Въпрос за закупуване на BMW 316
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
54 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
- whisky_touch
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Х4 2025
- Мечтае да кара: e60 M Power
Re: Въпрос за закупуване на BMW 316
колега недей да гледаш дали ще е 316 или 318 ами вземи по читавата от двете разликата е минимална във вървежа и в разхода. Не прави моята грешка да се хвърлиш на първото наточено купенце с ремус, джанти и кожа за 300лв мин година(318ис) и после да си патиш(ремонт двигател-600лв,окачване-400, и мн др дреболии и тя ми стъпа на 4500)
затова избирай, харесай си някое, покарай го,ако ти хареса всичко закарай го на сервиз да му направят една диагностика да му замерят компресията и да видиш как е отдолу и чак тогава го вземай. Сега вече ше ми е за урок да не прибързвам
затова избирай, харесай си някое, покарай го,ако ти хареса всичко закарай го на сервиз да му направят една диагностика да му замерят компресията и да видиш как е отдолу и чак тогава го вземай. Сега вече ше ми е за урок да не прибързвам
Съществува един фантастичен свят събран в една композиция даваща толкова радост на пътя! Вулгарно красив свят на брутална мощ, в които няма въздух, а само пушек от изгорели гуми.Там властват технологичния гении,красивия дизаин, красотата. Там няма животни, а само озверели расови коне. Там, всичко се случва на високи обороти и размазващо високите скорости.- Свят на кристално чиста мощ и бензинови пари-светът на автомобилите, светът на БМВ... !
- CAMyPAu
- Потребител
-
- Кара: e36 320i coupe
- Мечтае да кара: ... по хубави пътища !
whisky_touch написа:колега недей да гледаш дали ще е 316 или 318 ами вземи по читавата от двете разликата е минимална във вървежа и в разхода. Не прави моята грешка да се хвърлиш на първото наточено купенце с ремус, джанти и кожа за 300лв мин година(318ис) и после да си патиш(ремонт двигател-600лв,окачване-400, и мн др дреболии и тя ми стъпа на 4500)

И при мене така беше , само че с 320-ка и аз сменям сега амортисьори и съединител ... но, за тия пари , винаги следват ремонти ... въпроса е дали са от скъпите...

- Zlatiyan_Genchev
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 M52B20 TU
- Мечтае да кара: Е39 M5
sobiss написа:http://www.mobile.bg/11317211002885119
Ето и още един сандък, но трябва на място да се види и прецени дали заслужава и 2000 лв.
Само това със шоф.седалка немога да си го обясня...все едно порове са вилняли вътре
Аз също съм със 316 ка и мойта шофъорска е така като е взех, явно е слабо място на тия седалки точно там,трябва само с анцузи да се кара на тия седалки ,дънки абсурт :Х

- sobiss
- младши ентусиаст
-
- Кара: Compact m43tu
- Мечтае да кара: E28
Трябва да се примири с мисълта, че каквото и да вземе на тези години ще се наложи да смени доста чаркалъци. И аз уж преди 4 години взех "перфектен" нов внос, ама за тия 4 години, като се замисля само ДВГ-то не е сменено още
Тавана се разлепи, пасажерската седалка се скъса, амортисьорите след 3 месеца, вече бяха за смяна, сп. дискове бяха тънки като вестник, гуменото каре на кардана се беше разкапало, задните лагери почнаха да вият, предницата се разтропа още рано, рано и те така, и още много много

Тавана се разлепи, пасажерската седалка се скъса, амортисьорите след 3 месеца, вече бяха за смяна, сп. дискове бяха тънки като вестник, гуменото каре на кардана се беше разкапало, задните лагери почнаха да вият, предницата се разтропа още рано, рано и те така, и още много много

