Смяна на мотор - от 2.0i > 3.0 Дизел М57D30 ... ?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Смяна на мотор - от 2.0i > 3.0 Дизел М57D30 ... ?
Здравейте колеги,
незнам дали точно тук е правилното място на темата, но ме интересува има ли вариант да сложа 3.0 дизел мотор на 520-ката ми и ако Да - какво точно трябва да се смени освен мотора. По принцип колата е 98ма година ръчна скоростна кутия е, ако има вариант може да си я оставя със старата кутия, но незнам дали ще държи и съединителя дали ще се сменя все пак друг мотор от Бензин на Дизел ... нямам идея...
Ако някой е запознат на каква цена горе доло излиза оборудван 3.0 двигател понеже незнам каква е реалната му цена за що горе читав
Благодаря предварително
Поздрави : )
незнам дали точно тук е правилното място на темата, но ме интересува има ли вариант да сложа 3.0 дизел мотор на 520-ката ми и ако Да - какво точно трябва да се смени освен мотора. По принцип колата е 98ма година ръчна скоростна кутия е, ако има вариант може да си я оставя със старата кутия, но незнам дали ще държи и съединителя дали ще се сменя все пак друг мотор от Бензин на Дизел ... нямам идея...
Ако някой е запознат на каква цена горе доло излиза оборудван 3.0 двигател понеже незнам каква е реалната му цена за що горе читав
Благодаря предварително
Поздрави : )
- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
Re: Смяна на мотор - от 2.0i > 3.0 Дизел М57D30 ... ?
Ама ти сериозно ли ?!? 

Колега просто го обмислям като вариант ако не става или излиза прекалено скапо и сложно ще търся 3.0 бензин или 2.8 - най лесното е да си купя готова такава кола оригинално с такъв мотор, но как се продават коли днешно време ...
- im0tep
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше Е 39 520 98 г.
Ilko Ivanov написа:Ама ти сериозно ли ?!?

- gentata
- старши ентусиаст
-
- Кара: седнал
- Детайли за колата: Правиланта 39-ка
То невъзможни неща няма зависи колко е ентусиазма ($$$$
)
Е това е варианта.
Той Ivanov я знае процедурата при смяна на 2.5tds двигател с 2.5common rail т.е 525tds => 525D има и тема някъде. И май от тогава насам при наличието на такава тема коментарите са все подобни като горните два
Така че една кола за донор + една торба пари + нерви като въжета и е готова трансплантацията
Успех.

ejay007 написа:..... излиза прекалено скЪпо и сложно ще търся 3.0 бензин...2.8 - най лесното е да си купя готова такава кола оригинално с такъв мотор...
Е това е варианта.
Той Ivanov я знае процедурата при смяна на 2.5tds двигател с 2.5common rail т.е 525tds => 525D има и тема някъде. И май от тогава насам при наличието на такава тема коментарите са все подобни като горните два
Така че една кола за донор + една торба пари + нерви като въжета и е готова трансплантацията

- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
Въщност няма нищо сложно,просто нещата опират до $$$ или по-точно до $$$$$$$$$$$$
Целият сериал е в 4-5 серии по една серия на ден .
Целият сериал е в 4-5 серии по една серия на ден .
- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
Ако си решил сериозно мога да ти дам необурудван двигател М57 Д30 на хубава цена но ако ме питаш не се занимавай с глупости.. 
https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
При БМВ истината започна от 3000 кубика нагоре,;)
Ако пък искаш да вложиш най-малко средства и да постигнеш добър ефект,намери си 2.8 ,единичен ванос,ръчни скорости....и си за ден в играта
Ако пък искаш да вложиш най-малко средства и да постигнеш добър ефект,намери си 2.8 ,единичен ванос,ръчни скорости....и си за ден в играта
- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
meha написа:При БМВ истината започна от 3000 кубика нагоре,;)
За Е39 мисля че истината започва от 4.4 нагоре..
https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
- Sesko
- ентусиаст
-
- Кара: е60 525 x-drive
- Мечтае да кара: M6
meha написа:При БМВ истината започна от 3000 кубика нагоре,;)
6 часа
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60-530D F07-530D G11-730D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
Като в бокса на Ф1 
Смяната със М52Б28 ще е най-безболезнена - откачаш маркучи, букси, кутия и аспух, вадиш, слагаш, закачваш всичко обратно, вода, масло, въртиш и палиш
(и някой лев оставяш де
)
Смяната със М52Б28 ще е най-безболезнена - откачаш маркучи, букси, кутия и аспух, вадиш, слагаш, закачваш всичко обратно, вода, масло, въртиш и палиш
Ясно разбирам, бях решил да купя Е39 от Англия 530дизел и да взема каквото мога, но явно излиза прекалено скъпо и е сложна процедурата ...май май М52Б28 ще се слага а скоростите от Б20-ката ли да си оставя или да търся от 2.8мак за ръчни говорим
Благодаря на колегите за мненията - това ми беше целта с тази тема, някой от опит да ми каже как стоят нещата : )
а за 2.8 на Е39 съм чувал хубави работи, но дали ще има голяма разлика като вървене с 2.0ката знам че на горене са почти еднакво : )
Поздрави
Благодаря на колегите за мненията - това ми беше целта с тази тема, някой от опит да ми каже как стоят нещата : )
а за 2.8 на Е39 съм чувал хубави работи, но дали ще има голяма разлика като вървене с 2.0ката знам че на горене са почти еднакво : )
Поздрави
Ти по-добре ползвай твоята и обърна волана на англичанката,отколкото да вадиш от другата и да слагаш на твоята...
- twake
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39
ejay007 написа:Ясно разбирам, бях решил да купя Е39 от Англия 530дизел и да взема каквото мога, но явно излиза прекалено скъпо и е сложна процедурата ...май май М52Б28 ще се слага а скоростите от Б20-ката ли да си оставя или да търся от 2.8мак за ръчни говорим
Поздрави
разликата от 20ката ще има, за горене как дойде все пак ще караш по-голям двигател.
2.8 ръчка,много повече кеф от колкото 530d
Слагай смело,разликата е мнооого голяма
Слагай смело,разликата е мнооого голяма

20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2