 година .. ко прайме ? а тия гумаджиите ко праят ? файда пак никва ....
Информация само по телефона! Не ми се играе на чат срещи!

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 01 Ное 2011, 20:46

Как само го каза..."свети ли? - Свети!"

Проблема не е само дали свети, а къде, как и колко свети!

И само не казвай, че не си псувал на ум някой с ксенон на рефлекторен фар, който само е чувал, че няаааакъде ги регулират.... :confused:

ентусиаст
Аватар
Кара: на 15''ки
Мечтае да кара: 300C hemi 6.1L

Мнение от biem_w » 01 Ное 2011, 20:49

Dimitroff написа:Как само го каза..."свети ли? - Свети!"

И само не казвай, че не си псувал на ум някой с ксенон на рефлекторен фар, който само е чувал, че няаааакъде ги регулират.... :confused:

Ами да доста често съм срещал такива индивиди с голфове най често и като му набия дълги да му окапят веждите чак спирачки натиска ма се тая .... ами аз като цяло немога да приема факта и ,че има такива малоумници дето карат с такива фарове.. верно е ,че 70% за тях фара е да свети нещо но самия фар си има очертания и треактория до която трябва да свети.. бее де да знамм .. аз сега пак ще слагам ксенона,регулиран сичко както си тре да не преча на никой па тия дето ми пречат едни силни дълги да има стопя броните и тва е ....
Информация само по телефона! Не ми се играе на чат срещи!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 01 Ное 2011, 20:50

Ей умрете да пишете без да четете :dummy: става въпрос за това, ако имаш документ за регулирани фарове от оторизиран сервиз...

Ама ми е много смешно шофьорското съсловие, много се кефи на безмислени закони, които само го цакат (фейспалм)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 01 Ное 2011, 20:53

Вчера минах преглед. Светлините не ми ги гледаха дали са настроени или не. Нямаха изобщо такъв уред.
Е коя е тая държава в която днес ще мина преглед на място, дето изобщо нямат уреда, а утре ще ме спрат от движение, че не са ми регулирани фаровете?
Всичко е даване на инструменти за рекет в ръцете на кухите, че да не ходят да "пият кафе" и "да пушат".
А да предположим друго. Отивам да си ги регулирам, правят ми ги там. Тръгвам си и ме спират. Мерят и казват- не са ОК. Кво прайм? :dunno: :kuku:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 01 Ное 2011, 20:56

лов на вещици е тая работа с регулираните фарове

тоя льохман, дето се мотае със уреда "СТЕНД"

работи в кат-дървеница и идентифицира номера на шасита

сигурен съм, че до 1 седмица тия стендове ще си се приберат и нещата ще си бъдат като постаро

а това за зимните гуми е смехотворно направо, защо плашат хората от телевизията, при условие,
че няма законова норма, която да осигурява глоба за каране с летни гуми през зимата

да не говорим, че всесезонните гуми остават с неясен статут, стават ли, не стават ли..
Последна промяна BadAngel на 01 Ное 2011, 20:57, променена общо 1 път
No bling at the Ring

старши ентусиаст
Аватар
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 01 Ное 2011, 20:57

bum_bum написа:Вчера минах преглед. Светлините не ми ги гледаха дали са настроени или не. Нямаха изобщо такъв уред.
Е коя е тая държава в която днес ще мина преглед на място, дето изобщо нямат уреда, а утре ще ме спрат от движение, че не са ми регулирани фаровете?
Всичко е даване на инструменти за рекет в ръцете на кухите, че да не ходят да "пият кафе" и "да пушат".
А да предположим друго. Отивам да си ги регулирам, правят ми ги там. Тръгвам си и ме спират. Мерят и казват- не са ОК. Кво прайм? :dunno: :kuku:

Aми как какво, ще почерпим... тези закони за фаровете са чисто и просто за стригане на овчици...

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 01 Ное 2011, 20:58

biem_w написа: .. щото като изникне нов закон и ние Охаа крайно време беше...

що- аз против нямам... НЕоригинален ксИнон (независимо лупа или не)- спиране от движение, зимата караш с летни гуми (и лятото със зимни)- спиране от движение + големи глоби разбира се, едни 4-500лв. ми се струват добре... И много други промени съм съгласен да има- идеята е да е по-безопасно...