- Драгослав
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46XI / W164
Колега за 3000 лв. можеш да си намериш долу-горе добра Е36 ца.От опит ти казвам,че запазено купе много малко вероятно да намериш.Седан може да се намери запазено.Относно двигателя си помисли.Аз карам Е36 седан М43 б1,8.Проблеми по двигателя не съм имал,върви си прилично,до 150-160км си набира добре.Разхода се понася.Но наскоро един приятел си взе 320 с М52.Мога да ти кажа,че разликата в разгода не е много голяма между М52 и М43,при еднакво каране.
- SPEED_GABROVO
- ентусиаст
-
- Кара: дърто Е30
- Мечтае да кара: моята си,ама с неограничен бюджет
Ето това е изглежда доста добре,вписва се точно в предпочитанията ти.
viewtopic.php?f=46&t=265927
viewtopic.php?f=46&t=265927
BMW не е просто марка автомобили,а начин на живот.
- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
М43б16/8 ти е варианта за икономична кола която си върви прилично за возене..
не говорим за спорт но си върви повече от всичко от този клас и обеми
М43 е много сполучливо нещо и ако не е съсипан ще имаш тиха и надеждна машина под капака..
лично аз бих търсил нещо от последните Е36 ..
ако пък искаш да е малко по живо си купи компакта 316
ако се спреш на м40 бъди много внимателен .. но ти ще чуеш за какво говоря и без да обяснявам
не говорим за спорт но си върви повече от всичко от този клас и обеми
М43 е много сполучливо нещо и ако не е съсипан ще имаш тиха и надеждна машина под капака..
лично аз бих търсил нещо от последните Е36 ..
ако пък искаш да е малко по живо си купи компакта 316
ако се спреш на м40 бъди много внимателен .. но ти ще чуеш за какво говоря и без да обяснявам
- drago9205
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10 535xi, MHD stage 2, xHP stage 3
- Мечтае да кара: без да се ядосва
Аз карам 318и от 1 година, попаднах на изключително запазена кола, вярно, че няма почти никакви екстри, но не това е най-важното. Единствените ми разходи за сега са смяна на ремък и масло. Ще ти дам "pro tip" като си търсиш кола, в повечето случаи е валиден: огледай хубаво скоростния лост и волана колко са изтъркани, бръкни в ауспуха и виж дали има много "чернилка", още по хубаво е ако попаднеш и на кола със сервизна книжка. Относно разходите в книжката на бмв която върви с колата между 316 и 318 не дават никаква разлика дават им 6.5 извънградско, като цяло разхода е доста относително нещо, зависи от гумите от атмосферните условия (дали вали или е сух пътя и.т.н.). Идеята ми е че до 3000 лева със сигурност може да намериш нещо добро, стига да знаеш какво да гледаш, най-добре е екстрите да не са ти приоритет, защото са си нож с две остриета при по-старите коли.
- saseda
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe
- Мечтае да кара: M3 AC Schnitzer
- Детайли за колата: 316i Coupe/E36/M43/сребрист металик/лети джанти 16 -ки
За 1000 евро може да си вземеш от Германия Е36 320 
Най-евтината 320, която видях в немското мобиле беше на цена 600 евро...
Та, ако ти се разкарва до там

Най-евтината 320, която видях в немското мобиле беше на цена 600 евро...
Та, ако ти се разкарва до там

BMW - правилната марка!
- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
човека търси 316
за кво му е тази 320 ка? да се чуди защо колата му не върви а харчи 70 на 100?
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
ares2 написа:човека търси 316

По опосанието му си личи, че 320 няма да е колата за него. Едно, че под 13 градско посмъртно не може да падне, второ че и данъка и гражданската са по-скъпи. Всеки се разполага според чергата си. Иначе спор няма - шестака си е шестак, и за тези пари може да се намери хубав и в БГ. Но не всичко е до мотора.
- ^_^
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: пичеловка
Чакай и аз да се изкажа. И аз на 18 взех книжка и реших - БМВ ще е.
Реших, че ще е купе, но единствено 316 мога да издържам. (гражданска, данък, разход)
Дебнах 2-3 месеца и за под 3к си взех 16-ка син металик, купе, с кожен салон, климатроник и М43 двигател.
Доволен съм и като цена на части и като разход и като возия. не бучи като трактор (320) но и гражданската ти е 2 пъти по-евтина. Сам си реши
Реших, че ще е купе, но единствено 316 мога да издържам. (гражданска, данък, разход)
Дебнах 2-3 месеца и за под 3к си взех 16-ка син металик, купе, с кожен салон, климатроник и М43 двигател.
Доволен съм и като цена на части и като разход и като возия. не бучи като трактор (320) но и гражданската ти е 2 пъти по-евтина. Сам си реши

