Бензин в маслото 318ис
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- Boyadjiev
- старши ентусиаст
-
- Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
- Мечтае да кара: е36 с осмак
- Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.
- kiky_7
- младши ентусиаст
-
- Кара: Много коли
- Мечтае да кара: M4
Re: Бензин в маслото 318ис
Някой ще каже ли за колко време загрява мотора в студовете. При мен за 15 минути точно на 900 оборота отива на 12часа стрелката и мисля, че е доста. Би трябвало за по-малко време. 

- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
не е много като си с 900 оборота
ако караш колата ще е по бързо
палил съм мотор дори без вода само за тест.. и 5 мин да го оставиш на празен ход няма да нагрее така лесно..
това загряване не е така мигновено ..
а сега при студовете си трябва някакво време
ако караш колата ще е по бързо
палил съм мотор дори без вода само за тест.. и 5 мин да го оставиш на празен ход няма да нагрее така лесно..
това загряване не е така мигновено ..
а сега при студовете си трябва някакво време
- bmw-318
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e36 318is M42
BaHko1 написа:Липсата на искра на някой от цилиндрите може да е причината да имаш бензин в маслото! двигателя прекъсва ли иначе? хвърли едно око на свещите! черна и влажна свещ са ясен признак за проблем!
Здравейте. Мерихме компресията, всичко е 6... Майстора каза, че двигатела е бензинов и си миришело нормално като за такъв двигател

- bmw-318
- кандидат ентусиаст
-
bmw318is4 написа:Спомням си че с този колега,май колежка всъщност си взехме колите по едно и също време и са с еднакви двигатели,доста неприятна изненада след закупуване,според мен ако колата е купувана от частно лице с чисто сърце може да се звънне на тоя човек да каже какви проблеми е имал той и какво е сменил за да не се дават излишни пари за части и сервизи,ако е читав продавача ще помогне.
ПРеди 3 месеца я купих колега, обаче моята е нов внос и е от автокъща

Колеги преди два дена ходих при един оторизиран сервиз тук в Русе, няма да го споменавам, обаче се разочаровах много.. Два часа гледаха, умуваха, точно в този момент колата не работеше нормално, палиш угасва тресе се, мирише на бензин и така.. Направиха диагностика и нищо. Накрая единия който е уж голям майстор каза, че може би е от ламбдата ама аз я смених тук на скоро или от ангренажа?!?!!? Каква връзка може да има ангренажа, веригата?!
- jackass3D
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e39 Touring
- Мечтае да кара: Mach 1, Hemi Cuda и Chevy SS
- Детайли за колата: Много хубави :)
bmw-318 написа:bmw318is4 написа:Спомням си че с този колега,май колежка всъщност си взехме колите по едно и също време и са с еднакви двигатели,доста неприятна изненада след закупуване,според мен ако колата е купувана от частно лице с чисто сърце може да се звънне на тоя човек да каже какви проблеми е имал той и какво е сменил за да не се дават излишни пари за части и сервизи,ако е читав продавача ще помогне.
ПРеди 3 месеца я купих колега, обаче моята е нов внос и е от автокъща
Колеги преди два дена ходих при един оторизиран сервиз тук в Русе, няма да го споменавам, обаче се разочаровах много.. Два часа гледаха, умуваха, точно в този момент колата не работеше нормално, палиш угасва тресе се, мирише на бензин и така.. Направиха диагностика и нищо. Накрая единия който е уж голям майстор каза, че може би е от ламбдата ама аз я смених тук на скоро или от ангренажа?!?!!? Каква връзка може да има ангренажа, веригата?!
При кого ходи ? Върви горе в Русе кар верно, че ще те дялнат яко ама поне ша разбереш за ко става на въпрос.

- bmw-318
- кандидат ентусиаст
-
Ходих в Даскалов, мисля си вече да отида там където казваш в БМВ сервиза, защото вече само давам пари за нищо, искам си колата да върви и работи нормално 

- kiky_7
- младши ентусиаст
-
- Кара: Много коли
- Мечтае да кара: M4
Еми то може и преди 2 дни да си сменил ламбдата, но ако е втора употреба все тая. При мен правеше така тресеше и гаснеше, накрая смених ламбдата с чисто нова бошова и се оправи
.

