Бушон чистачки
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
33 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
Re: Чистачки
Тия бушончета са си важни...на капака за кутията хората са направили да се слагат резервни:) Набави си всички и евентуално като изгори някой само си го подменяш 

- raduslaf
- ентусиаст
-
- Кара: f30 340i xdrive MPPSK | e36 316i
Та...стана тя, каквато стана.Прибрах се до София на платформа, защото по средата на пътя взе да пръска, реших да спра и да монтирам 15 амперовия бушон, който взех от ЛукОйл и 100 метра след това...Утре ще разправям, че нямам нерви и сили да обяснявам в 4 сутринта.
- raduslaf
- ентусиаст
-
Та, колеги, НЕ си купувайте от бензиностанции НИЩО, което е от значение за функционирането на каквото и да било във вашата кола.Както вече споменах, тръгнах си без бушон за чистачките, но си купих едни от първата бензиностанция, за да имам за всеки случай, ако все пак завали.Това се и случи.Спрях да поставя 15 амперовия бушон, какъвто беше оригиналният, който изгоря.Видимо този от бензиностанцията беше лошо качество - китайски.Вероятно малките китайчета ги правят там в часовете си по труд и техника и после ги пускат на пазара, че да върви китайската икономика.Помислих си, че все едни 70 км до София няма да има проблем.Потеглям аз и след няма и 100 метра в купето почва да навлиза адският дим.Замирисва зверски на изгоряло и димоляк.Посред пътя просто набивам спирачки, гася колата и с бесни темпове взимам пожарогасителя от багажника.Като отворихме капака отвътре се разнесоха кълба дим, които идваха от кутията с инсталацията.Вече се приготвям да гася, а в тоя момент една патрулка спира зад мене и двамата полицаи (благодаря им на хората за съдействието) дойдоха при мен и питат кво става.Викам им, че явно ще пламвам и се готвя да гася.Те дадоха акъл да разкачим поне клемите на акумулатора, при което почваме да го правим с няква отвертка, щото нито аз имам инструменти в колата, нито те.В това време другото ченге видя проблемния бушон, който се беше стопил до неузнаваемост и го извади, а един приятел стои над инсталацията с пожарогасителя и само чака нещо да припламти, за да го изгаси.И както си къртим ние клемите с отвертката, се включва тромбата на клаксона, ама със зверски силния звук.И няма гасeне.Не знам защо така се включи, но още повече внесе суматоха, а ние с ченгето къртим с бесни темпове и най-накрая просто счупихме клемата и тва престана да вие.Дотук добре - клаксонът вече не реве, колата не се запали, но все още сме насред пътя и правим колона.Полицаят вика "давай да я запалим и да я преместим по-нататък на широкото, че тука ще ви отнесе някой".Мен съответно ме беше шубе, щото еба ли й майката дали няма да се запали тоя път.Ама нямаше начин и я запалихме.Колата си стигна до мястото свирейки отвратително силно (не подозирах, че имам толкова зверска тромба) и оттам нататък вече се сещате.Нямаше как да рискувам да карам до София, а и още повече няма как да карам на непрекъснато работещ клаксон.Обадих се на пътна помощ, преговаряхме там малко и накрая се разбрахме за няква приемлива сума и колата криво ляво стигна до София.Та който има идея защо шибаната тромба вие, и мисли, че може да помогне в ситуацията, може да ми пише 

Последна промяна raduslaf на 17 Окт 2011, 13:16, променена общо 3 пъти
- ShibinG
- младши ентусиаст
-
- Кара: e39tdsA "97
- Мечтае да кара: c63amg
Re: Бушон чистачки

