проблем скоростна кутия
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
проблем скоростна кутия
Здравейте колеги малко ме е яд че първата ми тема е свързана с проблем но какво да се прави.Така колата ми е46 318 бензин 99 година.Проблема ми е в скоростната кутия която е автоматична нали знаете малкия дисплей на таблото което изписва дали си на паркинг или на директна и така нататък точно там до примерно P ми излиза назъбено кръгче с знак ! а колата си върви,но имам чувстото че сменя скоростите не както трябва и не знам дали си внушавам или не..та ако някой знае или му се е случвало нещо такова ще се радвам да ми помогне.Мерси предварително! 

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Re: проблем скоростна кутия
Има запаметена грешка.
Възможно е кутията да е или да влезе в авариен режим!
Диагностика при човек, който е в час, а не при такъв, който "гледа телевизия" с лаптоп
Възможно е кутията да е или да влезе в авариен режим!
Диагностика при човек, който е в час, а не при такъв, който "гледа телевизия" с лаптоп

Колега забелязах (днес и вчера) че когато си карам колата нормално без да я изпъвам и да удрям кик-дауна лампата не светва ..маслото го сменях преди месец и половина и е нямало проблем,а и другото което е че цяло лято не съм я спрял колата и си я карах редовно на макс и пак не е светвала лампата.Мисля да я покарам още 1 2 дена без да и давам зор та да видим дали ще светне.
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
Иди на диагностика за да видят какъв е проблема в кутията, за да може да вземеш мерки навреме !
- jbankov
- ентусиаст
-
- Кара: e46 M54 '01
Dimitroff написа:Иди на диагностика за да видят какъв е проблема в кутията, за да може да вземеш мерки навреме !
...и да не стане проблема по-голям от колко е в момента.Това светене с удивителен не е на добре.

Закарах я да я закачат на комп. и човека ми каза че нищо не излизало.След това звъннах на момчето от което взех колата и той ми каза че на него му се е случвало но когато изгасиш колата за 4 - 5 минути и системата се рестартира лампата изгасвала.Ако може да ми обясните малко повече за този авариен режим и също така дали се променя вървежа на колата,има ли някво ограничение на километрите и т.н.

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
Този, на който си я закарал да я чете...не ходи повече там за диагностика
Намери човек, който чете с ДИС или в най-лошия случай с инпа!
Кажи поне от къде си, за да знаем къде да те пратим!

Намери човек, който чете с ДИС или в най-лошия случай с инпа!
Кажи поне от къде си, за да знаем къде да те пратим!
Да ще е добре да ме насочиш някаде тук в Бургаска област, а иначе аз съм от Несебар.
- titto
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 320i
- Мечтае да кара: БМВ и в отвъдното!
- Детайли за колата: Мууудна красавица, но си го изкарвам на служебната
Недио написа:Да ще е добре да ме насочиш някаде тук в Бургаска област, а иначе аз съм от Несебар.
Колегата TOM може да ти помогне, ако си от НесебЪр!

--------------------------------------------------------------------------------------------
Е12-M535i;Е30-318;Е34 Touring 525 TDS;Е36-318iS;Е46 320i
"FWD е като жена с малки ци.и-върши работа, но няма КЕФ...!!!"
- mitaka7
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е90
Пробвай и тук.
8000 Бургас, ул. "Транспортна"
Бова кар.
8000 Бургас, ул. "Транспортна"
Бова кар.
Оп в бързането съм объркал името :Д мерси за поправката.Мерси и на 2мата тия дни ще видя каде ще я закарам,а някви кординати на колегата том ?
Щом излиза удивителна, значи има записана грешка в скоростната електроника. Не може да няма! Послушай Dimitroff и не ходи при тоя повече, щото явно е лаик. Следващото нещо - ето поредния, който след смяна на маслото има проблем със скоростите! Не знам дали има връзка или няма, ама уви се получава така. Знам, че сега защитниците на смяната на маслото ще се вдигнат на бунт, ама... поредния случай! Разберете, че маслото се сменява само при необходимост и ако не е лонг лайф там на необходимите по спецификации километри! Като гледам кви идиоти са в провинцията майсторите и как отиваш на диагностика с удивителна и ти казват нема грешки си представям как са сменили маслото. Поне ги правете при дилъра тия неща или поне при доверени хора, ма дет знаят кво праат и знаят кво наливат! Същевременно тая кутия, щом е на тоя двигател начи е от стар тип софта и е добре, даже да не кажа задължително да си направиш ъпдейт, демек да се смени софтуера с по-нов оригинален. За целта намери в бургас колеги, които разполагат с ДИС, за да ти го направят. Евентуално може след смяната да забравиш за проблема с удивителната. Кутийте с времето натрупват бъгове и правят проблеми. Оказва се, че проблемите са не в механиката, а по-скоро в електрониката на управление и доста често смяната на софта решава проблема! И не на последно място има търсачка форума, ползвайте я, щото през два дена се пуска нова тема за автоматична скоростна кутия и вече просто ми писна, а и сигурно не само на мен да четеме нови еди и същи теми. Просто се спусни по страницата надолу да видиш, че само на първа страница сигурно има поне 3 теми за скоростни кутий!
Темите ги разгледах ама така и не можах да разбера кво точно означава дадения знак и също така исках да разбера дали на някой му се е скапвала кутията след светването на тая лампа.Аз не разбирам много и реших да пусна тема:) както също и не разбирам дали трябва да се сменя масло на кутия и дали не трябва, затова и си закарах колата да проверят маслото понеже доста често чукаше при смяна на предавките.В сервиза много ясно че ми казаха че е за смяна(кой няма да ти вземе парите) и го смениха,а и чукането спря взе да сменя скоростите по-добре и даже останах доволен.Тия дни ще я закарам да и направят диагностика и ако се наложи да и сменат софтуера, защото явно си е проблем въпреки че от както спрях да цепя колата 2 3 дена лампата не е светвала.
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
Филтъра смени ли като ти смениха маслото...или само източихте маслото ?
Всъщност...няма значение - Жоро (slitter) е прав - да не превръщаме темата в за и против...нещо
Ходи при колегата ТОМ или в Бова
Всъщност...няма значение - Жоро (slitter) е прав - да не превръщаме темата в за и против...нещо

Ходи при колегата ТОМ или в Бова

14 мнения
• Страница 1 от 1