Проблем с автоматичната кутия

7-ма серия ('95 - '01)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е65 750i
Мечтае да кара: V12 но без притеснения
Детайли за колата: N62B48

Re: Проблем с автоматичната кутия

Мнение от ljubo72 » 20 Окт 2011, 20:52

boris_k написа:
ljubo72 написа:740i с 4.4 литровия мотор е с кутия 5 hp24.

Не е задължително, и с hp30 се среща.

да така е но само на феислифта колега
БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: X5

Мнение от boris » 20 Окт 2011, 21:06

:nono:, по-скоро след 96г. се намират и 30ките :)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: миньол

Мнение от speedtool » 21 Окт 2011, 17:25

_65536_kb_sec_ написа:
speedtool написа:Интересното е ,че и при мен онзи ден се появи въпросния надпис,тръгнах леко за да проверя дали е в авариен режим автомата,но си сменяше перфектно.Спрях я,изгасих я и не се появи пак,но аз си знам при мен,че са маслото и филтъра и въпреки всичко от тогава не смея да я запаля даже се чудя дали да я репатрирам до сервиз или на ход?

Това и от слаб акумулатор се среща тая грешка, така че имай едно на ум :winky:

Абе уж му е зелено "окото",ама не знам-пък и не е сменяно от ония години дето я изпъваше по магистралата :mhihi: ,така че със сигурност е време.Всъщност през какви километри е добре да се сменя?Всеки различни неща казва аз знам на около 50к ама вече съм минал 130к от смяната му като я взех
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Phaedon » 22 Ное 2011, 7:41

Здравейте колеги, най накрая фикснах пробелма. Оказа се счупен барабана, нещо което се намира доста навътре, сваля се кутията и се разглабя цялата. Сменихме и дискове и турбина (Torque Converter) и масло разбира се. Имам гаранция 10000 км.
Сега колата се движи малко по различно особено като падне под 1000 оборота и се усеща неравномерна работа може би маслото е по различно уж по добро било. Този проблем се получавл заради вискозитета на маслото, та смяната му мисля няма да навреди :). Благодаря за помоща.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Disco 300Tdi

Мнение от 6inline » 24 Ное 2011, 23:02

Сега колата се движи малко по различно особено като падне под 1000 оборота и се усеща неравномерна работа може би маслото е по различно уж по добро било. Този проблем се получавл заради вискозитета на маслото, та смяната му мисля няма да навреди

Аз не разбрах какво означава неравномерна работа..и как проблем, като е оправена? Маслото за 5НР24 е едно и то е Есо-Мобил ЛТ 71141 (или някаквите съвместими заместители на фирмите опаковчици).
'...engage your brain before difflocks...'

Потребител
Аватар
Кара: 730 d

Мнение от denis_ls » 03 Юли 2012, 1:41

имам проблем сас скоростите като включа задна се 1 сам на свободна колата не марда ?от какво може да е (пикселите сам ми прецакани сащо и нищо не виждам)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: SR1 NORMANDY
Мечтае да кара: 320 turbo DRM

Мнение от ddinobot » 03 Юли 2012, 23:17

Phaedon написа:Здравейте колеги, най накрая фикснах пробелма. Оказа се счупен барабана, нещо което се намира доста навътре, сваля се кутията и се разглабя цялата. Сменихме и дискове и турбина (Torque Converter) и масло разбира се. Имам гаранция 10000 км.
Сега колата се движи малко по различно особено като падне под 1000 оборота и се усеща неравномерна работа може би маслото е по различно уж по добро било. Този проблем се получавл заради вискозитета на маслото, та смяната му мисля няма да навреди :). Благодаря за помоща.

Колко пари ти излезе цялата работа?
...the perfect race car crosses the finish line in first place and then falls to pieces
40354

ентусиаст
Аватар
Кара: Е65 745d
Мечтае да кара: Мотор с Кош!
Детайли за колата: Огин!

Мнение от sambeto » 04 Юли 2012, 19:13

denis_ls написа:имам проблем сасъс скороститеато включа задна все 1 сам на свободна колата не марда ?от какво може да е (пикселите сам ми прецакани сащо и нищо не виждам)

Здравей,първо добре дошъл във форума,второ.....научи се да пишеш грамотно и логически смислено !
Трето,тука може само да гадаем,закарай си колата на място където разбират какво да правят и какво да гледат.
След като и на таблото не се разчита нищо,не знаем каква е колата,не знаем от къде си,и при тоя правопис....как очакваш някой да вземе отношение ?! :paranoid:
Нямам нищо лично към теб....ама мооооля ти се от цялото си сърце,душа и сетива....Бъди Българин и пиши на Български !

Потребител
Аватар

Мнение от denis_ls » 05 Юли 2012, 23:26

Извинявам се за лошия правопис просто го писах набързо.Имаш ли представа как се оправят тези пиксели ?

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: X5

Мнение от mpp82 » 06 Юли 2012, 6:37

Пикселите се ремонтират така memberlist.php?mode=viewprofile&u=16376

ентусиаст
Аватар
Кара: Е65 745d
Мечтае да кара: Мотор с Кош!
Детайли за колата: Огин!

Мнение от sambeto » 06 Юли 2012, 8:13

Колегата е прав mad_presley е твоя човек за пикселите.Ако имаш възможност и си в региона на Варна,се обади тука:
http://www.midavto.com/contacts.php да ти видят кутията :yes:

Предишна

Назад към Е38