задни пружини проблем

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Х4 2025
Мечтае да кара: e60 M Power

Re: задни пружини проблем

Мнение от whisky_touch » 19 Окт 2011, 18:26

значи не си въобразявам. добре някой който е с 60/40 може ли да ми даде данни примерно на какви см е прага от земята в 4те края до колето или поне разликата мейду предни и задни. Защото при мен отпред е по ниска с около 2см, повече ли трябва да са?
Съществува един фантастичен свят събран в една композиция даваща толкова радост на пътя! Вулгарно красив свят на брутална мощ, в които няма въздух, а само пушек от изгорели гуми.Там властват технологичния гении,красивия дизаин, красотата. Там няма животни, а само озверели расови коне. Там, всичко се случва на високи обороти и размазващо високите скорости.- Свят на кристално чиста мощ и бензинови пари-светът на автомобилите, светът на БМВ... !

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от whisky_touch » 19 Окт 2011, 18:35

bum_bum написа:Баш си е клекнала. Амортисьорите са нови, така ли? Има вариант предните да са изпуснали или да са по-слаби и за това да стърчи повече.

от зад съм с билщайн нови с къс ход,отпред съм с боге газови не ги знам какви са и от кога са с тях купих колата и наистина са по меки,те са ми следващата смяна. значи ако амортисьора е по мек колата седи по вирната. Аз си мислех че е точно обратното,защото преди да сменя задните,бяха супер меки и колата беше клекнала и като ги смених и се вирна задницата,след това сложих и ниските пружини и задницата пак клекна
Съществува един фантастичен свят събран в една композиция даваща толкова радост на пътя! Вулгарно красив свят на брутална мощ, в които няма въздух, а само пушек от изгорели гуми.Там властват технологичния гении,красивия дизаин, красотата. Там няма животни, а само озверели расови коне. Там, всичко се случва на високи обороти и размазващо високите скорости.- Свят на кристално чиста мощ и бензинови пари-светът на автомобилите, светът на БМВ... !

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: M sport
Мечтае да кара: черно ламбо по прашните улици

Мнение от besnia_ » 21 Окт 2011, 23:43

whisky_touch написа:значи не си въобразявам. добре някой който е с 60/40 може ли да ми даде данни примерно на какви см е прага от земята в 4те края до колето или поне разликата мейду предни и задни. Защото при мен отпред е по ниска с около 2см, повече ли трябва да са?

Колега какво стана оправи ли я че и аз го имам този проблем :mhihi: и съм намерил едни задни пружини и се чудя дали да не ги сменя :bchug:
Изображение

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 21 Окт 2011, 23:46

Пружината разтяга, а амортисьора свива. Съответно ако омекне пружината и амортосьора е здрав колата "кляка". Ако пружината е здрава, а амортисьора мек колата щръква. Ако и двете са фира си купуваш един "Джом" и си караш с 200 на кроасана :mhihi:
Изображение

костинбродчанин
Аватар
Кара: е60 530д
Мечтае да кара: М3 Компакт
Детайли за колата: Няма много...

Мнение от vladi_a_i » 21 Окт 2011, 23:57

Сложи едни подложки от 7 до 8мм отзаде и ще стане по добре,щом на окачване си го догодил само дето стойката се губи,а може да махнеш твойте и да сложиш 1,2см подложки.
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от whisky_touch » 22 Окт 2011, 0:32

мислех за подложки,даже намерих за по 3-4лева обаче се отказах и ше сменям пружините отзад. Онзи ден сменях гуми с зимни и бях натоварил 4 гуми с джанти отзад и няма да ви говоря колко клекна колата сигурно с 3см, а това са не повече от 50-60кг представям си ако се качим 3ма в колата тя ше легне по корем. Много са меки задните пружини,предните са адски твърди,задните са като мекици,а са комплект едни и същи нови. Не е проблема в амортисьорите отзад,защото със старите стокови пружини като я натисках с ръце тя не мърдаше,като сложих тези и е като лодка.значи решението е нови пружини

Предишна

Назад към E36