Поръчка на части по номер на шасито
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- vortep
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320d
- Мечтае да кара: Боинг 747
Поръчка на части по номер на шасито
Здравейте колеги, чел съм темата за буквите и цифрите в номера на шасито какво означават, но не мога да разбера по този номер разбира ли се, че колата е М-пакет. Понеже вече няколко пъти си поръчвам елементи от предната броняна: халоген, решетка, капаче и т.н. и в магазина все ми искат номер на шасито и по този номер им излиза стандартната броня, а на мен пакета и окачването са ми оригинални описани са в някоя от книжките но не се сещам на коя точно, а и няма значение.
Та въпросите ми относно поръчките на части само с номера на шасито са следните:
1. Преди известно време си взех предни дискове и накладки пак така: в магазина, дадох им талона те лгедаха поръчаха и нa кутията на накладките си пишеше Е46, но на дисковете пишеше само Е36 и изброени няколко модела 320i .....Аз ги питах, те ми казаха че са еднакви на Е36 и Е46. Смених ги и две неща ми направиха впечатление: първо че старите дискове бяха значително по-леки от новите и второ, като сложих старите в кашона на новите влизаха доста плътно т.е. старите дискова са по-големи от новите, но това ми светна след като вече ги бях изхвърлил. Възможно ли е да са ми били по-големи старите дискове или нещо си внушавам? Иначе сега колата си спира доста добре, но много често ми се задейства ABS.
2. Преди година си смених няои неща по окачването: лява биалетка, десен накрайник ..... и сега се замислям, ако са различни тези части за М окачването, а номера на шасито не дава информация че окачването е М значи сега карам с две различни биалетки, два различни накрайника и т.н.
Извинявам се предварително ако вече някъде е обсъждана тази тема!
1. Преди известно време си взех предни дискове и накладки пак така: в магазина, дадох им талона те лгедаха поръчаха и нa кутията на накладките си пишеше Е46, но на дисковете пишеше само Е36 и изброени няколко модела 320i .....Аз ги питах, те ми казаха че са еднакви на Е36 и Е46. Смених ги и две неща ми направиха впечатление: първо че старите дискове бяха значително по-леки от новите и второ, като сложих старите в кашона на новите влизаха доста плътно т.е. старите дискова са по-големи от новите, но това ми светна след като вече ги бях изхвърлил. Възможно ли е да са ми били по-големи старите дискове или нещо си внушавам? Иначе сега колата си спира доста добре, но много често ми се задейства ABS.
2. Преди година си смених няои неща по окачването: лява биалетка, десен накрайник ..... и сега се замислям, ако са различни тези части за М окачването, а номера на шасито не дава информация че окачването е М значи сега карам с две различни биалетки, два различни накрайника и т.н.

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Re: Поръчка на части по номер на шасито
vortep написа:Здравейте колеги, чел съм темата за буквите и цифрите в номера на шасито какво означават, но не мога да разбера по този номер разбира ли се, че колата е М-пакет. Понеже вече няколко пъти си поръчвам елементи от предната броняна: халоген, решетка, капаче и т.н. и в магазина все ми искат номер на шасито и по този номер им излиза стандартната броня, а на мен пакета и окачването са ми оригинални описани са в някоя от книжките но не се сещам на коя точно, а и няма значение.
По ВИН не мисля,че в реалоем или каталожен софтуер (освен на дилър знам ли) за части излизат опците за колата,дори съм убеден в това (дано не греша де).Каталога е ориентировъчен кое какво и т.н...за да провериш - отиваш в официален дилър,и им казваш да ти искарат списък с екстри на автомобила ,само там ще ти излезе дали си М пакет и т.н..
От там нататък - като поръчваш по окачване - носачи,тампони ,и т.н изрично поръчваш номер на М окачване да кажем,за биелетките незнам и накрайника,но пружини,носачи,тампони носачи - няма да станат стоковите на М окачване...а този при който си ходил ,не е много трудно да погледне номера на часта спрямо М пакет и т.н - то е меко казано малоумно да поръчаш халоген за сток броня,при положение че е М.
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- mustang1986
- ентусиаст
-
- Кара: E46 M47N
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 1&t=264670
Заповядай.Тук е обяснено как да провериш с какви екстри е излязла колата
Заповядай.Тук е обяснено как да провериш с какви екстри е излязла колата

