Свистене от шоф. прозорец/врата при над 80км/ч

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: '00 330ci

Свистене от шоф. прозорец/врата при над 80км/ч

Мнение от freehippie » 30 Окт 2011, 20:27

Здравейте, колеги.

Първо се извинявам ако има такава тема вече, но търсих и не видях.
В сряда аз и двама познати "майстори" сменяхме бравата на шоф. врата, като в крайна сметка върнахме старата, че беше по-читава от новата, която взех. Вчера и днес пътувах в провинцията, и щом излезнах на магистралата и ускорих до около 100 км/ч си помислих, че задното прозорче е отворено, до такава степен се чуваше външен шум. Отворих и затворих прозореца няколко пъти и шумът се сведе до изключително неприятно свистене, което се проявяваше след 80 км/ч до 130 км/ч като се усилваше( не съм карал с повече, не че изчезва след 130). Тъй като карах, нямах възможност да го изследва обстойно, но като че ли НЕ духаше в купето(или аз не усетих), но шума си присъстваше и аз го усещах от края на врата, горе долу където е палчето на бравата. Имам два въпроса към разбиращите:

1.Очевидно това явление е вследствие на интервенцията по вратата, какво може да сме завили лошо? ( държачите на прозореца, релсата(водач) на прозореца или нещо друго. Като трябва да поясня, че днес пак свалях кората и затегнах всичко. Може ли това да е от недобре прилепващата пяна/изолация на вратата, като се има предвид, че днес мисля, че чрез натиск се залепи доста добре,а и звука аз лично го локализирам по към зоната, където се срещата врата, стъклото и купето.

2.Знаете ли някой добър сервиз, където да се занимават с подобни проблеми, като няма значение от цената, просто ми писна от такива дребни глупави проблеми и съм решил да не жаля средства за любимата.

Аватар
Кара: Хулиган по пътищата
Детайли за колата: Екстри много :)

Re: Свистене от шоф. прозорец/врата при над 80км/ч

Мнение от quickshare » 30 Окт 2011, 22:43

люк имаш ли?
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 M54 '01

Мнение от jbankov » 31 Окт 2011, 12:42

quickshare написа:люк имаш ли?

какво обще има люка с проблема на колегата :dunno: Той е правил вратата, не покрива :kuku:

Относно проблема, виж да не би стъклото да се повдига неравномерно и да не прилепва плътно до гумата.Просто да се е усукало след монтажа :dunno:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от freehippie » 31 Окт 2011, 12:46

Люк нямам, колега.

Благодаря за отговора, колега. И аз си мислех за нещо такова за стъклото, но как да разбера дали не се е усукало и какво точно имаш предвид под това.

ПП много ценно ще е за мен ако предложите някакво място, където могат да погледнат проблема, защото честно казано вече изпитвам страх да пипам по такива фини механизми.

ентусиаст
Аватар
Кара: X3 E83 2.0d 2006; 316 i 1999;

Мнение от NikVanov » 31 Окт 2011, 14:12

В Княжево има хубав сервиз за автобрави. За диагноза на проблема трябва втори човек по време на движение да се опита да разбере откъде е свистенето. Може с нещо леко /малко памук/ да проследи горната част на стъклото. Ако проблемът е отвън в бравата- само разглобяване и проверка на монтажа.

ентусиаст
Аватар

Мнение от plamen_hh » 01 Ное 2011, 23:49

При мен пък се чува свистене от горния ляв ъгъл на шофьорското стъкло бутах оплътнения всичко обаче не изчезва :shock:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от freehippie » 02 Ное 2011, 11:11

Вчера ходих до този сервиз в Княжево, където хората бяха много отзивчиви. Казаха, че причината е в това, че сме отвивали болтовете, които държат механизмите на стъклото, и по този начин сме разместили стъклото, което те след 30 мин бърникане и два теста от моя страна( Не питайте как се дигат 100 км по Борис - за мен лично беше ужас) мисля, че го оправиха, но трябва да излеза на дълъг път, за да съм сигурен.

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 M54 '01

Мнение от jbankov » 02 Ное 2011, 12:42

е, значи трябва да почерпиш :bchug:
Виж някъде ...примерно по околовръстното как ще е , защото по павето е малко трудничко :mhihi:
Последна промяна jbankov на 02 Ное 2011, 14:26, променена общо 1 път
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: G05 xdrive 40i
Мечтае да кара: трезвен

Мнение от S7 » 02 Ное 2011, 14:23

Xaxa то сега и 200 да вдигнеш щом са го оправили значи няма проблем,по скоро от вибрациите да се размести пак ако не са го направили качествено :yes:

Назад към E46