смяна на съединител

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Re: смяна на съединител

Мнение от Ivo_Borisov » 11 Окт 2011, 13:56

tani bojilov написа:
Ivo_Borisov написа:Не е задължително да се използва дорник. И на моята кола и на брат ми колата феродото го центровам на око, влизат си от първия път скоростите. Просто иска "точно" око. Другия метод е /по съвет на колега от форума/ да се хване феродовия диск с две малки капки секундно лепило преди да го сложите на колата. Но не трябва да се прекалява че после няма да отлепи.
Тези пружини са за саморегулирането. Ако при монтажа не са в крайно ляво положение няма да отделя както трябва. Ако са в крайно дясно например при нов феродов диск, пружините на притискателя ще имат ход не повече от 4-5 мм и няма да отделя въобще съединителя. И при нов и при ползван притискател, просто трябва да се нагласят пружините както по горе каза колегата в крайно ляво положение.
Колега на новия притискател пружинките не са прибрани докрая.Доста мислих да ги прибера в крайно ляво положение,но си казах че е по добре да не пипам,както са го дали така ще го слагам.Защо не са го прибрали докрая незнам, :kuku: но ми отделя високо..

Не знам защо ти отделя високо, но възможна причина е точно това че пружините ти не са докрай при нов притискател и феродов диск /предполагам и него си сложил нов/.
slitter написа:Ето затова благодаря на темата, така че като отида в сервиза да го сменят като му дойде времето ще им виса на главите и ще им казвам - са направете така, са направете иначе. Ше ги дразним много, ама ето, че си има тънкости, които майсторите не е гаранция, че ги знаят, даже почти съм убеден, че нема да ги изпълнят и после ше има една разправия... :)

Аз съм се научил по трудния начин- със сваляне три пъти за ден на съединителя и умуване защо така :lol:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е 46 320д 136кс + чип

Мнение от tani bojilov » 11 Окт 2011, 14:00

Ivo_Borisov написа:Аз съм се научил по трудния начин- със сваляне три пъти за ден на съединителя и умуване защо така :lol:

Аз го свалях за един ден четри пъти и накрая си купих нов съединител и пак същото :mhihi: :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i 98
Мечтае да кара: Електромобил...

Мнение от vavilon » 11 Окт 2011, 15:32

slitter написа:Ето затова благодаря на темата, така че като отида в сервиза да го сменят като му дойде времето ще им виса на главите и ще им казвам - са направете така, са направете иначе. Ше ги дразним много, ама ето, че си има тънкости, които майсторите не е гаранция, че ги знаят, даже почти съм убеден, че нема да ги изпълнят и после ше има една разправия... :)

Точно така :yes: Висене му е майката. :twisted: Аз вече съм изгорял. Имах пълно доверие в сервиза и сега си карам 3г. с високоотделящ съединител. :banghead: Темата е разисквана по този въпрос и е преключена мистиката за това отделяне. viewtopic.php?f=34&t=249823&hilit=+%D1%81%D1%8A%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB+%D1%80%D0%B5%D1%88%D0%B5%D0%BD
Сега остана само - ОБОРОТКИТЕ :mhihi: :confused:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е46 136к.с.
Мечтае да кара: х5

Мнение от stoimenov_1958 » 18 Окт 2011, 12:46

Купих нов съединител комплект LUK. При смяната му се оказа че и демпферния маховик е заминал и го купих и него пак LUK.
По -интересен е факта че съединителя не беше износен от което правя извода че не е бил монтиран правилно.
Симптомите бяха следните:високо отделяне на съединителя,придърпване понякога при потегляне, падане на оборотите при смяна на скоростите.
Сега всичко се оправи но монтажа се извърши пред очите ми и са спазени инструкциите за монтаж и регулировка.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от slitter » 18 Окт 2011, 18:35

http://www.youtube.com/watch?v=qIf5nbjFFJI

Гледайте това!!! Много е готино! Реално пружинките трябва да са свити, за да може като се постави да се разпънат сами до нужното ниво, спрямо новия съединител, а не например наполовина свити и да се доразделят още, реално както направи тоя пич, нали правилно съм разбрал????

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от tani bojilov » 20 Окт 2011, 22:25

Тоя на клипа не сменява съединител а го демонтира и после пак го качва.След като го свали притискателя се отпусна докрая и после с помоща на скобата го прибра в начално положение докато беше сложен на маховика.Страхотна е скобата,но по принцип може и без нея да минеме :lol:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: кисели черни купета

Мнение от disrespector » 21 Окт 2011, 14:25

Абе аз не разбрах тоя пич за какво разглоби цялата кола заради некаква тъпа гарнитура ама някой знае ли как се свиват тия пружини без скоба (special bmw tool pressure plate compressor :mhihi: )

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: през ями и окопи...
Мечтае да кара: LEXUS

Мнение от titimen » 21 Окт 2011, 16:01

Айде и аз с поправен съединител от БМВ след като "майстори" го монтираха и приплъзваше :bang: :censored:

Обобщение:Сменен съединител и ПРИПЛЪЗВАЩ,БУКСУВАЩ=НЕ Е СЛОЖЕН КАТО ХОРАТА притискатела не е прибран.

