Избор на гуми
Модератор: Общи модератори
37 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- Pitbull_Germany
- ентусиаст
-
- Кара: само черни класики!!!
Избор на гуми
Зимата си идва бавно, но сигурно и мисля, че ми е време да купувам гуми. След бая четене и разпитване се спрях на 2 модела , та да ви питам имате ли наблюдения над тях и карали ли сте с такива гуми. Става въпрос за новия модел Gislaved Eurofrost 5 и Sava Eskimo S3. Та ако сте карали с такива гуми, ще се радвам да чуя мнението ви.
--------------------------------------------------------
Fuck the Cola, fuck the pizza...all you need is 6 v redica!!!
Хубава кола, която не върви, е като хубава жена, която не прави секс!!!
http://www.metacafe.com/watch/181257/bmw_from_hell_2/
Fuck the Cola, fuck the pizza...all you need is 6 v redica!!!
Хубава кола, която не върви, е като хубава жена, която не прави секс!!!
http://www.metacafe.com/watch/181257/bmw_from_hell_2/
- БаЯн
- ентусиаст
-
- Кара: Е30 340!!!
- Мечтае да кара: Е34 М5 - Е30 М3
Re: Избор на гуми
Аз съм гумаджия от известно време и специално съм карал 3 години с такива Сави и бях много доволен от тях на сняг нямат никакви проблеми обаче шарката им за мокри пътища и киша не става нон стоп се хлъзгаше
а за Гиславед тая година бая хора си ги купуват и бая слагаме от тях обаче нямам впечатление защото не съм карал
аз също бих ти предложил от средния клас Клебер 

- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
Силно ти препоръчвам Гиславед-а,а ако намериш някой Nord Frost ще се убедиш напълно в качествата им...
- smg
- младши ентусиаст
-
- Кара: Audi 20VTQ
- Мечтае да кара: SSME
Преди 2 години си взех четири нови Sava Eskimo S3 и бих казал, че съм горе-долу доволен. Наистина са по-добри за сняг обаче.
Стават, но са си бюджетно решение.
Стават, но са си бюджетно решение.
Business ownership is a risk and it`s not for the faint of heart.
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
exotique написа:...ако намериш някой Nord Frost ще се убедиш напълно в качествата им...
Не съм сигурен, че ще е много доволен, ама то зависи къде караш... НордФрост-а са много добри на сняг, но на киша и мокро далеч не са толкова добри- просто шарката им е за каране на сняг, а не за нашата зима дето през половината време поне сняг на пътя няма... Просто не изхвърлят водата достатъчно, но те са за друг климат мислени... Ако ще се кара предимно на сняг съм с две ръце и 3 крака за тях, но за нормалните условия в града и периодични излизания навън не ги препоръчвам... А и доколкото знам в нашият регион вече не се предлагат точно защото зимата ни не изисква такава гума- твърде малко ни е снега за тоя модел...
Горното е от опит- сезон и половина съм търкалял такива, врял съм се по планините и на сняг не са ме подвеждали... Обаче в града на почистен път винаги съм карал с 3 наум и много внимателно... Скандинавците правят страхотни зимни гуми, само се иска да имаш сняг... ние нямаме просто...
Предполагам, че тоя Еврофрост ще е добър избор- тея от зимни гуми разбират, като им гледам шарката ще може и водата да отвежда и може да са уцели комбинацията от поведение на сняг с това на мокро... Но само предполагам- не съм ги пробвал, аз ще съм втори сезон с един Нокиан...
За Сава-та също нямам преки наблюдения, но няколко човека миналата година бяха доволни... Ама кой какви критерии има за добра зимна гума идея нямам

- БаЯн
- ентусиаст
-
- Кара: Е30 340!!!
- Мечтае да кара: Е34 М5 - Е30 М3
Също така бих ти препоръчал освен Клебера и Ласата са мн добри гуми и много добре се държат
все пак зависи и какви размери търсиш

Кажи нещо за Нокиан (ms), че след като семперит спийд грип 2 се оказаха оскъдни, надолу в класацията следват Nokian WR D3
Иначе между Сава и Gislaved мисля, че разликата не е голяма и няма кой знае какво да се избира. Карал съм с вторите не БМВ, горе долу бяха добре
Иначе между Сава и Gislaved мисля, че разликата не е голяма и няма кой знае какво да се избира. Карал съм с вторите не БМВ, горе долу бяха добре
Последна промяна © на 30 Окт 2011, 14:50, променена общо 1 път
- димитър_81
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 318is;Е36 328i;Е46 330i;E60 530d
- mitaka7
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е90
Човека пита за Гиславед и Сава Ескимо...
Аз бих избрал Гиславед.
Аз бих избрал Гиславед.

- vankokuko
- Потребител
-
- Кара: E36 318 touring
Карал съм gislaved ,не знам дали този модел точно,на служебно Поло.По-зле са от Дебица Фриго.
- bmwfena
- БМВманиачения
-
- Кара: ПЕЧКА понавървяваща
- Мечтае да кара: на ядене и пиене
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
© написа:Кажи нещо за Нокиан...
миналата година взех Nokian W+ и съм доста доволен като цяло- това с уговорката, че говорим за кола с предно и 14 цола гуми... иначе казано- тези гуми: http://www.avtogumi.bg/oscommerce/zimni ... 52786.html обути тогава на Сеат Ибиза, тази година ще са на кенефа и очаквам да се държат по-добре заради по-тежката кола, ама ще видим...
на сняг са добри и не съм имал грижи никъде, а съм се катерил по какви ли не планини... единственият случай в който закъсах зимата не бяха виновни гумите, а ЗКУ-то- тогава сигурно и с танк щях да заседна

на киша и мокро се справят добре, но определено може и още да се иска, но и определено се държат по-добре от НордФрост...
Но като цяло не мога да ви помогна много- кенефа е с предно, цолажа е малък и единственото общо остава марката гуми...
- Malik
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530d '09
Миналата година си взех euro frost 3 и съм много доволен. Сестра ми онзи ден е ходила да взима за нейната същите, но не е имало та е взела от новите, като са и казали разбира се че са още по-добри. 

завиждам на тези които могат да карат с 14 или 15 цола зимата - за 120-130лв за гума взимате най-доброто
при 16-ките под 200 всичко е "бюджетно решение"
при 16-ките под 200 всичко е "бюджетно решение"
37 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3