Самоадаптация на ксенон фарове.

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: 330хд

Самоадаптация на ксенон фарове.

Мнение от JTD » 26 Окт 2011, 12:31

Здравейте,

Търсих доста с търсачката, ама такава тема не открих.
Та да попитам на няколко паления, не мога да хвана още точната закономерност, ксенон фаровете се самоадаптират.
Демек като ги запаля се вижда как от най-долна позиция и двата се хоризонтират. Нещо като на по-новите коли с активните фарове, където се адаптират. Местят се нагоре, надолу, след това наляво и надясно, и накрая се хоризонтират напред.
При мен само от най-долна позиция се хоризонтират напред.
Примерно може да го прави на всеки 10-на включвания на фаровете, ама още не мога да хвана точната логика.
За това питам тук ако някой може да ме насочи към някаква документация ще бъда доволен, че не може да има нещо в тази каручка без да знам защо го прави. :D

Поздрави.
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Re: Самоадаптация на ксенон фарове.

Мнение от Dimitroff » 26 Окт 2011, 12:39

При всяко запалване на фаровете се регулират.
Само по височина обаче - на ляво и на дясно - няма как.

Ако си с оригинален ксенон -регулирането става посредством 2 датчика -един на предно дясно колело и един на задно ляво.

Въвпросните датчици коригират позицията на ксенона и в движение - при изкачване - свалят фаровете надолу, а при спускане - вдигат нагоре.

ентусиаст
Аватар

Мнение от JTD » 26 Окт 2011, 12:43

Dimitroff написа:При всяко запалване на фаровете се регулират.
Само по височина обаче - на ляво и на дясно - няма как.

Ако си с оригинален ксенон -регулирането става посредством 2 датчика -един на предно дясно колело и един на задно ляво.

Въвпросните датчици коригират позицията на ксенона и в движение - при изкачване - свалят фаровете надолу, а при спускане - вдигат нагоре.

Да, знам за датчиците, странното ми беше, че не е при всяко палене, а както казах на определен брой. Ето примерно сутринта не помръднаха. Светнах ги и директно си светнаха напред.

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 M54 '01

Мнение от jbankov » 26 Окт 2011, 13:34

и при мен е точно така..даже мислех преди два дена да гледам да не се е откачило нещо и вечерта си ги регулира само :dunno:
Един път го прави един път не :dunno:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 compact 320td

Мнение от iv4o9999 » 26 Окт 2011, 13:56

аз съм нямам ксенон, но фаровете пак ми се реголират и то всеки път когато дам на контакт, прегледайте си датчиците на колелата, незнам само дали ако не работят се хващат на диагностика.

ентусиаст
Аватар
Кара: F10 530d 245

Мнение от dido0o``` » 26 Окт 2011, 14:05

iv4o9999 написа:аз съм нямам ксенон, но фаровете пак ми се реголират и то всеки път когато дам на контакт, прегледайте си датчиците на колелата, незнам само дали ако не работят се хващат на диагностика.

Колега ти , ако нямаш ксенон нямаш и датчици за регулиране. Просто при всяко палене фаровете се вдигат до нагласената от теб позиция.

ентусиаст
Аватар

Мнение от iv4o9999 » 26 Окт 2011, 14:10

и каква е целта на упражнението да слизат и после да се вдигат при положение че няма датчици ако не е тайна, това е мн интересен въпрос

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 26 Окт 2011, 14:47

iv4o9999 написа:аз съм нямам ксенон, но фаровете пак ми се реголират и то всеки път когато дам на контакт, прегледайте си датчиците на колелата, незнам само дали ако не работят се хващат на диагностика.

Тук мога да ти гарантирам ,че не си прав ама въобще :mhihi: ..първо не е винаги ,не мога да се сетя закономерността,но имаше нещо свързано с време..няма как да пробвам вече :paranoid: ..отделно както каза Dimitroff датчиците са вързани за носачите ,и съответно позицията им се наглася от там.
Ляво дясно - само адаптивни светлини не и при е46 - поне не фабрично,дори и афтер маркет не съм видял още,защото там има и други фактори и не е особено просто...
Кви датчици с ква диагностика :mhihi: ,всичко си работи,до колегата пуснал темата - всичко ти е ток...ама айде де като не мога да кажа ,от какво зависеше ,не се сещам просто - всичко си ти работи - стига си търсил кусури , :driving: и си свиркай :yes:

http://www.bmw-driver.net/forum/showthread.php?t=26040 :yes:
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

ентусиаст
Аватар

Мнение от JTD » 26 Окт 2011, 15:15

Дефакто има два тима:
1. На тези, които всеки път им се "повдигат" фаровете
2. На такива (като мен) на които им се повдигат на Х на брой включвания.

Конспирация :ok:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gqbriel » 26 Окт 2011, 15:35

JTD написа:Дефакто има два тима:
1. На тези, които всеки път им се "повдигат" фаровете
2. На такива (като мен) на които им се повдигат на Х на брой включвания.

Конспирация :ok:

Що пускаш сега мухи :dunno: :lol: :roll: ,напълно ненужни..много ми е интересно как точно ВСЕКИ път,виждат фаровете си през деня :mhihi: айде ако е по-гадно времето добре но иначе :dunno:
Сега ще прочете някой е ще зададе поредния тъп въпрос ама защо на мен ми се вдигат фаровете на 5 а на един колега на 6 запалвания :mhihi:

:comp:
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .

ентусиаст
Аватар

Мнение от iv4o9999 » 26 Окт 2011, 15:52

моя тъп въпрос е с каква цел ми се движат фаровете надоло и после нагоре, при положение че нямам ксенон и съответно не би трябвало да имам датчици?? :bchug:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gqbriel » 26 Окт 2011, 15:56

iv4o9999 написа:моя тъп въпрос е с каква цел ми се движат фаровете надоло и после нагоре, при положение че нямам ксенон и съответно не би трябвало да имам датчици?? :bchug:

Toва е добър въпрос,според мен е просто проверка на системата,дали ти работят машинките за ръчно регулиране на височината :yes: дали си с или без ксенон е едно и сщо в този вариант

ентусиаст
Аватар

Мнение от iv4o9999 » 26 Окт 2011, 16:09

:OT:
мерси за бързият отговор :bchug:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e39 528i

Мнение от Exesus » 26 Окт 2011, 18:17

Абе незнам винаги ли работи, но когато си изкарвам колата от гаража, паля колата и пускам фаровете преди да отворя вратите на гаража и винаги на 100%-та се регулират, но на открито при ден или нощ, не сам обарнал внимание, ще пробвам да видя може наистина при определени условия да се регулират.

ентусиаст
Аватар

Мнение от JTD » 26 Окт 2011, 18:22

Едно знам, че фаровете се регулират още на габарити, преди реално да си включил късите светлини.
Вчера за първи път ми се регулираха през 2 или 3 запалвания и за това реално се замислих дали трябва да е така. Защото предишните регулирания винаги ставаха по-рядко, а сега за 2 дни го видях 2 пъти и за това реших директно да питам, след като не намерих отговор в техническа литература (която явно не е добре описана за БМВ) и след търсене във форума.

Следваща

Назад към E46