Съвети за музика в е34

Или всичките неща, които можем да натъпчем в един автомобил.

Модератор: Icco

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i
Мечтае да кара: Bmw

Съвети за музика в е34

Мнение от hustla » 06 Окт 2009, 19:00

Колеги дайте съвети за музика в е34.В момента нямам нищо! :help:
Leave one wolf alive and the sheep are never safe!

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото ми попадне .
Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
Детайли за колата: Лачена 39_ка .

Re: Съвети за музика в е34

Мнение от AGT » 06 Окт 2009, 20:40

Ориентирай народа с колко пари си готов да се разделиш ,че след малко ще започнат едни писания от 500 до 10 000лв.Държиш ли на качество или гониш сила ? Абе с две думи дай повечко инфо какво искаш да постигнеш.
Съвет от КАТ !
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "

вълкодав
Аватар
Кара: go na 3ki :)

Мнение от RSxRacer » 06 Окт 2009, 21:00

AGT написа:Ориентирай народа с колко пари си готов да се разделиш ,че след малко ще започнат едни писания от 500 до 10 000лв.Държиш ли на качество или гониш сила ? Абе с две думи дай повечко инфо какво искаш да постигнеш.

Кажи и дали е комби или седан?
20 кинта Рушвет,50 кинта Бензин, 100 кинта Задни Гуми - Да си в www.BMWPower-bg.net БЕЗЦЕННО
www.bizzart.info
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от hustla » 06 Окт 2009, 21:13

Седан е,гоня силата не толкова марката,а за парите около 300-450кинта.

Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e39, VW Golf, Audi
Мечтае да кара: Е60 М5

Мнение от dokie » 06 Окт 2009, 21:55

hustla написа:Седан е,гоня силата не толкова марката,а за парите около 300-450кинта.

Ако нямаш абсолютно нищо в колата малко трудно ще се събереш, но не е нвъзможно в тези пари...
Ако си имаш някакви колонки от оригиналното озвучаване е малко по-лесно...
Пример от моята:
плеъра: http://www.electron.bg/product_info.php ... words=2900 (или някакъв подобен) ~170лв
амп: http://www.ljclub.net/portal/base-car-a ... 19/amp.htm (80лв втора ръка)
суб: http://www.avitel-bg.com/for_the_mobile ... ts-w308d4/ (моя е 307, ама...~150лв)
кутия и кабели ~50лв (аз имах един цилиндър)
дотук ~450лв
а ако трябва и да взимаш "някакви" говорителчета поне по 30-40лв на комплект + пищалки прави още 100-ина лева...
все пак и под сила трябва да се уточни какво точно... примерно не е много силно извън колата ( :twisted: поне според мен) вътре не може да се кара повече от една песен на усилено без кривене... все пак ако питаш съседите едва ли са много въодушевени когато го увелича... гледам от софия си - ако искаш може да се уговорим за някой ден да видиш за какво иде реч като звук...

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: E30 biTurbo

Мнение от Barovski » 26 Окт 2009, 19:24

Колега,гледам от скоро си с бмв :) Преди една година,когато купих моето,и аз пуснах такава тема. Ако ти се занимава я потърси и виж там за какво става въпрос. Доста хора бяха против това,което направих,но да ти кажа честно,крайния резултат е.... Единствената разлика от тогава досега е,че смених баса, и сложих усилвател за оригиналните ми говорители,които си бяха на колата. Ако ти се занимава - потърси темата,ако не може да драснеш едно лс....

Поздрави :bchug:

Потребител
Аватар
Кара: BMW E36 m52b20
Мечтае да кара: същата кола с s50
Детайли за колата: D2 Racing Coilover, ALPINE, DSP Processor, GROUND ZERO components = 2400W.

Мнение от bored » 27 Окт 2009, 16:46

Щом гониш сила ЦД-то трябва да има следната опция - High Pass Filter, тоест на четирите ти колонки (без бас касата) да им бъде отрязан баса - тоест да се ползват само като среди и високи - все пак ще имаш бас каса и не е нужно те да вадят бас, който пуснат през тези колонки ще бъде изкривен. Тоест границите на звука идващ от 4те колонки трябва да е ОТ (имаш опция от 80, 120 до 160 херца на цд-тата които ще препоръчам) 120 до 20000+ херца (120 херца - най ниските честоти, които ще се възпроизведът от колонките, 20000херца са високите). При ЦД-тата от нисък клас таз опция я няма (High Pass Filter) и при надуване колонки се опитват да вадят бас, при което кривят и става едно мазало на честотии... :cry: Горе доло го обнясних, мисля че разбираемо за хората които не са се интересували от тези неща..
Проблем е ЦД-тата, с тази опция се водят по-висок клас и са скъпички (300 лева++), но да не стане така след време да съжалявате, че от спестени пари сте се набутали повече. Препоръчвам няколко модела на марка, която за мен е най-добра в ценовия си клас, най-удобни менюта, добър дизайн и естествено високо качество на звука, ALPINE..

ALPINE CDE-9873RB - http://www.online-bg.com/product_info.p ... 7ef87f2d16
Този модел има филтъра който споменах по-горе, има изход за стъпало, плейва мп3ки..
Друг по-добър вариант за мен е ALPINE Alpine iDA-X300 , но е без диск, раборти само с USB флашка.
http://www.online-bg.com/product_info.p ... 7ef87f2d16
Инфото е на БГ, но най важното е:
Филтъра който споменах горе, 24 битов цифрово-аналогов преобразувател - по правилен и качествен звук, по малко кривене, две най важни неща аз мен!
Също така страшно удобно меню, аз до такъва степен съм свикал с моето че не се налага да отделям очи от пътя за да си коригирам, силата на бас касата, на общия бас, на високите, баланси..
.. и това е в общи линий, разбирам че цената е по висока от предвидената, че трябва да се правят компромиси, но купето на едно бмв, още повече седан позволява изграждането на страшно качествена система, поради добрата звукоизлалация на купето...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от hustla » 29 Окт 2011, 18:05

Триите я

Изображение

Назад към Car аудио и видео