Почистване на стъпково моторче?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
Почистване на стъпково моторче?
Здравейте, оборотите са ми много високи на бензин стоят на 1300 като запаля и като загрее почват да играят в интервал 1300-1500. На газ ми седят от 1300 до 2000-2000 и малко, но не играят. Като махна кабелите на моторчето докато работи колата на бензин почват да играят от 1000 до 1500. Незнам какъв е проблема, нямам време да я заведа на доктор защото когато те работят - работя и аз
Свободен съм единствено съботите. Та решил съм тази събота да пробвам да почистя стъпковото моторче което регулира. Гледам че има резултат при колегите във форума. Въпросите са ми:
1. Мислите ли, че от това моторче е проблема ?
2. С WD-40, с веро или с бензин се чисти най-добре? Тъй като видях, че така са го чистили колегите. Ако може някой, който го е чистил да ми обясни по-подробно как става. Ще съм повече от благодарен.
Мерси!

1. Мислите ли, че от това моторче е проблема ?
2. С WD-40, с веро или с бензин се чисти най-добре? Тъй като видях, че така са го чистили колегите. Ако може някой, който го е чистил да ми обясни по-подробно как става. Ще съм повече от благодарен.
Мерси!
- KEVIN-30
- младши ентусиаст
-
- Кара: e30 320i
Re: Почистване на стъпково моторче?
КАРАМ Е30 320i,имах същи проблем,смъкнаха го измиха с БЕНЗИН продухаха с компресор4е и напръскаха с WD-40,оборотите ми се нормализираха на 800-900.Действай и несе притеснявай.
Здравейте, в съботата почистих моторчето с бензин, с ВД-40, духах го с компресор и тн. но нямаше никакъв ефект. В момента оборотите са ми като е студена колата около 800-1000, а като загрее отиват на 1200-1500. Демек точно на обратно са. Като съм на газ и подам газ до кетчупа и пусна педала стралката се връща супер бавно до нормално положение. На бензин се връща бързо. Тая седмица ще я карам на диагностика. Но ако някой има няква идея какъв може да е проблема ще се радвам да сподели 

- Пепинко
- младши ентусиаст
-
- Кара: '02 Е46 N42B20; '99 E39 M52B20
- Мечтае да кара: ///M
Виж си как ти е компресията, стрелката на оборотите трябва да се качва и да слиза с еднаква скорост.

Realize..
Real eyes..
Real lies..
Пепинко написа:Виж си как ти е компресията, стрелката на оборотите трябва да се качва и да слиза с еднаква скорост.
На бензин стрелката на оборотите слиза нормално. И още веднъж да кажа този проблем стана изведнъж, преди това всичко беше нормално. Та в този ред на мисли компресията как ще изчезне изведнъж?
5 мнения
• Страница 1 от 1