Въпрос за Странен Отвор около алтернатора М43
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
- Graphite
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Compact E36 Individual
Въпрос за Странен Отвор около алтернатора М43
Първо да се извиня че е толкова объркано формулиран поста. просто съм на работа, много неща са ми на главата а ми е важно да разбера отговор на въпроса си. малко предистория :
От известно време колата не работи както трябва. Двигателя се клати доста.... оборотите са на 900 и не помръдват (стабилни са). Свещите са почти нови, Кабелите ги пробвах с кабелите на друг колега разлика няма. Стъпковото моторче е почистено - преди да го почистя клатеше оборотите сега не помръдват. Вчера вечерта пробвах и клапана за Картерните газове - не мисля че е от него.
Гледам слушам и се чудя. Днес докато я гледам слънцето осветли Странен отвор (с резба) който не бях виждал до сега. Някой може ли да каже за какво е? Прикачвам няколко снимки да стане ясно за кое говоря. Като се загледам още повече се вижда че Отворите са Два.

Интересно ми е за какво са тези отвори и какво трябва да има там? и ...при мен къде е? също така имате ли някакви съвети какво още да проверя за неправилната работа на двигателя. мерси предварително.
От известно време колата не работи както трябва. Двигателя се клати доста.... оборотите са на 900 и не помръдват (стабилни са). Свещите са почти нови, Кабелите ги пробвах с кабелите на друг колега разлика няма. Стъпковото моторче е почистено - преди да го почистя клатеше оборотите сега не помръдват. Вчера вечерта пробвах и клапана за Картерните газове - не мисля че е от него.
Гледам слушам и се чудя. Днес докато я гледам слънцето осветли Странен отвор (с резба) който не бях виждал до сега. Някой може ли да каже за какво е? Прикачвам няколко снимки да стане ясно за кое говоря. Като се загледам още повече се вижда че Отворите са Два.

Интересно ми е за какво са тези отвори и какво трябва да има там? и ...при мен къде е? също така имате ли някакви съвети какво още да проверя за неправилната работа на двигателя. мерси предварително.

- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
Re: Въпрос за Странен Отвор около алтернатора М43
Абе не ти тресе от тия отвори
(това е сигурно). Така като ги гледам ми приличат на технологичните отвори на супорта който държи генератора и хидравличната помпа
,направи по-добри снимки като осветиш там и ще ти кажа повече... За вибрациите не казваш на бензин или на газ ги има...

- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
- BorisMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: 92,318 sedan
Само клатенето ли е проблемът или има и нещо друго и не казваш 

Нищо не е свършило докато не свърши!
http://www.youtube.com/watch?v=hcvQxaUClNw
http://www.youtube.com/watch?v=hcvQxaUClNw
- Graphite
- кандидат ентусиаст
-
~Мишо~ написа:Абе не ти тресе от тия отвори(това е сигурно). Така като ги гледам ми приличат на технологичните отвори на супорта който държи генератора и хидравличната помпа
,направи по-добри снимки като осветиш там и ще ти кажа повече... За вибрациите не казваш на бензин или на газ ги има...
ами, хидравличната помпа и генератора са си закачени на стойка, която няма нищо общо с тези отвори. ще направя по-добри снимки и ще ги сложа.
Отностно тресенето ясно ми е че не може да са от тези отвори... опитах се да направя в една тема запитване за две неща

значи прави го и на Бензин - леко но се усеща ...и съответно доста по-усезаемо на Газ (мисля че е логично).
BorisMW написа:Само клатенето ли е проблемът или има и нещо друго и не казваш
Друго нищо особено не се досещам....
Днес направихме проверка в едно сервизче на тампоните на мотора...здрави са си ...не е от тях...

- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
Сега си гледах снимките,тоя отвор е на лапата на мотора и при мен,и при тоя компакт който съм снимал е празен,не го мисли. Направи една диагностика,но я карай малко на бензин... газовата е обикновена,нали?
- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
- Graphite
- кандидат ентусиаст
-
Мдааа... и аз вчера имах малко време и поогледах найстина е на лапата на мотора. Мерси колега за отговора.
Отностно треперенето на мотора : свалих ремъците и я запалих без тях клатенето отново го има...нооо пък забелязах че май май и водната помпа е сдала багажа (доста се клати цялата шайба на която се слага ремъка..май май цялата е разбита) така че 1-во нея ще сменям. После тъй като нищо друго не се сещам отивам на диагностика и...каквото покаже тя
Мерси за отговорите колеги 
Отностно треперенето на мотора : свалих ремъците и я запалих без тях клатенето отново го има...нооо пък забелязах че май май и водната помпа е сдала багажа (доста се клати цялата шайба на която се слага ремъка..май май цялата е разбита) така че 1-во нея ще сменям. После тъй като нищо друго не се сещам отивам на диагностика и...каквото покаже тя

6 мнения
• Страница 1 от 1