6>4
- vanci88
- ентусиаст
-
- Кара: 98 325 tds M пакет touring
- Мечтае да кара: M6
- Детайли за колата: Фабричен М пакет, индивидуал,телефон и много други екстри...
В Дару Кар и др дилъри бушоните са по 1-1,10лв/бр-и аз взимах китайски,но смятам,че 50-60ст повече си заслужават.
- 00700
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 318i, sedan, 11.97
raduslaf написа:Та колеги, НЕ си купувайте от бензиностанции НИЩО, което е от значение за функционирането на каквото и да било във вашата кола.Както вече споменах, тръгнах си без бушон за чистачките, но си купих едни от първата бензиностанция, за да имам за всеки случай, ако все пак завали.Това се и случи.Спрях да поставя 15 амперовия бушон, какъвто беше оригиналният, който изгоря.Видимо този от бензиностанцията беше лошо качество - китайски.Вероятно малките китайчета ги правят там в часовете си по труд и техника и после ги пускат на пазара, че да върви китайската икономика.Помислих си, че все едни 70 км до София няма да има проблем.Потеглям аз и след няма и 100 метра в купето почва да навлиза адският дим.Замирисва зверски на изгоряло и димоляк.Посред пътя просто набивам спирачки, гася колата и с бесни темпове взимам пожарогасителя от багажника.Като отворихме капака отвътре се разнесоха кълба дим, които идваха от кутията с инсталацията.Вече се приготвям да гася, а в тоя момент една патрулка спира зад мене и двамата полицаи (благодаря им на хората за съдействието) дойдоха при мен и питат кво става.Викам им, че явно ще пламвам и се готвя да гася.Те дадоха акъл да разкачим поне клемите на акумулатора, при което почваме да го правим с няква отвертка, щото нито аз имам инструменти в колата, нито те.В това време другото ченге видя проблемния бушон, който се беше стопил до неузнаваемост и го извади, а един приятел стои над инсталацията с пожарогасителя и само чака нещо да припламти, за да го изгаси.И както си къртим ние клемите с отвертката, се включва тромбата на клаксона, ама със зверски силния звук.И няма гасане.Не знам защо така се включи, но още повече внесе суматоха, а ние с ченгето къртим с бесни темпове и най-накрая просто счупихме клемата и тва престана да вие.Дотук добре - клаксона вече не реве, колата не се запали, но все още сме насред пътя и правим колона.Полицаят вика "давай да я запалим и да я преместим по-нататък на широкото, че тука ще ви отнесе някой".Мен съответно ме беше шубе, щото еба ли й майката дали няма да се запали тоя път.Ама нямаше начин и я запалихме.Колата си стигна до мястото свирейки отвратително силно (не подозирах, че имам толкова зверска тромба) и оттам нататък вече се сещате.Нямаше как да рискувам да карам до София, а и още повече няма как да карам на непрекъснато работещ клаксон.Обадих се на пътна помощ, преговаряхме там малко и накрая се разбрахме за няква приемлива сума и колата криво ляво стигна до София.Та който има идея защо шибаната тромба вие, и мисли, че може да помогне в ситуацията, може да ми пише
Сигурен ли си, че проблема ти е в бушона, а не някъде другаде по веригата? Бушона са две пластини, обвити в пласмаса! Друг е въпроса, дали това което пише като ампери, отговаря ... .

- raduslaf
- ентусиаст
-
00700 написа:Сигурен ли си, че проблема ти е в бушона, а не някъде другаде по веригата? Бушона са две пластини, обвити в пласмаса! Друг е въпроса, дали това което пише като ампери, отговаря ... .
Няма как да съм сигурен в нищо, но факт, че преди да го сложа нямаше подобни проблеми - просто чистачките не движеха.Освен това монтираният бушон беше разтопен като масло.Вся някакво значение няма как да не е имало

- raduslaf
- ентусиаст
-
На някой компетентен колега разхожда ли му се до Мусагеница да хвърли едно око на колата?
Почерпките ще ги уточнаваме на място.В момента съм със скъсана клема на акумулатора (предполагам ще трябва да се замени целия кабел), както и с постоянно свирещ клаксон и без 15 амперовия бушон на чистачките.Добре е да се погледне на място, щото няма как да рискувам да я паля и да я карам без някой да удостовери, че е безопасно 
Ново:
Оказва се, че тромбата е на алармата, а не на клаксона и не успявам да я спра по никакъв начин.Става само като откача акумулатора

Ново:
Оказва се, че тромбата е на алармата, а не на клаксона и не успявам да я спра по никакъв начин.Става само като откача акумулатора

