Странно нестабилни обороти

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Re: Странно нестабилни обороти

Мнение от slitter » 26 Сеп 2011, 15:28

vavilon написа:Не, не е ДИСА, знам къде е (той лопа по друг начин :mhihi: ).
Хванх го на слух, после буквално си заврях ухото там и на опипване за да се уверя. Тропа (чука) постоянно. Про колегата mistyrain, същият звук се отразява.
Аз си помислих, че е някакъв датчик за въздушният филтър :mhihi:
Ако не те претеснява това, би ли проверил как се държит това при теб?

OK, по-късно ще проверя и ще пиша!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F34 320d
Мечтае да кара: G32
Детайли за колата: 320d GT B47

Мнение от mistyrain » 26 Сеп 2011, 15:31

Вярно ще е полезно да кажат и другите колеги дали това чуда щрака и при тях :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 318i m43
Мечтае да кара: X6 --- ----

Мнение от StelllsKi » 26 Сеп 2011, 18:44

Хванх го на слух, после буквално си заврях ухото там и на опипване за да се уверя. Тропа (чука) постоянно. Про колегата mistyrain, същият звук се отразява.

Колега vavilon нормално е да чука така,това е начина на работа на този клапан не се притеснявай при всички с работещи клапани се чува това чукане!
А не ми стана ясно със смяна на акумулатора как ще се повлияе на оборотите,
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i 98
Мечтае да кара: Електромобил...

Мнение от vavilon » 26 Сеп 2011, 19:36

StelllsKi написа:

Колега vavilon нормално е да чука така,това е начина на работа на този клапан не се притеснявай при всички с работещи клапани се чува това чукане!

Да ти кажа и аз незнам вече. Просто бях чел, за акумолатора и оборотите в друга тема. Цитирам: Ако акумулатора не държи волтаж, също могат да играят оборотире. Но немога да си спомня в коя :(

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 318i m43
Мечтае да кара: X6 --- ----

Мнение от StelllsKi » 26 Сеп 2011, 20:06

vavilon написа:
StelllsKi написа:

Да ти кажа и аз незнам вече. Просто бях чел, за акумолатора и оборотите в друга тема. Цитирам: Ако акумулатора не държи волтаж, също могат да играят оборотире. Но немога да си спомня в коя :(

Според мен не би трябвало да е така защото ако акумулатора не държи волтаж изобщо няма да можеш да запалиш двигателя,аз под не държи волтаж разбирам напрежение по ниско от 10..11 волта а при тези стойности едва ли ще има достатъчно ток да завърти стартера.При това положение ако акумулатора е слаб той си държи напрежение от над 11.5 волта просто тока е недостатъчен за пълноценно завъртане на стартера,но при електрониката консумацията е в пъти по малко от тази на стартера така че смятам че дори и слаб акумулатора не би и повлиял.Според мен в прочетената тема за акумулатора и оборотите конкретния човек има проблем и с алтернатора защото дори и при слаб акумулатор и нормално работещ генератор в момента в който запалиш двигателя напрежението от да кажем 11.5 волта става не по малко от 12,7...8 волта и след малко работа на двигателя се покачва дори към 14 и нагоре волта,а мощността на динамото до колкото знам е над 700 вата......при тези условия няма как акумулатора да повлияе на оборотите на мотора,така че ако има още хляб в твоя акумулатор карай си го до последно.В темата с многото мнения за оборотите бях писал как си реших проблема при мен въпреки че това не е правилния начин но при мен вече няма клатене само забелязвам след дълго извънградско каране в момента в който намаля на 50 вече в града и дойде момента да я пусна по инерция колата наблюдавам леко колебание на оборотите но това се случва много рядко.Може би след време ще се опитам да посменя някой неща за де се оправят нещата както си трябва но за сега си я карам така вече почти година и няма особени проблеми с оборотите!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от slitter » 24 Окт 2011, 16:42

Застуде и се разклатиха мамицата им :mhihi: :mhihi: :mhihi: При вас как е, по-осезаемо ли е сега като е по-студено???

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vavilon » 24 Окт 2011, 17:08

slitter написа:Застуде и се разклатиха мамицата им :mhihi: :mhihi: :mhihi: При вас как е, по-осезаемо ли е сега като е по-студено???

Ми мне! :mhihi: В събота се заиграх на ново, с тоя стъпковия. Тоя път по-сериозно напънах прорязаната втулчица, разглобих и го изчистих на 100%. За сега оборотите са бетон. Но, има време... :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mistyrain » 25 Окт 2011, 13:45

Аз моя неможах да го разглобя напълно но при мен положението си е константа.... да му таковам таковата.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от slitter » 25 Окт 2011, 14:18

mistyrain написа:Аз моя неможах да го разглобя напълно но при мен положението си е константа.... да му таковам таковата.

slitter написа:ПОЧИСТВАНЕ НА СТЪОКОВИЯ МОТОР (ПРАЗНИЯ ХОД) М43

Ето снимков материал, който сам по себе си говори! След почистването мy по този начин оборотите са бетон!
1. Вадите щифта, който е показан, за да може да отделите двете части на мотора
Изображение
2. Тези части вече са отделени чрез завъртане на двете половини
Изображение
3. Взимате тази част мръсната с въртящия се клапан
Изображение
4. Накисвате вътре в частта с топла вода и препарат
Изображение
5. Намирате си някаква четка и започвате да търкате вътре като на ръка завъртате клапана така, че четката да го чисти и отгоре и отдолу после под него (това заедно с препарата)
Изображение
6. Както виждате клапанът вътре, а и всичко около него блести като нов и е идеално чист
Изображение

7. След това подсушавате хубаво, аз ползвам мощен сешоар за коса, сглобявате по обратния ред и сте готови да го монтирате

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mistyrain » 25 Окт 2011, 14:20

Да, знам но при мен щифтчето е май счупено и няма как да го измъкна. Грам не се подава на вън за да го хвана. Какво ли не опитвах
игла, пиличка ..... но не. :(

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от slitter » 25 Окт 2011, 14:33

:mhihi: :mhihi: :mhihi: до колкото си спомням се избутва се с игличка от вътрешната страна

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mistyrain » 25 Окт 2011, 14:50

Е как от вътрешната като от там неможе да се бръкне :dunno:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vavilon » 25 Окт 2011, 15:35

mistyrain написа:Да, знам но при мен щифтчето е май счупено и няма как да го измъкна. Грам не се подава на вън за да го хвана. Какво ли не опитвах
игла, пиличка ..... но не. :(

:mhihi: Изпълнява ролята на щифт, но не е! Чиста, прорязана втулка си е!
Такааа, аз по същият начин се мъчих, но накрая вземах един винт за дърво и леко го навих, една витка. И после, :mhihi: рязко дърпане (на ръка).
Казвам ти, ако не беше излязло, щях да глътна стъпковия направо.... :maad:

Предишна

Назад към E46