Е36 320 М50
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
24 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- ThreeTwentyEight
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: M50B28 Non Vanus
- Мечтае да кара: S50B32
Re: Е36 320 М50
Update: Проверихме компресия всичко наред. Въздух проверих с аерозол няма промени изпръсках един флакон никъде нищо.
Ходих на диагностика преди ден
Никъкви грешки по бубини дебитомери ТПС и каквото и да било още единственото нещо
Единственият проблем, че сондата показва само една стоиност 0.49V възможно ли е от нея да прави тези морафети ??!
Ходих на диагностика преди ден
Никъкви грешки по бубини дебитомери ТПС и каквото и да било още единственото нещо
Единственият проблем, че сондата показва само една стоиност 0.49V възможно ли е от нея да прави тези морафети ??!
BMW..
- jorji6i6i
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: M50B20 E36
- Мечтае да кара: M3
колега, проблема ти е в газовата и по точно в газовите дюзи....замърсени са от отлаганията в "хубавата газ в българия"..трябва да смениш буталцата на самите дюзи (около 7 лева струва 1 бр.) и да калибрираш дюзите...отзад дюзите имат винт със шестограм се регулират да се отваря точно 0,06 мм...много е прецизна работата...
аз направих това и колата е перфектна....
така ти работи на бензин щото колата отчита богата смес намаля времето за отваряне на газовите инжектори, но заради мърсотията те се движат значително по бавно и пускат още газ...отделно ако не са калибрирани за еднакъв ход пускат каквото си искат и бензиновия комп се мъчи да оправи нещата и се побърква и затова така работи...
временно нещата могат да се решат: откачаш акумулатора за повече от 30 минути...откача и ламбда сондата....после закачаш само акумулатора и караш само на бензин...ако колата заработи след около 10 минути що годе добре тогава си обърни на газ и виж как са нещата...тогава сондата я няма да шашка бензиновия комп и ако има нещо да се ебава, то това е само механичен проблем кмойто не се хваща на диагностика.......А ИМЕННО ГАЗОВИТЕ ДЮЗИ
аз направих това и колата е перфектна....
така ти работи на бензин щото колата отчита богата смес намаля времето за отваряне на газовите инжектори, но заради мърсотията те се движат значително по бавно и пускат още газ...отделно ако не са калибрирани за еднакъв ход пускат каквото си искат и бензиновия комп се мъчи да оправи нещата и се побърква и затова така работи...
временно нещата могат да се решат: откачаш акумулатора за повече от 30 минути...откача и ламбда сондата....после закачаш само акумулатора и караш само на бензин...ако колата заработи след около 10 минути що годе добре тогава си обърни на газ и виж как са нещата...тогава сондата я няма да шашка бензиновия комп и ако има нещо да се ебава, то това е само механичен проблем кмойто не се хваща на диагностика.......А ИМЕННО ГАЗОВИТЕ ДЮЗИ
- ThreeTwentyEight
- кандидат ентусиаст
-
Това ще го пробвам. Дюзите ги свалях преди седмица и ги чистих на ултразвук.. ако е имало нещо за 30 мин се е изпарило със сигурност, но все пак ще пробвам и ще пиша !
BMW..
- jorji6i6i
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: M50B20 E36
- Мечтае да кара: M3
дюзите на газта не се чистят с ултразвук, защото мърсотията е един вид "кондензирала смола", т.е гъвкаво съединение, а ултразвука чисти твърди налепи.....
и въпроса не е само чистене, а ако е необходимо подмяна на буталцата вътре /7 лева брой/ и калибриране на дюзите с дълбокомер
и въпроса не е само чистене, а ако е необходимо подмяна на буталцата вътре /7 лева брой/ и калибриране на дюзите с дълбокомер

- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
- Мечтае да кара: '96 BMW M3
провери и нещо друго, като я закачиш на газовия софт да не работи с графика, трябва да работи с картата. Или в зависимост както си я настройвал. Като превключваш от едното на другото се получава горе-долу тва дето обясняваш. Ако си от Сф. през седмицата може да я закачим да я видим и аз съм с Фобос на М52 и работи повече от добре, на М50 не би трябвало да има какъвто и да е било проблем.
Да другото е както каза и колегата за бубините на газовите инжектори. Те с времето се скапват и има ремонтни комплекти за плунжерчетата, които са вътре (10-тина лв за бр.). В зависимост от съпротивлението на бубините, с които си (1.5, 2, 3ома) се износват по-бързо с по-малкото съпротивление.
1.5ома ремонта трябва да ти е на около 25-30 000км
2ома ~ 40 000км
3ома ~ 50 000км
трябва да ги провериш тези неща.
Да другото е както каза и колегата за бубините на газовите инжектори. Те с времето се скапват и има ремонтни комплекти за плунжерчетата, които са вътре (10-тина лв за бр.). В зависимост от съпротивлението на бубините, с които си (1.5, 2, 3ома) се износват по-бързо с по-малкото съпротивление.
1.5ома ремонта трябва да ти е на около 25-30 000км
2ома ~ 40 000км
3ома ~ 50 000км
трябва да ги провериш тези неща.
- ThreeTwentyEight
- кандидат ентусиаст
-
На колкото и да е 40 000 км . съм минал къде мога да намеря тези комплекти и колега в софия съм през седмицата да направим една сверка само да кажеш къде и колко парички да нагласиме
П.с Пробвах да махна сондата и да покарам малко без нея същата работа.. на бензин като трактор на газ като на 5 цилиндъра.. утре ще изчистя моторчето за празен ход отново и ще си проверя тпс-а и вече не знам....
П.с Пробвах да махна сондата и да покарам малко без нея същата работа.. на бензин като трактор на газ като на 5 цилиндъра.. утре ще изчистя моторчето за празен ход отново и ще си проверя тпс-а и вече не знам....
BMW..
- Nedko Bozadzhiev
- Потребител
-
Пробвайте с нова сонда. Казваш, че е М50 без ванус. Това е с електроника но Бош и тя е много капризна на смеси. Ако сондата е забила на 0,49 значи електрониката не може да си оправи смесите и никога няма да заработи както трябва на празен ход! На газ проблема може би се увеличава, но мен това ме съмнява. По вероятно е да не е настроена както трябва. Такъв мотор с ГИ в града трябва да гори 13-14 казвам го от личен опит. Смени първо сондата, отстраняването и не решава проблема просто колата продължава да върви по зададени стойности, а не да прави корекции на запалване и впръскващ импулс както трябва да е.
- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
- Мечтае да кара: '96 BMW M3
ThreeTwentyEight написа:На колкото и да е 40 000 км . съм минал къде мога да намеря тези комплекти и колега в софия съм през седмицата да направим една сверка само да кажеш къде и колко парички да нагласиме
Мисля че е 10лв на дюза, тоест около 60лв ще ти излезе ремонтния комплект. Предполагам че във Фобос в София ще ги имат тези неща. Иначе ако решиш да видим софтуер да няма проблем с настройките нещо, пиши на ЛС, пари не взимам, просто ентусиазма ме тресе

- ThreeTwentyEight
- кандидат ентусиаст
-
Днес сутринта изчистих за пореден път стъпковият мотор.. и се оказа, че единият мъркуч от картарните газове който влиза в моторче беше изваден колата на бензин спря да се тресе пак усещам някви малки аномалий ама мисля, че вече почвам да си внушавам на газ до 3000 имам чувстото, че спря да прекъсва.
Утре пътувам за софия и ще пиша на колегата да направим една настроика да видим дали ще излезе нещо..
Засега може да се каже, че е смукала въздух от този вакуум и затова така е тресяла, сондата ще почака малко, че толкова неща вече на купих, че взе да ми се скъсва джоба
to be continued..... !
Утре пътувам за софия и ще пиша на колегата да направим една настроика да видим дали ще излезе нещо..
Засега може да се каже, че е смукала въздух от този вакуум и затова така е тресяла, сондата ще почака малко, че толкова неща вече на купих, че взе да ми се скъсва джоба

to be continued..... !

BMW..
24 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2