Свирене на ремъка на алтернатора
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- kiret0
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 325 тдс
- Мечтае да кара: M3 e92
Свирене на ремъка на алтернатора
Значи от една седмица започна да ми свири ремъка само като е на неутрална , ако подам малко газ или като си карам на скорост престава да свири ...
Ремъка е здрав според мене , сменях го веднага като купих колата преди 3 години някъде.
Кажете какво да правя ,може ли да се натегне нещо или си е за смяна , ако е за смяна има ли някаква тема със снимков материал защото имам инструмен и не ми се ходи в сервиз за това!
Мерси предварително !!!
Ремъка е здрав според мене , сменях го веднага като купих колата преди 3 години някъде.
Кажете какво да правя ,може ли да се натегне нещо или си е за смяна , ако е за смяна има ли някаква тема със снимков материал защото имам инструмен и не ми се ходи в сервиз за това!
Мерси предварително !!!
- Yandel
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ги като каляски !
Re: Свирене на ремъка на алтернатора
ами отиди в някой сервиз, кажи че искаш само да ти го натегнат малко... не е кой знае каква философия и едва ли ще ти вземат пари
- anton mutafchiev
- ентусиаст
-
- Кара: всичко що е с гуми
ами за три години ти как мислиш дали се е износил смени го с нов тея дни пак имаше същата тема потърси я и ако си с тоя двигател който ти е в ника 2,5 тдс то на тоя ремък кво дати натягат тои сам се натяга 

- kiret0
- кандидат ентусиаст
-
anton mutafchiev написа:ами за три години ти как мислиш дали се е износил смени го с нов тея дни пак имаше същата тема потърси я и ако си с тоя двигател който ти е в ника 2,5 тдс то на тоя ремък кво дати натягат тои сам се натяга
Не те разбрах нещо , как сам ще се натяга !?!
- pgv64
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: BMW850 5,7 ALPINA
kiret0 написа:anton mutafchiev написа:ами за три години ти как мислиш дали се е износил смени го с нов тея дни пак имаше същата тема потърси я и ако си с тоя двигател който ти е в ника 2,5 тдс то на тоя ремък кво дати натягат тои сам се натяга
Не те разбрах нещо , как сам ще се натяга !?!
Колегата иска да ти каже че конзолата на ролката е с пружинна и се самонатяга, упражнява един и същи натиск спрямо ремъка! Оттук следва че щом е почнал да свири е тръгнал , а и акомулатора е недозареден!

- kiret0
- кандидат ентусиаст
-
Не те разбрах нещо , как сам ще се натяга !?![/quote]
Колегата иска да ти каже че конзолата на ролката е с пружинна и се самонатяга, упражнява един и същи натиск спрямо ремъка! Оттук следва че щом е почнал да свири е тръгнал , а и акомулатора е недозареден!
[/quote]
Ясно значи е заминал (но незнам самия ремък си е като нов , днес го попипнах с ръка и не е хлабав или нещо такова , а като купих колата беше във видимо лошо състояние и беше сменен както казах ...) акумулатора си е ок щом тръгна или подам малко газ на място , ремъка спира да свири...
Добре в крайна сметка да се ориентирам към купуване на нов ремък и смяна , нека някой колега с ТДС да каже , се пак си е консуматив.

Ясно значи е заминал (но незнам самия ремък си е като нов , днес го попипнах с ръка и не е хлабав или нещо такова , а като купих колата беше във видимо лошо състояние и беше сменен както казах ...) акумулатора си е ок щом тръгна или подам малко газ на място , ремъка спира да свири...
Добре в крайна сметка да се ориентирам към купуване на нов ремък и смяна , нека някой колега с ТДС да каже , се пак си е консуматив.
- kiret0
- кандидат ентусиаст
-
Колеги кажете моля ви на ТДС-са как става процедурата за да мога събота и неделя да го сменя , нищо не намирам в търсачката , намерих една хубава тема на колегата metodi80 , но за бензинови ...
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
kiret0 написа:Колеги кажете моля ви на ТДС-са как става процедурата за да мога събота и неделя да го сменя , нищо не намирам в търсачката , намерих една хубава тема на колегата metodi80 , но за бензинови ...
Е нали си го сменял веднъж?

- kiret0
- кандидат ентусиаст
-
Да като бях оставил колата в сервиз обаче ... едни колега ми каза как ще видим дали ще се справя...
- anton mutafchiev
- ентусиаст
-
- Кара: всичко що е с гуми
запомни кое от къде минава че има и случай когато него слагат както си е бил и ще има ма тоя ремък идва дълък или къс

- kiret0
- кандидат ентусиаст
-
anton mutafchiev написа:запомни кое от къде минава че има и случай когато него слагат както си е бил и ще има ма тоя ремък идва дълък или къс![]()
![]()
Да аз точно това си мисля

- kiret0
- кандидат ентусиаст
-
ЗА КОЛЕГИТЕ С ТДС
Значи в неделя отидох на вилата и смених ремъка. Искам да кажа, че при мене работата изобщо не беше за 1мин...
Информацията която гледах от форума и колеги ми писаха на ЛС е за бензиновите коли, при мене такова нещо-разхлабваш болта на обтягащата ролка и ремъка се разхлабва и изпада НЯМА!!! Този болт се явява ос на тази обтягаща ролка, тя е под ПОСТОЯННО НАПРЕЖЕНИЕ...
и ако не се свали ролката е невъзможно на изпадне ремъка (т.е. трябва да се среже примерно ). Трябва някой да държи ролката прибрана (с щанга) и се сваля стария ремък, маха се обтягащата ролка, слага се новия ремък и пак се завива полката ... После ремъка се слага на мястото си като пак ролката се държи прибрана !
Ако не има нещо, което не е така поправете ме! Се пак съм млад и се уча още - това го правя за сефте ...
И не на последно място, самата ролка започна да свири вчера досадно - решението пръскане с ВД и веднага изчезна ... сега се чува само как шестака ...
Значи в неделя отидох на вилата и смених ремъка. Искам да кажа, че при мене работата изобщо не беше за 1мин...
Информацията която гледах от форума и колеги ми писаха на ЛС е за бензиновите коли, при мене такова нещо-разхлабваш болта на обтягащата ролка и ремъка се разхлабва и изпада НЯМА!!! Този болт се явява ос на тази обтягаща ролка, тя е под ПОСТОЯННО НАПРЕЖЕНИЕ...
и ако не се свали ролката е невъзможно на изпадне ремъка (т.е. трябва да се среже примерно ). Трябва някой да държи ролката прибрана (с щанга) и се сваля стария ремък, маха се обтягащата ролка, слага се новия ремък и пак се завива полката ... После ремъка се слага на мястото си като пак ролката се държи прибрана !
Ако не има нещо, което не е така поправете ме! Се пак съм млад и се уча още - това го правя за сефте ...
И не на последно място, самата ролка започна да свири вчера досадно - решението пръскане с ВД и веднага изчезна ... сега се чува само как шестака ...

12 мнения
• Страница 1 от 1