Проблем степени парно Е36-БЕЗ КЛИМАТИК
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- robert1975
- младши ентусиаст
-
Проблем степени парно Е36-БЕЗ КЛИМАТИК
Здр.-колеги-отдавна си я търкалям баварката безпроблемно-ама от извесно време доста проблеми започна да създава-борда не отчита вярно темперетурата,моторчето свири гадно на парното.
Ама вчера почна само на 4-та степен да работи! Аз знам за колите с клима или климатроник за проблема с резистора и таралежа-ама аз нямам даже климатик
-та къде да търся проблема?
Четох за един резистор за колите без клима които бил под жабката-ама какво представлява и точно къде да го търся-та ако някои е правил тая интервенция да си каже
Ама вчера почна само на 4-та степен да работи! Аз знам за колите с клима или климатроник за проблема с резистора и таралежа-ама аз нямам даже климатик

Четох за един резистор за колите без клима които бил под жабката-ама какво представлява и точно къде да го търся-та ако някои е правил тая интервенция да си каже

BMW-маниак

- ned_gm28
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520 I Touring
- Детайли за колата: 2.2 i ; 170 PS ; 09.2003
Щом си само с парно,въпросният резистор се намира от дясната страна на корпуса на парното.Освен трите резистора там има и контакт с биметална пластина,който изключва,когато загреят резисторите много.Когато изстинат-биметалната пластина отпуска котвата и контактът отново се затваря.При мен се беше поразстопило мястото,където се държи въпросният контакт и беше останал отворен.Сваляш жабката и ще видиш къде са резисторите.Успех!
- ned_gm28
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520 I Touring
- Детайли за колата: 2.2 i ; 170 PS ; 09.2003
И ако имаш филтри на парното-смени ги!Това е причината за прегряването на резисторите!Освен т`ва не е зле да напишеш какво точно караш(коя година е,щото има значение)Т`ва "Кара:всички да му дишат прахта" не ориентирва много!
- robert1975
- младши ентусиаст
-
колата е 318-91 набор- и ви благодаря колеги-просто беше излязла буксата от мястото си-а за филтрите- сменени са въпреки че ме заболя-60 лв. 

BMW-маниак

- batkoto
- младши ентусиаст
-
Re: Проблем степени парно Е36-БЕЗ КЛИМАТИК
Здравейте колеги,
Аз имам същия проблем, на 4-та степен само работи. Разкачих жабката и гледах, но го няма там, отдясно. После погледнах отляво под кормилото, но и там не го намерих, можете ли да помогнете? Моята е 92'' без клима, М40 мотор. Има голяма вероятност и да не съм го познал резистора. Надявах се като махна жабката да го позная просто, уви..., същата работа беше и като махнах кората под волана...
Предварително благодаря и искрено се надявам някой да помогне, че 2-3 дена измръзнах, просто пускам за малко 4-та ама то яко бучене и духане, да не говорим за дълъг път. Знам, че ще ме разберете....
Поздрави!
Аз имам същия проблем, на 4-та степен само работи. Разкачих жабката и гледах, но го няма там, отдясно. После погледнах отляво под кормилото, но и там не го намерих, можете ли да помогнете? Моята е 92'' без клима, М40 мотор. Има голяма вероятност и да не съм го познал резистора. Надявах се като махна жабката да го позная просто, уви..., същата работа беше и като махнах кората под волана...
Предварително благодаря и искрено се надявам някой да помогне, че 2-3 дена измръзнах, просто пускам за малко 4-та ама то яко бучене и духане, да не говорим за дълъг път. Знам, че ще ме разберете....
Поздрави!
- kiky_7
- младши ентусиаст
-
- Кара: Много коли
- Мечтае да кара: M4
Това се получава от нередовното сменяне на филтъра в купето. Имаше тема някъде, че трябва да се сменя на сезон или на 3 месеца.

- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
kiky_7 написа:Това се получава от нередовното сменяне на филтъра в купето. Имаше тема някъде, че трябва да се сменя на сезон или на 3 месеца.
Дай я тая тема да видя ,кой пише че 4 пъти в годината трябва да се сваля жабката ,за да си сменя филтъра

Лично аз филтъра на купето го сменям пролет и есен . Пролетта,за да знам ,че климатика ще духа достатъчно добре и есента ,за да избегна евентуално запотяване на стъклата... и толкова ... Да беше Е46 ,където се сменя за няма и 1 минута ,да се замисли човек да го сменя често ,ама както е заврян на Ханс в дупето при е36-ците ,не знам да има толкова ненормален човек ,който да си кърти таблото през 3 месеца ...

- batkoto
- младши ентусиаст
-
kiky_7 написа:Това се получава от нередовното сменяне на филтъра в купето. Имаше тема някъде, че трябва да се сменя на сезон или на 3 месеца.
Абе стига с този филтър, ясноо е, че трябва да се сменя, моя е нов, а и когато се задръсти то просто доста намалява струята. А и въпроса ми е съвсем друг и се надявам някой да помогне, че тъкмо тия дни сега е по-топло да я видя тази работа и да я оправя за зимата...
Поздрави!
8 мнения
• Страница 1 от 1