въпрос за дюзи 2000 куб ванос.

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: m50b20
Мечтае да кара: квото и да е бмв да е...
Детайли за колата: м пакет брат направо самолет

въпрос за дюзи 2000 куб ванос.

Мнение от batkoki » 23 Окт 2011, 20:56

здравейте колеги скоро си сложих газова уредба и тъй като уредбата е със собствени дюзи ми дойде на ума че ако се сложат по големи дюзи (бензинови)това няма да укаже влияние и разхода ще се покачи единствено на бензин,но пък от друга гледна точка ме притеснява защото нали компютъра на газовия инджекцион взима данни от компютъра на самата кола.въпроса ми е именно това.Нека някой колеги които се сещат повечко да споделят мнение.
кой според вас е вечният враг на БМВ? ....

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Re: въпрос за дюзи 2000 куб ванос.

Мнение от Dirty M5 driveR » 23 Окт 2011, 21:07

Това с дюзите сме го говорили много преди твоята тема. СМИСЪЛ НЯМА - нито разхода ще се качи, нито ще върви повече на бензин. Потърси из старите теми, за да разбереш защо.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от batkoki » 23 Окт 2011, 22:11

мерси колега ще потърся но нека все пак някой да каже защо няма смисъл защото по пътя на логиката нали с корекция на дюзите и естествено настройки на комп.за тези дюзи колата трябва да върви повече.аз дори имам приятел който сложи по големи дюзи на неговата хонда и се усети доста осезаема разлика.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 23 Окт 2011, 22:15

Ако имаш зор да вкараш повече бензин можеш да го направиш и без по-големи дюзи, фабричните имат достатъчно запас за това.
В общи линии за да вкараш повече бензин трябва да осигуриш и повече въздух, повечето въздух трябва да има от къде да мине и т.н..
Не става от главата за краката.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от batkoki » 23 Окт 2011, 22:25

да сигурен съм колега че не става просто ей така прочетох темата на колегата и там на две три места се споменава че ако след дюзите има промяна и в софтуера че има полза от тези дюзи , но мен повечко ме вълнува мога ли да си правя доработки на заводския софтуер ,дюзи и така нататак без това да се отразява по никакъв начин на работата и разхода на бензин.
п.п колега опитах се да доставя повечко въздух на колата сложих и спортен филтър направих и колт еър интейк,но явно нещо бях объркал,защото се получи едно халцикане на колата до към 2 хиляди оборота все едно колата нямаше бензин и това при всяко тругване и после се оправяше.после си сложих кутията с обикновенния филтър и това нещо продължи и след един ден вече го нямаше и всичко си е нормално и от тогава не съм и слагал повече други филтри а и ме притеснява че еветуално този филтър може да разбърка работата на гас.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 24 Окт 2011, 7:12

Без принудително пълнене няма да успееш да й докараш повече въздух, че чак и нужда от големи дюзи да изпиташ. Фабричната електроника не можеш да си я пишеш, трябва ти друга от рода на МегаСкуърт и т.н.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от batkoki » 24 Окт 2011, 15:12

даа сега разбрах колега значи искаш да кажеш че докато колата е атмосферка няма нужда от по големи дюзи пък и да сложа по големи дюзи няма да стане да се коригира с чип ами ще трябва нова електроника.благодаря за информацията

Назад към E36