Помощ пак теч!

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 530iA 2001
Мечтае да кара: M5,X6

Помощ пак теч!

Мнение от динго » 30 Окт 2011, 19:31

Здравейте отново,моя проблем е следния. Преди около 6 месеца смених гарнитура на капака на главата в един кюстендилски "сервиз".Поисках хубава гарнитурка и ми предложиха с цена 60лв,за марка не си спомням,поради простата причина,че не съм я виждал.И тя милата отново протече :banghead: след няма и 7к километра.Възможно ли е да са ми продали-силикон за тези пари :angel: :angel: и да казват че са я сменили.А пък да има проблем в колата????.Някой предложения за гарнитура и майсторче в София,Кюстендил.Благодаря!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Re: Помощ пак теч!

Мнение от Dirty M5 driveR » 30 Окт 2011, 19:47

Ми щом не си присъствал на ремонта - всичко е възможно :mhihi: Може да са сложили силикон на старата. Може да са сложили новата, а повърхността на главата да не е била равна и се сещаш какво става. Притегни за всеки случай болтовете, да не е да са хлабави. Но май ще трябва да се прави наново.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 520i E39

Мнение от ivaylo_shack » 31 Окт 2011, 8:00

динго написа:Здравейте отново,моя проблем е следния. Преди около 6 месеца смених гарнитура на капака на главата в един кюстендилски "сервиз".Поисках хубава гарнитурка и ми предложиха с цена 60лв,за марка не си спомням,поради простата причина,че не съм я виждал.И тя милата отново протече :banghead: след няма и 7к километра.Възможно ли е да са ми продали-силикон за тези пари :angel: :angel: и да казват че са я сменили.А пък да има проблем в колата????.Някой предложения за гарнитура и майсторче в София,Кюстендил.Благодаря!

Колега с риск да стане малко като реклама, отиди в сервиза на Альошата, след Мет бол горе на околовръстното! Аз само там си карам колата като съм в Кюстендил, и съм много доволен! Казваш му че искаш хубави части и всичко е ОК! Поздрави и успех! :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от динго » 31 Окт 2011, 14:10

Благодаря ,ще видя какво става и ще пиша.

Аватар
Кара: e39 M52 газов котлон
Мечтае да кара: колело на кило ракия

Мнение от dbanchev » 31 Окт 2011, 15:43

Колега, провери първо дали болтовете на капака на клапаните са добре стегнати- да не изпуска заради тях, обаче не напъвай много, че се късат лесно. Ако не е от тях поблема, свали капака и виж в какво състояние е гарнитурата, дали е нова или са ти взели парите само и са намазали старата, която е станала на кокал вече със силикон и са позабърсали мотора.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '98 E39 M52B20

Мнение от Gemar » 03 Ное 2011, 18:55

И накрая смени клапана за картерни газове, защото един от признаците за неработещ такъв (или по-скоро запушен) е и избиването на масло от капака ;)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от динго » 03 Ное 2011, 20:33

Проблема е в кaпaкa за сега игра силиконa, какво ще стане. Ако не друг. За всеки случайще сменя и клапанa на картерните газове.

Назад към E39