и преди да скочат тея със ксИнон на фар с лупа: имате ли автоматичното регулиране с единият куп сензори- НЯМАТЕ... имате ли пръскалки на фаровете- много малко имат... тоест и вие пречите в даден момент...
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 01 Ное 2011, 21:00

ms написа:

що- аз против нямам... НЕоригинален ксИнон (независимо лупа или не)- спиране от движение, зимата караш с летни гуми (и лятото със зимни)- спиране от движение + големи глоби разбира се, едни 4-500лв. ми се струват добре... И много други промени съм съгласен да има- идеята е да е по-безопасно...

и преди да скочат тея със ксИнон на фар с лупа: имате ли автоматичното регулиране с единият куп сензори- НЯМАТЕ... имате ли пръскалки на фаровете- много малко имат... тоест и вие пречите в даден момент...

Бате, ти си голем спец - с какво ти пречи на теб липсата на пръскалки, че не се сещам :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 01 Ное 2011, 21:01

///peter написа:Бате, ти си голем спец - с какво ти пречи на теб липсата на пръскалки, че не се сещам :mhihi:

понеже при ксенона снопа светлина е много тясно дефиниран е много важно да имаш пръскалки или чистачки на фаровете

иначе като минеш през 2 локви, светлинния капацитет пада с 50% примерно..
No bling at the Ring

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 01 Ное 2011, 21:04

ms написа:

Тва може и да стане ама когато стане и дупка на пътя- затвор за кмета. Т.е. НИ-КО-ГА!
Изображение

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 01 Ное 2011, 21:05

///peter написа:

Ей умрете да пишете без да четете :dummy: става въпрос за това, ако имаш документ за регулирани фарове от оторизиран сервиз...

Ама ми е много смешно шофьорското съсловие, много се кефи на безмислени закони, които само го цакат (фейспалм)

А би ли ми показал кой точно е въпросният оторизиран сервиз?
Закона...който все още не е и закон изобщо не е безсмислен...жалко, че няма да се стигне до такъв, а ако се стигне, че ще има опити за нежен рекет...и въпреки това - по-добре така, отколкото куцо и сакато да си слага ксенона сам на рефлекторните фарове :winky:
Предпочитам да ме спират за проверка, вместо да присвивам очи всеки път когато някой от припозналите себе си в горните редове се разминава с мен!

старши ентусиаст
Аватар
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 01 Ное 2011, 21:05

BadAngel написа:
///peter написа:Бате, ти си голем спец - с какво ти пречи на теб липсата на пръскалки, че не се сещам :mhihi:

понеже при ксенона снопа светлина е много тясно дефиниран е много важно да имаш пръскалки или чистачки на фаровете

иначе като минеш през 2 локви, светлинния капацитет пада с 50% примерно..

основният проблем е в това, че зимата замръзват (ако караш в голяма зима), но това какво пречи на дупето пред теб?

старши ентусиаст
Аватар
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 01 Ное 2011, 21:06

Dimitroff написа:
///peter написа:

А би ли ми показал кой точно е въпросният оторизиран сервиз?
Закона...който все още не е и закон изобщо не е безсмислен...жалко, че няма да се стигне до такъв, а ако се стигне, че ще има опити за нежен рекет...и въпреки това - по-добре така, отколкото куцо и сакато да си слага ксенона сам на рефлекторните фарове :winky:
Предпочитам да ме спират за проверка, вместо да присвивам очи всеки път когато някой от припозналите себе си в горните редове се разминава с мен!

Има един сервиз на който ходиш веднъж в годината или на три години, е те там.

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 01 Ное 2011, 21:08

на мен мръсен фар с ксенон и лупа ми пречи много малко- знаеш к'ва е идеята на тея пръскалки... предполагам де... жокер- не са за гъзария сложени...
но ксенон на мръсен нормален фар е далеч по-гадно- сети се сам колко тъпаци има с ксенон на стандартен фар, и колко са с лупа... тея с лупите са минимален брой...
А и щом от завода ксенон върви ЗАДЪЛЖИТЕЛНО със система за миене сигурно има причина... Ама пръскалките мога да ги преживея, не са болка за умиране все пак..

А сега ти като много образован по въпроса ми обясни има ли нужда ксенона от автоматично регулиране или не :?:
Изображение
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата