Е90 как се справя в зимата на сняг и лед?

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Re: Е90 как се справя в зимата на сняг и лед?

Мнение от RaHzElChO » 28 Окт 2011, 21:51

Колега, не твърдя нищо, което не съм видял, дали има или не умения, няма да споря.
36922
rve написа:БМВ не е просто марка автомобил, БМВ е идея, страст, съдба.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 992 turbo, G30 540ixdrive.

Мнение от Shadowed » 28 Окт 2011, 21:54

Да вземе да пада този сняг, не се издържа вече :) :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 320D E90
Мечтае да кара: нещо още по-бързо

Мнение от BMW trust » 28 Окт 2011, 23:20

Shadowed написа:Да вземе да пада този сняг, не се издържа вече :) :mhihi:

Спокойно колега, снега ще падне, когато най-малко го очакваме - зимата. :D
:bchug:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 3.0sd
Мечтае да кара: по често

Мнение от RuM6n » 29 Окт 2011, 8:12

BMW trust написа:Здравейте, колеги от половин година имам BMW E90 320D (автоматик) - вече сме средата на септември и започнах да се питам зимата как ще се държи колата на сняг и лед? :dunno:
Предишната ми кола беше с предно предаване и нямах никакви грижи.
Ще се радвам ако споделите мнението си и някоя интересна случка ако имате такава. :)

Ами не се справя добре, даже бих казал въобще. От 2008 до 2011 лятото имах Е90 320д и беше много зле през зимата, въпреки ,чисто новите зимни гуми Дънлоп 3Д винтер... закъсвах на места на които други коли минаваха без проблем. Преди това имах Е39, която се справяше в пъти по добре от Е90-то. Според мен причината е твърдото окачване на Е90-то. За сняг колата трябва да стъпва добре на земята. Когато земята е неравна под колата, се получава ,че едната задна гума е по слабо притисната към снега и при потегляне тя пробуксува, след което се намесват системите , но вече е късно. Това е лично мое мнение базирано на години опит натрупан с 2 различни автомобила.

ПС. Сега карам Х5 с въздушно окачване, очаквам да е по добре от Е39.
Между впрочем Е39 е в пъти по добре като цяло от Е90-то.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F10 530d, Qashqai 1.6dCi CVT
Детайли за колата: BMW F10 530d
Nissan Qashqai 1.6dCi CVT

Мнение от drianov » 29 Окт 2011, 9:18

Преди година като се качих на моето Е90 и аз се чудих същото, ама вместо да се оревавам по форумите си сложих зимнте гуми (БФ гудрич 3-ти сезон) и зачаках снега. И какво се случи - нищо по различно от обичайното! Всяка сутрин излизам от подземен паркинг по стръмна рампа - в началото като имаше повече сняг го поразчиствах, но видях че няма смисъл - спрях и това да правя. За сметка на това един съсед с Митсибуши грандис редовно се пънеше по рампата с неговото предно... На работата паркинга никой не го разчиства защото и без това отдолу няма асфалт и също никога не съм имал проблеми... дори напротив използвах го да се повръткам малко... е понякога опира по коловозите но това е друга тема. Пътувал съм доста по магистралата до Стара Загора, до Троян и в сняг и в киша и пак никакви проблеми.... Като цяло не съм имал НИТО 1 проблем може би заради системите за сигурност които действат много добре - само да превърти на потегляне едното колело -> спирачка на съответното колело и си тръгва с другото.
В крайна сметка който го е страх от мечки не ходи в гората!!! Взема си с предно и това е. Мен задното ме кефи много повече от предното - ускорението при старт, усещането при ускорение (когато никой не ти дърпа вилана наляво надясно), излизането от завой с газ, малките дрифтчета които си правя от време на време... Да забавлявам се и най малкия ми проблем е снега през зимата! И в колко дни има сняг така че да ми прави проблеми... еми ще карам по внимателно 1-тина дни в годината и това е... Следващата ми кола пак ще е със задно, ако е много коне ще предпочета 4х4 но само заради по доброто ускорение не заради това че не съм можел да потеглям зимата...

П.С. Сега се сещам че на жена ми предната кола беше смарт - е той също е със задно - ами и тя никога не е закъсвала?!?
Изображение Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: само Месершмити

Мнение от galant » 29 Окт 2011, 20:07

drianov написа:Преди година като се качих на моето Е90 и аз се чудих същото, ама вместо да се оревавам по форумите си сложих зимнте гуми (БФ гудрич 3-ти сезон) и зачаках снега. И какво се случи - нищо по различно от обичайното! Всяка сутрин излизам от подземен паркинг по стръмна рампа - в началото като имаше повече сняг го поразчиствах, но видях че няма смисъл - спрях и това да правя. За сметка на това един съсед с Митсибуши грандис редовно се пънеше по рампата с неговото предно... На работата паркинга никой не го разчиства защото и без това отдолу няма асфалт и също никога не съм имал проблеми... дори напротив използвах го да се повръткам малко... е понякога опира по коловозите но това е друга тема. Пътувал съм доста по магистралата до Стара Загора, до Троян и в сняг и в киша и пак никакви проблеми.... Като цяло не съм имал НИТО 1 проблем може би заради системите за сигурност които действат много добре - само да превърти на потегляне едното колело -> спирачка на съответното колело и си тръгва с другото.
В крайна сметка който го е страх от мечки не ходи в гората!!! Взема си с предно и това е. Мен задното ме кефи много повече от предното - ускорението при старт, усещането при ускорение (когато никой не ти дърпа вилана наляво надясно), излизането от завой с газ, малките дрифтчета които си правя от време на време... Да забавлявам се и най малкия ми проблем е снега през зимата! И в колко дни има сняг така че да ми прави проблеми... еми ще карам по внимателно 1-тина дни в годината и това е... Следващата ми кола пак ще е със задно, ако е много коне ще предпочета 4х4 но само заради по доброто ускорение не заради това че не съм можел да потеглям зимата...

