За колко пари горе долу може да се намери хубава Е39 535И
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
24 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
Re: За колко пари горе долу може да се намери хубава Е39 335И
omegaart написа:Ми не мисля че са митове и легенди , това се прави на коли над 8 години ... и съм сигурен щото пред мене са го правили в "КАТ" на град УЛМ ( ULM )
Интересно ....... Колкото пъти съм си взимал номера от zulassungsstelle ulm,дори и не съм ходил с колата там
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Е39 535и за немците е 16 годишен модел с ужасен разход и много по-ужасен данък - за тва ги дават за без пари ,колкото да се отърват . В БГ обаче данъка не е такъв проблем , ако изобщо се плаща , разхода се решава с ГИ/МИ а Е39 не е толоква стара на фона на другите , макар че не вярвам изобщо някога дизайна и да остарее .
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
И за какво да си вземаш 3.5, след като има 4.4 

- Alexch
- ентусиаст
-
- Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
- Мечтае да кара: Z8
omegaart написа:Май месец ходих до Германия и си вкарах моята 540-ка лично с едно приятелче за да не съм сам. Колата беше минала преглед преди 2 месеца и до сега не ме е изненадала с нищо. Стандартни забележки , но те са свързани с възрастта на автомобила а не с техническото му състояние.
И като я докараш в БГ да знаеш че на 2-3-тия месец ще почнеш със смени по окачването :Р
Ако е минала преглед 2 месеца преди да купиш колата като при теб, това наистина е голям плюс, защото ако купуваш от там не можеш (или е много скъпо) да я провериш хубаво в сервиз както в България би направил. Но ако прегледа изтича или е изтекъл, не е никакъв показател за състоянието.
Моята я взех от тук (само, че 2.5 маторя), нов внос. Имаше преглед DEKRA изтекъл 2-3 месеца преди да я купя, но окачването си беше и още е ОК. То като има нещо тръгнало се вижда, ама пак опираме до проверка.
Ачо е много прав, че специално Е39 с голям мотор са тегоба за собствениците заради данъците и разхода. Затова не е изключено да се намери читав екземпляр на ниска цена.
Към автора: да знаеш, че 535 след 2000 г. са голяма рядкост и ще падне голямо търсене. Препоръчвам с ръчни скорости да намериш, което също е трудна задача, но кефа е по-голям.
bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност
- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 740i idividual
- Мечтае да кара: безаварийно
- Детайли за колата: Нормнална!
omegaart написа:Nasko_325TD написа:Гледам аз че лъжат тука из България,ама 2-ри път не се лъжа.Кола само от Германия.
Значи трябва да има минати прегледи,така ли?Те какво включват.Преглед на какво по-точно?
немския технически преглед не е като нашия ами там се сверяват много неща. Преглежда се компресия на двигателя , вредни емисии , спирачки , кормилна уредба и още и още. Общо взето истински преглед. Не се лъжи и там правят шашми , но е мнооого рядко. Масово колите дето се продават в mobile.de дето са без TUV са за експорт !!! т.е. не се знае защо е без , може да е защото не може да го мине , може и защото човека не иска плаща повече данъци за тази кола, но съвет от мен кола без TUV да не се взима.
Май месец ходих до Германия и си вкарах моята 540-ка лично с едно приятелче за да не съм сам. Колата беше минала преглед преди 2 месеца и до сега не ме е изненадала с нищо. Стандартни забележки , но те са свързани с възрастта на автомобила а не с техническото му състояние.
И като я докараш в БГ да знаеш че на 2-3-тия месец ще почнеш със смени по окачването :Р
Еххх ма може ли,то това се знае!
- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
pazo02 написа:И в Германия лъжат, но пък и TUVa не е панацея, ама хич! Моята като беше с валиден ТЮФ, та какво, пак ремонти. Всяка кола на старо крие ремонти, въпросът е да успееш да ги предвидиш преди покупката. За километрите също няма гаранция, и там започнаха да ги въртят. Но като цяло ако продавачът не е арабин или турчин шансът да са въртяни километрите пада доста!![]()
И все пак за кола с голям бензинов мотор 160-180к км за 10години не са нереален или невъзможен пробег, ся друго си е да си вземеш от тук дизел на 15г на 110к км
На мен ми е ясно,че колата няма да е на под 300000км реално,обаче двигателя е доста голям и шанса да е издухан е значително по-малък,ако е поддържана добре.
- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
Alexch написа:omegaart написа:Май месец ходих до Германия и си вкарах моята 540-ка лично с едно приятелче за да не съм сам. Колата беше минала преглед преди 2 месеца и до сега не ме е изненадала с нищо. Стандартни забележки , но те са свързани с възрастта на автомобила а не с техническото му състояние.
Ако е минала преглед 2 месеца преди да купиш колата като при теб, това наистина е голям плюс, защото ако купуваш от там не можеш (или е много скъпо) да я провериш хубаво в сервиз както в България би направил. Но ако прегледа изтича или е изтекъл, не е никакъв показател за състоянието.![]()
Моята я взех от тук (само, че 2.5 маторя), нов внос. Имаше преглед DEKRA изтекъл 2-3 месеца преди да я купя, но окачването си беше и още е ОК. То като има нещо тръгнало се вижда, ама пак опираме до проверка.![]()
Ачо е много прав, че специално Е39 с голям мотор са тегоба за собствениците заради данъците и разхода. Затова не е изключено да се намери читав екземпляр на ниска цена.
Към автора: да знаеш, че 535 след 2000 г. са голяма рядкост и ще падне голямо търсене. Препоръчвам с ръчни скорости да намериш, което също е трудна задача, но кефа е по-голям.
Задължително ръчни,не искам автомат!е взема да заспя от мързел.
Данъка,какъв е в БГ на този мотор?
- uBaH
- кандидат ентусиаст
-
За колко пари горе долу може да се намери хубава Е39 535И
Приблизително 380 лв. за 12 годишна 528ца с вариации в зависимост от общината в която е регистрирана. Следователно, за 535ца повече 
- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
Re: За колко пари горе долу може да се намери хубава Е39 535И
Не е много,ако пътищата ни бяха наред. 
24 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2