Въпрос за ролката на Алтернатора.
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
4 мнения
• Страница 1 от 1
- Dream_BMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 330i седан .03
- Мечтае да кара: Това което има
- Детайли за колата: Черна.
Въпрос за ролката на Алтернатора.
Колеги много ме дразни скърцащия звук при гасене на двигателя ми който е 2,5 ТДС.Някой казват,че е двумасовеия маховик,което е доста възможно,но аз смятам че пробема е в обтегача (демфера) на пистовия ремък.При гасене на двигателя,което логично го кара да спре инерционните сили на алтенатора действат въху ремъка и го карат да се обтяга,което натоварва обтегача и го кара да се свива много и май от там идва скърцащия звук. Виждам,че вагените,аудитата и другите от VAG групата са решили този проблем с демферна шайба на алтернатора наречена още: "Фрайлауф",което значи свободен ход - от фрай (свободен) и лауфен (бягам, тичам). Нейната работа е да се позволи на алтернатора да продължи да се върти по инерция при намаляне на оборотите на двигателя или при неговото пълно изгасяне,като по този начин се разтоварва системата от вибрациите понеже тези алтернатори са тежки.
Та въпроса ми е:
Някой има ли информация дали съществуват на пазара такива ролки и за алтернаторите на БМВ,или баварските инжинери са сметнали,че е по-добре да даваме по 60-70 лева периодично за нов (демфер)обтегач?
Та въпроса ми е:
Някой има ли информация дали съществуват на пазара такива ролки и за алтернаторите на БМВ,или баварските инжинери са сметнали,че е по-добре да даваме по 60-70 лева периодично за нов (демфер)обтегач?
- Dream_BMW
- младши ентусиаст
-
Re: Въпрос за ролката на Алтернатора.
Да не би да е по-добре да пусна темата си в раздела Тунинг? Там може някой да е правил подобна интервенция.
Дали "фрайлауф"-ът ще кара повече от обтегача на ремъка, или ще е по-евтин като част
?

- Dream_BMW
- младши ентусиаст
-
jdl написа:Дали "фрайлауф"-ът ще кара повече от обтегача на ремъка, или ще е по-евтин като част?
Нито е по-евтин,и вероятно няма да изкара повече,но определено няма да ги има тези резки натоварвания върху ремъка,ролките и лагерите на агрегатите които се задвижват от него.Те и аудитата имат обтегач(демпер),както и мерцедесите,но са и с такава ролка,вероятно не случайно.
4 мнения
• Страница 1 от 1