какъв разход ви дава 120 дизел ръчна скоростна кутия??
Модератор: Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
какъв разход ви дава 120 дизел ръчна скоростна кутия??
Колеги наскоро си закупих 1 серия 2005г. 2.0 дизел 163 коня,и реших да я напълня до горе и да и засека разхода.За съжаление съм страшно разочарована защото ми даде 10/100 градско.Не знам но очаквах да ми даде по малък разход,моля да ми кажете колко ви дават разход същия мотор ръчна скоростна кутия,за да знам дали не е проблема в моята кола дали не е катализатора запушен нещо да го махам или е от нафтата?
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Re: какъв разход ви дава 120 дизел ръчна скоростна кутия??
В зависимост от стила на каране, маршрута който се минава и състоянието на колата, 10/100 не са нещо прекалено за 120d...
Еми не знам,но пак я напълних до горе и не я настъпвах изобщо, и отново ми даде разход 10/100.Не знам какво да я правя много ми се вижда 10/100 и то за това купе ръчка при това.Дай те ми някакъв съвет какво да и прегледам за да се разбере има ли и нещо или така винаги ще харчи.Направо не мога да повярвам колко много харчи тази нищожна колица.
Ич даже
Аз мойта под 10 не съм я свалял....но беше атоматик.

Аз мойта под 10 не съм я свалял....но беше атоматик.
Колеги моля ви за конкретен отговор по въпроса,който ме тревожи защото забелязвам,че тук има отговори които аз ги знам ако исках просто да си лафя с някой нямаше да занимавам тук хората с моя проблем.Искам просто хора които имат 1 серия 2.0 дизле 163 ръчка да ми кажат колко им харчи градско.Това за трафика го знам аз искам факти от хора които карат такава кола и могат наистина да изкажат мнение!
- Mollov
- Мародератор
-
Ти май четеш избирателно...
Аз съм имал 118d, която дава почти идентичен разход с 120d... с ръчни скорости беше.... градско през лятото даваше около 7.5, до 8.5 при задръствания... зимата даваше 9-10 (като е студено), с редки случаи до 13/100... надявам се да е максимално ясно...
Но както написах по-горе - разхода има много зависимости, с които трябва да се съобразяваш... и едно "9/100 градско" разход на някой със 120d може да е крайно НЕприложимо в твоят случай.
Аз съм имал 118d, която дава почти идентичен разход с 120d... с ръчни скорости беше.... градско през лятото даваше около 7.5, до 8.5 при задръствания... зимата даваше 9-10 (като е студено), с редки случаи до 13/100... надявам се да е максимално ясно...
Но както написах по-горе - разхода има много зависимости, с които трябва да се съобразяваш... и едно "9/100 градско" разход на някой със 120d може да е крайно НЕприложимо в твоят случай.
- Arxangel
- Потребител
-
- Кара: 2006 Z4 3.0si Coupe
Преди да се сдобия със сегашната ми кола карах 118д с ръчна, и никога, независимо лято или зима, не ми е давала повече от 8.5/100км. Обикновенно вървеше около 7.7-7.8. Вярно е, че аз винаги си планирах излизанията така, че дори когато е час пик да минавам от там където няма задръствания, такаче не съм висял много по такива, но предполавам, че ако сложиш задръстванията може да се качи до 9-10. Имайки в предви, че когато потегляш на първа и втора, моментният разход е над 20/100км, ако доста висиш по задръствания (сутрин към работа, вечер към вкъщи) и нямаш много каране извън това, даже 10/100км си е доста добър разход.

- Vasil03
- Потребител
-
- Кара: Audi Q7 & BMW X1
Ох, и аз бях чел в спецификациите на модела (http://bmw.testdrive.bg/modification/47 ... 122Hp.html) че трябва значително по малко да гори, но моето 118 каквото и да го правя в градът под 9/100 не пада,смених му турбината преди няколко дни, и пак така си гори.
Според мен решението е да се нарави чип тунинг в някой оторизиран сервиз, всички коментират че разхода значително пада след това.
Според мен решението е да се нарави чип тунинг в някой оторизиран сервиз, всички коментират че разхода значително пада след това.
"When you borrow a lot of money to create a false prosperity, you import the future into the present. It isn't the actual future so much as grotesque silicone version of it. Leverage buys you a glimpse of a prosperity you haven't really earned. "
- Michael Lewis, "Boomerang"
- Mollov
- Мародератор
-
Ако си с модел преди фейслифта 118d идва малко тежка за тоя мотор и разхода след чипс пада, щото мотора е по-пъргав и по-лесно си носи купето... затова и харчи колкото 120d, ама не върви толкоз... иначе ~9/100 със задръствания е нещо в границите на нормалното... ако искаш да си сигурен, че всичко ти е ОК си погледни въздушен филтър, клапан картерни газове и виж на "компютър" дали дебиломера е ОК. Ако всичко това ти е наред, значи остава стила на каране... 

- Vasil03
- Потребител
-
- Кара: Audi Q7 & BMW X1
Здравей Молов,прав си,преди facelift е,къде според теб е най удачно да се направи чип тунинг(Варненска Област примерно)
много ми е интересно какви ще бъдат подобренията, благодаря ти.

"When you borrow a lot of money to create a false prosperity, you import the future into the present. It isn't the actual future so much as grotesque silicone version of it. Leverage buys you a glimpse of a prosperity you haven't really earned. "
- Mollov
- Мародератор
-
Преди да правиш чипс е добре да си "преслушаш" колата... надува ли добре турбото, дебитомера как е... защото след чипс ако турбината е "тръгнала" вместо да изкара още няколко месеца (поне), ще духне много бързо... и не съм сигурен дали точно зимата ще искаш да се занимаваш да правиш колата...
Та провери я първо дали е готова за тунинг и тогава... иначе за Варна не се сещам в момента, но можеш да пишеш ЛС на Lacho (той мисля работи с някой в твоят регион и ще може да свършите работа)
Та провери я първо дали е готова за тунинг и тогава... иначе за Варна не се сещам в момента, но можеш да пишеш ЛС на Lacho (той мисля работи с някой в твоят регион и ще може да свършите работа)

- stocky
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E82, E83, E92, F02
- Мечтае да кара: Saab Viggen 2.3T
- Детайли за колата: BMW X3 E83 LCI MY'08; 2.0d 177bhp, steptronic.
BMW 120d E82 MY'08; 2.0d 220bhp, steptronic.
BMW 320d E92 LCI MY'12; 2.0d 184bhp, steptronic.
BMW 320i E90 MY'05; 2.0i 150bhp.
BMW 750Ld F02 LCI MY'13; 3.0d 386bhp, steptronic.
BMW 320i E36 MY'96; 2.0i 150bhp.
BMW 118d F21 MY'13; 2.0d 143bhp.
Във Варна си имате най-добрия според много хора мапер в BG - Келеша.
12 мнения
• Страница 1 от 1