- blabla
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: за Е36 тийм София
На суров бензин може да ти мирише от маркучите за бензина падат се като гледаш двигателя централно от дясно на него най доло има 2 маркуча единия е подаващ другия връщащ моя връщащия сълзеше и докато не прокапа не знаех от какво мирише на суров бензин . Прегледаи ги за всеки случай 

- bmw-318
- кандидат ентусиаст
-
kiky_7 написа:Еми то може и преди 2 дни да си сменил ламбдата, но ако е втора употреба все тая. При мен правеше така тресеше и гаснеше, накрая смених ламбдата с чисто нова бошова и се оправи.
Сондата е нова Бош

Колкото до маркучите не сълзи никъде, имах предвит, че отзад мирише аспуха, мирише на суров бензин.
Колеги пак питам колко бубини има бмв то ми

- blabla
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: за Е36 тийм София
- s_kolev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e36 318ti
- Мечтае да кара: всичко
- Детайли за колата: М42б18 '94
Дебитомер, вземи от някой колега, на който дебитомера завършва на същите цифри като твоя и пробвайте как ще работи с него. Ако твоя е оварян(но само ако е отварян) натегнете пружинката на палеца с 3 - 4 зъба, като бележите преди това къде е била контрата и виж как ще е така. На колко хиляди е колата, само след топъл старт ли гасне, като спреш на светофар мени ли оборотите. При студен старт как са оборотите, изтърсва ли се мотора. Като е топъл и му дадеш разко газ, изтърсва ли се преди да започне да вдига обороти. Ако караш колата на кратки разстояния е нормално да мирише на масло, но е и вредно. Казваш че ти губи антифриз: маслото станало ли е на боза и надува ли маркучите към радиатора много?
Върви при някой който разбира, да го огледа тоя мотор.
И от любопитство: колко атмосфери изкараха цилиндрите при измерването на компресията; за този мотор всичко под 13 е компромис
, не че и с 10 няма да работи добре...
Върви при някой който разбира, да го огледа тоя мотор.
И от любопитство: колко атмосфери изкараха цилиндрите при измерването на компресията; за този мотор всичко под 13 е компромис

- bmw-318
- кандидат ентусиаст
-
Значи не мирише на масло, а на бензин. Дебитомера го смених, пробвахме и с 4 други, но ефекта е същия. Колата е на 158000км. Да, в повечето случаи след топъл старт,когато е студена си пали нормално, обаче след няколко секунди работа съсвем леко започва да клати оборотите. На сфетофарите си клати оборотите, а когато е топла вече и я запаля се разтриса,оборотите падат понякога угасва, а понякога изведнъж ги вдига и пак падат и така няколко секунди. Когато угасне, като я запаля пак угасва, подавам и газ обаче се форсира до 2500 оборота и се тресе, сякаш се дави, отзад мирише на суров бензин и като я форсирам така продължително изведнъж се отпушва сякаш и се оправя.За маркучите не ги надува.
Намерих едни клипове в повечето случаи, ако не угасне бмв то ми прави ето така: http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=Qu9gI4ezwhM и http://www.youtube.com/watch?v=VGQVX-wGYw0 На първия клип падат оборотите, претриса, но не угасва, това го прави по същия начин при мен, с ралзиката,че понякога както падат така оборотите и угасва.
Това е колеги
ПП. Компресията е 13 и на единия 14.
Намерих едни клипове в повечето случаи, ако не угасне бмв то ми прави ето така: http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=Qu9gI4ezwhM и http://www.youtube.com/watch?v=VGQVX-wGYw0 На първия клип падат оборотите, претриса, но не угасва, това го прави по същия начин при мен, с ралзиката,че понякога както падат така оборотите и угасва.
Това е колеги

ПП. Компресията е 13 и на единия 14.
- bmw-318
- кандидат ентусиаст
-
Колега разгледай дали няма някой скъдан, откачен маркуч.......... махни горния колектор ако моторчето за празен ход е отдолу.
успех
успех