Да пишеш на български с латински букви е като да пишеш на стена с лайна....чете се,но не е красиво!!!
- tani bojilov
- младши ентусиаст
-
- Кара: е 46 320д 136кс + чип
Абе защо немога да се оправя с тоя сайт
натискате вдясно върху "Elektronischer Teilekatalog"
User: eu111111
Парола: bmwetk1
Натискам там и ми се появява това:
https://www.parts.bmwgroup.com/tetis/in ... bETK_START

- NikVanov
- ентусиаст
-
- Кара: X3 E83 2.0d 2006; 316 i 1999;
Опитай на тоя сайт да си провериш екстрите:
http://e46club.bmwsar.ru/vin_dec/
Излизат точно данните, които ми дадоха и от Камор.
http://e46club.bmwsar.ru/vin_dec/
Излизат точно данните, които ми дадоха и от Камор.
- vortep
- кандидат ентусиаст
-
Еее немския сайт направо ми скри шапката излезе ми точно същата разпечатка с пакета и екстрите която я има лепната на книжката! Живи и здрави да сте пичове отворихте ми очите
и руския сайт сигурно е хубав но нещо не се оправих с него! Сега трябва да се поровя дали някъде са описани частите по окочването че да си отговоря на въпросите за дисковете 

- vortep
- кандидат ентусиаст
-
tani bojilov написа:Абе защо немога да се оправя с тоя сайт![]()
Преведи си с някой речник това което ти пише колега. Общо взето май пише, че ти е забранено изкачащ прозорец в браузара, кликни в жълтото редче което ти се появява в ляво и от трите опции които излизат кликни на първата. И на мен ми направи проблем, но след кратка борба с немския език влязох

- mustang1986
- ентусиаст
-
Това ти излиза от настройката на браузъра.ASAP е отворен в браузъра като изскачащ прозорец. Ако не виждате прозореца за вход, а след това проверете дали потискането на изскачащ прозорец е забранен във вашия браузър.Ако не можеш кажи ми последните 7 знака на рамата и ще ти го проверя

Да пишеш на български с латински букви е като да пишеш на стена с лайна....чете се,но не е красиво!!!
- tani bojilov
- младши ентусиаст
-
- Кара: е 46 320д 136кс + чип
Колега,нещо нестава.Моля те проверими го..mustang1986 написа:Това ти излиза от настройката на браузъра.ASAP е отворен в браузъра като изскачащ прозорец. Ако не виждате прозореца за вход, а след това проверете дали потискането на изскачащ прозорец е забранен във вашия браузър.Ако не можеш кажи ми последните 7 знака на рамата и ще ти го проверя

- jumjumski
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 04' 330ci M-sport 2
2.Няма разлика в накрайниците и биалетките при м-пакет,провери тук какво е различно - http://www.realoem.com/bmw/select.do
- vortep
- кандидат ентусиаст
-
jumjumski написа:2.Няма разлика в накрайниците и биалетките при м-пакет,провери тук какво е различно - http://www.realoem.com/bmw/select.do
Мерси колега за краткия и ясен отговор, че чесно казано се оплетох като пате в калчища из разни теми и сайтове и нищо конкретно не открих. Тя колата добре си върви, ама нали се сещате за успокоение на съвестта, да си знам че не съм с 2 различни накрайника или биалетки.

- mustang1986
- ентусиаст
-
tani bojilov написа:Колега,нещо нестава.Моля те проверими го..mustang1986 написа:Това ти излиза от настройката на браузъра.ASAP е отворен в браузъра като изскачащ прозорец. Ако не виждате прозореца за вход, а след това проверете дали потискането на изскачащ прозорец е забранен във вашия браузър.Ако не можеш кажи ми последните 7 знака на рамата и ще ти го проверяJR28076...
Ето заповядай

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

12 мнения
• Страница 1 от 1