П.С. Сега се сещам че на жена ми предната кола беше смарт - е той също е със задно - ами и тя никога не е закъсвала?!?

Колега,всички си караме колите зимата,нали не си мислиш че като видим сняг и минаваме на градски транспорт ?Аз също съм пътувал десетки,да не казвам и повече пъти по магистралата в снегове,по балкани и съм се прибирал слава на Бога,жив и здрав.Въпроса е как се справя е90 през зимата-а отговора да речем е,че може да е доооста по-добре.Относно системите за които споменаваш те уверявам,че при потегляне,точно със системите ще си стоиш на едно место докато цъфнат кокичетата,а за дрифтчетата и кефа от задното е друга тема.Аз също си харесвам е90-то,но не си затварям очите за минусите му,но това според мен е субективно и да влизаме в полемики е излишно!
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW trust » 29 Окт 2011, 20:59

С всеки следващ коментар се убеждавам, че първия сняг ще ми е "най-интересно". :) :driving:

ПотенЦял
Аватар
Кара: и се вози едновременно...пкхх

Мнение от Huku » 29 Окт 2011, 22:06

BMW trust написа:С всеки следващ коментар се убеждавам, че първия сняг ще ми е "най-интересно". :) :driving:

ти да не би да ни се върза!?
Изображение
Изображение
Истинска радост от шофирането измерена в усмивки/h Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от RuM6n » 30 Окт 2011, 7:44

Освен резервната гума, ако си хвърлили рънфлатите, слагай и е дна лопата с къса дръжка в багажника, много помага да знаеш.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW trust » 01 Ное 2011, 0:43

RuM6n написа:Освен резервната гума, ако си хвърлили рънфлатите, слагай и е дна лопата с къса дръжка в багажника, много помага да знаеш.

:shock: Лопата... аз да не трябва да си наема човек да чисти пред колата, за да върви зимата. :roll:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от RuM6n » 01 Ное 2011, 7:50

Ами последната зима като закъсах, пред офиса на жена ми 5 човека ме бутаха и 2 лопати влязоха в деиствие. След което жена ми наи демонстративно си запали Суифта ,които има само един АБС и си мина без проблем там където аз затънах. Един съвет от мен : при потегляне гледай винаги волана да е в права посока ако е възможно.

т-т-т-тузар
Аватар

Мнение от GaD » 01 Ное 2011, 9:36

Зимата може да бъде много опасна не я подценявайте! Карайте внимателни и няма да имате проблеми! Умно бавно и размуно...

Ако толкова ви се дрифти и поднася, отвиате на някой паркинг вечерно време и си правите харема...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW trust » 01 Ное 2011, 17:09

RuM6n написа:Ами последната зима като закъсах, пред офиса на жена ми 5 човека ме бутаха и 2 лопати влязоха в деиствие. След което жена ми наи демонстративно си запали Суифта ,които има само един АБС и си мина без проблем там където аз затънах. Един съвет от мен : при потегляне гледай винаги волана да е в права посока ако е възможно.

Голям резил е било предполагам, дано не ми се налага и на мен да го преживея. :|

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 992 turbo, G30 540ixdrive.

Мнение от Shadowed » 02 Ное 2011, 20:49

Не знам за вас, но аз съм още с летните рънфлетки(2-ри сезон, dunlop sp01 sport..), и сега в студеното се плъзга бру-тал-но. Като се прибирам от работа, имам 2 завоя в които всеки път ми трепва сърцето и полагам неистови усилия да не я плъзна... :lol: Дано ми дойдат по-скоро зимните гуми че да се кротна малко :mhihi: :kuku:

Та, малко по темата - даже при ниски температури, с пластмасови гуми си е направо :kuku: , та какво остава за зимата. Хубави гуми, търпение, по-малко нерви и така ще я изкараме :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F10 530d, Qashqai 1.6dCi CVT
Детайли за колата: BMW F10 530d
Nissan Qashqai 1.6dCi CVT

Мнение от drianov » 02 Ное 2011, 22:06

Точно в последния брой на аутобилд тестваха гуми и се оказа че летните са винаги по добре от зимните с изключение на сняг и лед :!: Сега не виждам нито сняг нито лед... как така се надяваш зимните гуми да ти оправят сцеплението... Между другото ако беше 100 коня щеше да видиш как сцеплението ти е перфектно :lalala:
Изображение Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E90/E91/E92/E93