П.П На 10 год. БМВ-та щом не знаят как се сменява съединител в 80% от обикновените сервизи, къде отиваме ние може би :help:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от slitter » 21 Окт 2011, 17:36

Ma именно заради това се чуда дали не си ми е здрав съединителя (в смисъл неизносен) и да не са го монтирали някога както трябва. Примерно ако е бил нов, не са прибрали пружинките на макс, а са го поставили така, както идва с наполовина отворени пружини и сега след около 60 000 км., изминати от мен да почва да приплъзва, ама даже аз не усещам приплъзване, а просто едно притрисане понякога. Ето примерно от няколко седмици не го е правило, всичко си е ок, но.... отделя ми горе и си отделя така, откакто карам колата! Ако имах условия, щях сам да си го разглобя и да го сглобя като тоя пич! Винаги съм си мечтал да имам гараж и вътре да си поставя крик стеднд :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от titimen » 21 Окт 2011, 17:41

slitter написа:Ma именно заради това се чуда дали не си ми е здрав съединителя (в смисъл неизносен) и да не са го монтирали някога както трябва. Примерно ако е бил нов, не са прибрали пружинките на макс, а са го поставили така, както идва с наполовина отворени пружини и сега след около 60 000 км., изминати от мен да почва да приплъзва, ама даже аз не усещам приплъзване, а просто едно притрисане понякога. Ето примерно от няколко седмици не го е правило, всичко си е ок, но.... отделя ми горе и си отделя така, откакто карам колата! Ако имах условия, щях сам да си го разглобя и да го сглобя като тоя пич! Винаги съм си мечтал да имам гараж и вътре да си поставя крик стеднд :)

След 60 000 хиляди най-добре е да се смени с нов. Защото парите които ще ги дадеш за работа ще отидат, ако е за смяна.
Това с отделянето горе или долу са глупости този съединител е саморегулиращ се
Последна промяна titimen на 21 Окт 2011, 18:32, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от tani bojilov » 21 Окт 2011, 17:57

titimen написа:След 60 000 хиляди най-добре е да се смени с нов. Защото парите които ще ги дадеш за работа ще отидат, ако е за смяна.
Това с отделянето горе или долу са глупости този съединител е само регулиращ се
Стига бе,тия съединители ги изкарахте поредния консуматив на тия коли-60 000км и нов :mhihi: Ако е сложен както трябва и се кара нормално тлябва да изкара поне 120 000км.
И да колега,наистина съединителя е саморегулиращ се,но трябва да му кажеш откъде да започне да се саморегулира а това става при монтажа му.И а ко е сложен като хората,остава да отделя на едно и също положение до пълното му износване.Т.Е. дори и да пребоксува,ще си отделя там кьдето е отделял и като нов.Ако отделя високо гаранция не е сложен като хората...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от titimen » 21 Окт 2011, 18:28

tani bojilov написа:
titimen написа:След 60 000 хиляди най-добре е да се смени с нов. Защото парите които ще ги дадеш за работа ще отидат, ако е за смяна.
Това с отделянето горе или долу са глупости този съединител е само регулиращ се
Стига бе,тия съединители ги изкарахте поредния консуматив на тия коли-60 000км и нов :mhihi: Ако е сложен както трябва и се кара нормално тлябва да изкара поне 120 000км.

Имах предвид конкретния случай на колегата който кара 60 000 и се съмнява как му е монтиран съединителя преди това

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е46 136к.с.
Мечтае да кара: х5

Мнение от stoimenov_1958 » 27 Окт 2011, 13:54

Ако съединителя е монтиран правилно и колата се кара човешки ще мине поне 150 000км.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от tani bojilov » 27 Окт 2011, 18:31

stoimenov_1958 написа:Ако съединителя е монтиран правилно и колата се кара човешки ще мине поне 150 000км.
Поне.. :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E92 Lci N55 /CBR 1100 XX/S1000RR

Мнение от Mitiracing » 01 Дек 2011, 15:06

Да се включа иа з в отбора :mhihi: ,днеска ми пристигна комплекта LuK маховик и съединител,и понеже нямам вяра на никой по сервизите ще си го сменям сам отколкото да се разправям с тоз и оня.Гледам ,че пружините са прибрани с звездата,довечера ще пусна снимк,да видим дали трябва да се приберат още малко.Остава да си намеря дорник за центроване и събота се хвърлям в боя. :yes:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

ПредишнаСледваща

Назад към E46