пистов ремък свири
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
пистов ремък свири
Ремъка ми започнса да свири постоянно, предо посвирваше само сутрин а сега не спира. Може ли де се натегне да искара още малко или треа да го сменя. колата е 316 m43 

- vanci88
- ентусиаст
-
- Кара: 98 325 tds M пакет touring
- Мечтае да кара: M6
- Детайли за колата: Фабричен М пакет, индивидуал,телефон и много други екстри...
Re: пистов ремък свири
интересува ме дали може да се натяга ръчно щот мислех пролетта да сменям и ролки заедно с ремъка
- tuningfena
- ентусиаст
-
- Кара: е30-327 . е30-320
- Мечтае да кара: bmw 327i turbo
- Детайли за колата: BMW 327 i
- pgv64
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: BMW850 5,7 ALPINA
Едната ролка е с пружинна конзола и амортисьорче за самонатягане! Така ,че щом свири направо нов и ще спре! Той не само е износен но сигурно епонапукан и се е поодървил.Смяната е за няма и 10 минути. Ако няма да сменяваш ролките не ги развивай!Сваляш перката с виското ,после пружинната конзола я завърташ обратно на натягането (внимателно) и махаш стария ремък! По обратния път слагаш новия и си в джаза! Успех! 

Аз също имах този проблем, но трябваше да сменям целия оптяжен механизъм
Дано се разминеш само с ремък! 

I don't know where the Limit is But I know where is Not!!!
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Не винаги е от ремъка.Може да е износен и самия автоматичен,обтяжен механизъм (77лв. при колегата с частите).Аз смених ремъка (на 4000км),ролките и мислех,че са "тръгнали" лагерите на алтернатора.Пробвах,като леко намокрих отгоре ремъка.Всичко утихна.При мен се чува съвсем леко първата 1мин. горе-доло,като запаля.
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
Извинявай колега че ти ползвам темата, но така и говорим за ремъци да питам и аз.
При мен в тия дъждове като мина през някоя локва и ми светва лампата, че не зарежда.
Миналата година сменях ремъка, и сега се чудя дали ремъка е боклук или обтегача е заминал?
При мен в тия дъждове като мина през някоя локва и ми светва лампата, че не зарежда.
Миналата година сменях ремъка, и сега се чудя дали ремъка е боклук или обтегача е заминал?

- Mpower84
- ентусиаст
-
- Кара: '03 330xd M57N Sedan
И целия форум се чуди да знаеш. Ако искаш провери или отиди да проверят пък после пиши да знаем. Как според тебе някой зад монитора може да ти каже дали ремъка ти е за смяна?
По темата: един ремък е 20-30 лева. Купуваш, сменяваш и караш спокойно. На пролет пак така барабар с ролките.
По темата: един ремък е 20-30 лева. Купуваш, сменяваш и караш спокойно. На пролет пак така барабар с ролките.
Пич, ако нямаш какво да кажеш, що си чешеш пръстите. Питам, ако има някой с такъв проблем за да каже. Не смятам, че след като съм дал 30тина лева за бошовски ремък от "сериозен" магазин значи, че ще се налага да го сменям всяка година. Защото с ремъка с който си дойде колата карах 3 години, и го смених само защото сменях водна помпа, та смених и него с термостата заедно.
Панимаеш?!
Панимаеш?!
- anton mutafchiev
- ентусиаст
-
- Кара: всичко що е с гуми
то от фалшиви части е замляно не можеш да си сигурен колко ще изкара и аз взех един ремък от бош и нямаше и 10000км и се скъса за кво говорим камоли години да кара ама то зависи и по колко километра навърташ де но да не забравяме че и ремъка си старее
тва зада ти свети че не зарежда значи буксува ремъка като попадне вода при контактната му част и по вероятно да е от него

- Mpower84
- ентусиаст
-
- Кара: '03 330xd M57N Sedan
Яро написа:Пич, ако нямаш какво да кажеш, що си чешеш пръстите. Питам, ако има някой с такъв проблем за да каже. Не смятам, че след като съм дал 30тина лева за бошовски ремък от "сериозен" магазин значи, че ще се налага да го сменям всяка година. Защото с ремъка с който си дойде колата карах 3 години, и го смених само защото сменях водна помпа, та смених и него с термостата заедно.
Панимаеш?!
Пич, ако нямах какво да кажа нямаше въобще да пиша. Намеквам ти, че въпроса ти е тъп и ми е чудно какво си представяш, че ще ти каже някой седнал пред монитора. Ако ти свири ремък се сменя, а не се пуска тема във форума или ти питаш за всеки случай?! Дали е заминал обтегача също е описано как да се провери малко по-горе. Модераторите не могат да ви смогнат бе батко.
П.п. Хубави части има дори и в България колкото и странно да звучи на някои хора. Просто трябва човек да се поинтересува предварително от къде и какво да си купи. Е по-скъпи са от ментаците ама то не може хем да стиснеш, хем да пръднеш.
- pawe75
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е36 318i м43б18
- Мечтае да кара: e90
- Детайли за колата: м43б18 1996г. седан.
днес си купих нов ремък, и утре мисля да пробвам да си го сменя сам... някакви съвети как да стане по лесно? Само оптяжната ролка ли да сваля?
- pgv64
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: BMW850 5,7 ALPINA
mg87 написа:днес си купих нов ремък, и утре мисля да пробвам да си го сменя сам... някакви съвети как да стане по лесно? Само оптяжната ролка ли да сваля?
Ако си прочел внимателно, кой какво ти е писал , ще видиш че по- горе съм обяснил ,как най лесно се сменява!!!

15 мнения
• Страница 1 от 1