- daka1972
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW отново серия 3 бенз
- Мечтае да кара: волска каручка
- Детайли за колата: събира много и малко, според повода
raduslaf написа:На някой компетентен колега разхожда ли му се до Мусагеница да хвърли едно око на колата?Почерпките ще ги уточнаваме на място.В момента съм със скъсана клема на акумулатора (предполагам ще трябва да се замени целия кабел), както и с постоянно свирещ клаксон и без 15 амперовия бушон на чистачките.Добре е да се погледне на място, щото няма как да рискувам да я паля и да я карам без някой да удостовери, че е безопасно
Ново:
задърпай колата при някой що годе кадърен еладжия , че твойта работа няма да стане без отваряне на кутията с бушони защото не се знае от товара , който се е получил ,колко стопени или започнали да се топят --- еладжия е истината. Успех и по скоро да я оправиш, че на студа пеш е кофти
Последна промяна daka1972 на 19 Окт 2011, 21:16, променена общо 1 път
- Challenger
- младши ентусиаст
-
- Кара: atlantis blue
колега извикай някой наистина опитен жичкаджия.
И аз имах такъв проблем с точно този бушон и чистачките. Имах сноп от няколко кабела, които бяха буквално срязани и хванати един с друг с изолирбанд, оставени на произвола да си видят (според някой е било за борда). Добре, че преди един ден бях махал жабката да си оправя една кора, че ги видях и сигурно леко съм ги разбутал ..и от там навързах нещата.. ако не ги бях видял .. и ако не се беше стопил бушона не ми се мисли... сигурно щях да съм като теб.
Не се знае кой, какво е побългарявал по колата преди теб.
а за алармата ония малките ключета, не са ли точно за тази работа?
И аз имах такъв проблем с точно този бушон и чистачките. Имах сноп от няколко кабела, които бяха буквално срязани и хванати един с друг с изолирбанд, оставени на произвола да си видят (според някой е било за борда). Добре, че преди един ден бях махал жабката да си оправя една кора, че ги видях и сигурно леко съм ги разбутал ..и от там навързах нещата.. ако не ги бях видял .. и ако не се беше стопил бушона не ми се мисли... сигурно щях да съм като теб.

- raduslaf
- ентусиаст
-
katra_fm написа:колега извикай някой наистина опитен жичкаджия.
Няма нищо побългарявано по колата.Проблемът дойде от шибания бушон за няколко стотинки, който купих от ЛукОйл.Не си купувайте такива неща от тия педераси!Аз просто нямах друг избор освен да рискувам и ето какво се случи.Сега просто ми трябват няколко оригинални предпазителчета и някой, който може да дойде на място да оправи клемата на акумулатора

- daka1972
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW отново серия 3 бенз
- Мечтае да кара: волска каручка
- Детайли за колата: събира много и малко, според повода
и някой, който може да дойде на място да оправи клемата на акумулатора
който не е слушал в час по трудово е така не може да си отремонтира клемата
,,,,, ти си знаеш все пак колата е твоя, ама ако подменяш само бушони без да си проверил за др. поражения и едно автокаско за пожар ще е хубаво да си направиш 
който не е слушал в час по трудово е така не може да си отремонтира клемата

- raduslaf
- ентусиаст
-
daka1972 написа:който не е слушал в час по трудово е така не може да си отремонтира клемата,,,,, ти си знаеш все пак колата е твоя, ама ако подменяш само бушони без да си проверил за др. поражения и едно автокаско за пожар ще е хубаво да си направиш
Не мисля, че проблемът ми има нещо общо с часовете по трудово в училище.Скъсана е метална връзка, която нито имам интрументи, нито знания и умения да поправя.Ако някой се справи с това на място и съответно да се спре ужасното свирене на алармата, колата ще може да запали и да поработи на място, за да се види дали продължава да прави мизерии инсталацията.След като това се установи ще мога да я закарам на някой специалист по тия неща, за да я види.
- bimer
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e36 320i
радо все си мисля че проблемът ти не е в бушона само,нищо чудно вече да са се залепили кабелите под кутията и от там да ти свири алармата.много неприятна история,колегите ти казаха да отидеш на жичкаджия и аз съм на това мнение.плати си на някой който си разбира от работата и да ти го направи като хората.
- 00700
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 318i, sedan, 11.97
Колата ти трябва да я види ел. техник, човек който си разбира от работата!
Имам големи съмнения, че проблема ти е дошъл от бушона? Той е бил една от причините, но не и единствената. Ако не се лъжа към бушона за чистачките е вързан и "плеъра /музиката/".
Успех с ремонта!
Имам големи съмнения, че проблема ти е дошъл от бушона? Той е бил една от причините, но не и единствената. Ако не се лъжа към бушона за чистачките е вързан и "плеъра /музиката/".
Успех с ремонта!
33 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3