Губене на антифриз + леко прегряване

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар

Re: Губене на антифриз + леко прегряване

Мнение от vladobate » 23 Окт 2011, 18:58

Dirty M5 driveR написа:Друго се чудя аз - може ли от това прегряване термостата да е заминал. Нещо ми се струва, че колата загрява по-бавно, а и като обезвъздушавах забелязах, че маркуча от термостата към радиатора стана топъл преди стрелката да е стигнала 12ч. На извънградско я пробвах - не изстива. Ако е заминал и е от прегряването - ок. Но ако не от това - уцелил съм еб@ти ментето - на 1500км е, закупен от Ауто + :censored:

Принципно е биметална пластина и се получава тъй наречената умора обаче не е проектирана за такова кратко време да сгъне кънките та остава другото ти предположение :mhihi: . И не е причината във въпросната фирма щот всички са такива , айде бе братя не слагайте тъмните очила и помислете малко риъл кой ще ти продава качествена стока - никой , и що ли , щото няма да има никва печалба ( даже на загуба ) понеже конкуренцията в БГ е криворазбрана и се почна ( отдавна ) едно лудо внасяне и предлагане на калпава стока с единствената цел да се смъкне цената. За толкоз години помислете само колко пъти се увеличи броя на магазините за авточасти ( да те и колите станаха много ) ама все боклуци се продават. Нека ги има нищо лошо ма някой кат ми каже туй струва два пъти повече щото е оригинално читаво наистина да е така , а то к.р няма такъв филм все същата помия . Ей затва поддържаме колите си с евтинджоси щот така ни научиха , а колкото до оригиналното и читавото да имало го казват някои ама ние не трябва да сме професори по търсенето на истинска стока щот нали уж всички сме равни и с еднакви права откъв-накъв кат вляза в магазина ще ме лъжат при условие че ти предлагат избор. Айде че се отплеснах , та по темата взех си оригинален термостат и оригинална водна помпа ма пак се съмнявам в качествата на продуктите .

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Le Transporteur » 23 Окт 2011, 21:00

Dirty M5 driveR написа:Друго се чудя аз - може ли от това прегряване термостата да е заминал. Нещо ми се струва, че колата загрява по-бавно, а и като обезвъздушавах забелязах, че маркуча от термостата към радиатора стана топъл преди стрелката да е стигнала 12ч. На извънградско я пробвах - не изстива. Ако е заминал и е от прегряването - ок. Но ако не от това - уцелил съм еб@ти ментето - на 1500км е, закупен от Ауто + :censored:

Нямам случай, маркуча да се е стоплил(дори леко) преди стрелката да удари 12. Дори минават 5-6 минути след като е на 12 и тогава започва да се затопля. Това при обезвъздушаване с нови и ползвани термостати, да кажем 5-6 пъти на мотори 1.8 и 2.0. 1.8-цата с 95 градусов термостат, 2-ката с 92 градуса.
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 23 Окт 2011, 21:18

Еми при мен така стана. Ако термостата е останал (частично) отворен е нормално маркуча да се затопли. Именно това ме наведе на мисълта, че е заминал. Имам резервен, но няма да бързам да го сменям. Искам първо да се убедя.

Потребител
Аватар

Мнение от go7in » 06 Юни 2013, 0:50

Здравейте колеги,
Имам голям проблем с наскоро купената ми 320-ка Дизел. Проблема е че пие антифриз , и то доста! Имаше и бял пушек ! В БМВ измериха с нещо газовете от радиатора и ми казаха че колата гори антифриза. Ходих на сервиз , оказа се спукана глава! Целиндрите бяха пълни с вода . Купих нова глава “Втора рака“ смениха гарнитура,водна помпа! Извадих я от сервиза и като врътнах 200км ми светна отново ланпичката за течноста в охладителната система! Тенпературата на двигатела е на 12 часа, тоест не загрява !
След като истина малко и запалих видях че белия пушек си е останал! Та има ли си някой на представа какво може да е?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 08 Юни 2013, 20:29

Ами следиш дали губи течност. Ако губи се връщаш обратно в сервиза да търсят причината.

ентусиаст
Аватар
Кара: внимателно
Мечтае да кара: самолет

Мнение от u`F`o » 11 Юни 2013, 22:44

go7in написа:Здравейте колеги,
Имам голям проблем с наскоро купената ми 320-ка Дизел. Проблема е че пие антифриз , и то доста! Имаше и бял пушек ! В БМВ измериха с нещо газовете от радиатора и ми казаха че колата гори антифриза. Ходих на сервиз , оказа се спукана глава! Целиндрите бяха пълни с вода . Купих нова глава “Втора рака“ смениха гарнитура,водна помпа! Извадих я от сервиза и като врътнах 200км ми светна отново ланпичката за течноста в охладителната система! Тенпературата на двигатела е на 12 часа, тоест не загрява !
След като истина малко и запалих видях че белия пушек си е останал! Та има ли си някой на представа какво може да е?

Бял пушек = антифриз в цилиндрите, т.е. най-вероятно е прегрявана и имаш спукана глава. Дано не съм прав, обаче се случва.

Предишна

Назад към E36