Dolph написа: Взех книжка преди няколко седмици и сега се ориентирам към кола. От много отдавна съм си втълпил, че BMW 316 ще е най-подходящото нещо с което мога да започна. Имам три въпроса и бих се радвал, ако ме просветите по тях.
1. Реално с 2 000 - 3 000 лв. мога ли да си купя BMW 316 (1990–1993 година), което да ми върши работа и да не обикалям всяка седмица сервизите.
2. Има ли разлика в разхода на гориво между тези модели с 2 и тези с 4 врати. Тройката с две врати изглежда по малка, но дали харчи по малко?
3. Евентуално друг автомобил с които бих могъл да започна. Евентуално VW GOLF, VW Passat, Peugeot 206 са ми минавали през главата, но си държа на BMW 316 и ако за 2 000 - 3 000 бих могъл да се сдобия с прилична кола не бих му мислил много.
Какво разбираш под "да ми върши работа" ? Аз го разбирам като нужда от седан, щото купето е за теб и за някоя мацка до теб да ти лъска. Седан за тия пари ще намериш, особено пък 90-93та. Ама не си мисли, че с тоя лимит от финанси, за толкова годишна кола, ще сменяш само масла и филтри. Аз да ти споделя, когато взех книжка и тръгнах за БМВ, бях точно с нагласа като теб. Да ми върши работа, да е по евтинка, да не плащам големи данъци и да не харчи много, та макс 1.6 мотор исках. Да ама не, когато го видях тва купе с което съм сега, прашно и каширано в един ъгал... сякаш просто ме извика и ми каза, че то е моята кола. Беше всичко онова за което не бях тръгнал - 6так, М52 с ванус, 24v, края на 97ма, близо 7000 лв. Започнах да се шашкам, данъци, документи, разход, бла бла... ама като го отворих и се качих... рекаро, алкантара, климатроник, подлакътник... всичко беше в супер запазено състояние иии... реших, че т'ва е моята кола. Пазарихме цена, пътна помощ до София, регистрации, документи... и го измих за първи път. Ей тогава ми се напълниха очите с щастие. Сменил съм доста неща по него, за да съм спокоен, щото знам ли тоя преди мен кво е правил и как е поддържал и до ден днешен не съжалявам за избора си. Само, че данъка на 316 е смешен. На 320 е към 200 лв по спомен. Гражданската на 316, също е евтина, а аз за 320 плащам около 270 лв. (пак по спомен). Разхода градско 13-15... зависи от трафика, карам в София. Карал съм и съм се возил в сток 316, гарантирам ти, че месец два след като я земеш, ще почнеш да се оплакваш, че не ти ускорява и са ти малко конете. Така става винаги...

Идеята на това което ти казвам, е че не трябва да си даваш зор. Ако си ентусиаст... и се въоражиш с търпение... сами ще се намерите с твоята е36-ца и няма как да не усетиш химията... просто се случва. Успех!
п.с.... на колегата над мен, дето е споменал, че 320 бучи като трактор... разсмя ме. Возил ли си се в 320 с сток генерация? Тя изобщо не се чува как работи. Май си се наслушал на звук от илиянските ремуси и зат'ва говориш за трактори.
Coulthard написа:Ти кон дето бяга да не яде виждал ли си ?
- maxpower
- ентусиаст
-
- Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
- Мечтае да кара: настрани
^_^ написа:не бучи като трактор (320) но и гражданската ти е 2 пъти по-евтина. Сам си реши
Колко точно ти е гражданската?
На кое точно викаш трактор, че не разбрах?
Това, че 20ката не блести с някакви расови характеритстики не значи, че трябва да го обиждаме. Отностно звука, мението ти говори за липса на вкус.
Иначе по темата, аз бих си взел 318 или най добре is. Стига с тоя нисък разход и глупости. 316/318 и ис-а харчат почти еднакво, а в някои условия ис-а дори по малко. За вървенето да не говорим. Веднъж ще ти потрябва малко повече мощност да изпревариш някой, докато той се набира на газта като гнида и не те пуска да го задминеш и тогава ще се проклинаш гледайки насрещно идващия автомобил. За 3000лв можеш да си намериш доста добра и непретенциозна кола. На бащата я купихме за 3200лв преди година, is купе , до сега само масло и филтри сме сменили и десния стъклоповдигач с моторчето. Дойде си с два комплекта читави гуми и джанти, рекаро, SuperTouring Sachs окачване и Supersprint генерация и др неща. С търсене ще намериш точната кола, но парирте в джоба, ходиш и гледаш. От моя опит мога да ти кажа, че кола, която вътре е кочина почти във всички случаи е дроб. Ако колата не те грабне още от първиите 2-3 мин, то вероятно не е твоята. Отивам да гледам едно купе - домашни колони хванати с рапидки за корите

A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.
- Transportera
- старши ентусиаст
-
- Кара: E30 Е38
- Детайли за колата: Не бие много на очи
54 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4