Проблем с тръбата на гърнето, периодично се къса!

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Проблем с тръбата на гърнето, периодично се къса!

Мнение от BlackSun » 18 Окт 2011, 15:54

Здравейте колеги,

имам Е46 320 Д 136 к.с. и периодично тръбата на гърнето се цепи много странно на различни места. Гумените тампони са си здрави и недоумявам що за явление е това?! Чудя се дали не е проблема в меката връзка след генерацията, защото не е оригиналната и ми се стори доста малка, същото нещо го потвърди и майстора който ми завари поредната цепка в тръбата :-( Решил съм другата седмица да я сменя с по голяма както той ми каза но е 80 лв и ако някой е имал подобен проблем да сподели преди да съм ги дам на празно тези 80 лв. ще съм му благодарен!

Поздрави

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320 D "01, E90 320 D" 07

Re: Проблем с тръбата на гърнето, периодично се къса!

Мнение от armagedon01 » 19 Окт 2011, 9:59

Тръбата се цепи явно от много вибрации, а те от своя страна според мен могат да бъдат съзздадени от няколко неща:
1. Ментелива мека връзка, която не обира вибрациите;
2. Неправилно заварена мека връзка/под напрежение/ тогава пък не изпълява функцията, за която е сложена;
3. При мен лично се цепеше заради големите вибрации, които се създаваха от скъсан тампон на двигателя;

За това се сещам аз!
На улицата се пазя не от крадци,а от полицията да не ми вземе парите.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 320d 2000г.

Мнение от gocho_ » 19 Окт 2011, 16:40

Имам същия проблем.
Предложиха ми напасване и 2-ра мека връзка за допълнително обиране на вибрацийте.
* Тампомните на мотора са сменени.
:duel:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е90

Мнение от mitaka7 » 20 Окт 2011, 0:59

Или е от голямите вибрации, или от някакво напрежение, но пак трябва да се проследи. Но по-вероятното е да има някакво напрежение.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BlackSun » 21 Окт 2011, 14:20

Благодаря ви за споделеното мнение, обръщам внимание че тръбата се цепи предимно в задната си част малко преди гърнето. Как мислите възможно ли е кардана да е причина, тоест той да създава вибрации които да цепят тръбата, които аз да не усещам в купето. Иначе ще започна със смяна на меката връзка, ще сложа по голяма както ми каза майстора и дано там да е проблема.
Поздрави

Потребител
Аватар

Мнение от BMWolf » 21 Окт 2011, 22:34

Здравей колега,скоро имах подобен проблем-шум от изпускателната с-ма и засмукване на изгорели газове в купето.Когато я качихме на подемника при майстора/на гърнета/видяхме че е скъсана меката връзка и имам 2 цепки на тръбите в задната част.Срещу същата сума,която ти спомена-80лв.ми смениха меката връзка и ми завариха цепките.
Майстора настоя да чуе как пали и гасне ДВГ на колата и установи че същият притриса ,в следствие на износени тампони.Та,най-вероятно причината за твоите проблеми са точно тези тампони на ДВГ-2бр.Около 100лв.броя и 50 лв.за смяна=250лв.Майстора ми каза че е препоръчително да са поръчани в БМВ сервиз.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: нормално

Мнение от scipo » 22 Окт 2011, 18:03

BlackSun написа:Благодаря ви за споделеното мнение, обръщам внимание че тръбата се цепи предимно в задната си част малко преди гърнето. Как мислите възможно ли е кардана да е причина, тоест той да създава вибрации които да цепят тръбата, които аз да не усещам в купето. Иначе ще започна със смяна на меката връзка, ще сложа по голяма както ми каза майстора и дано там да е проблема.
Поздрави

колега винаги когато е от вибраций на моторо се къса преди гърнето, защото там стават най-силни...
възможни причини:
1. Дървена мека връзка, която не убира вибрацийте
2. Тампони мотор
3. Тампони на самите гарнета защото и те ако са твърди няма как да оберат вибрацийте...
Ако си от софия пиши ще те заведа при майстор дето се занимава само с гарнета и ще каже от какво е ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от gugichamp » 22 Окт 2011, 18:58

Сменяш тампоните и отиваш в крафт на
околовръстното.Там знаят перфектно за
драмата на точно тези коли с генерацията.
Ще ти сменят меката връзка,както и ще
ти сложат по дебела тръба. :yes:
от свинята лебед не става...

ШОП
Аватар
Кара: e87lci

Мнение от BMDrago » 22 Окт 2011, 20:35

gugichamp написа:Сменяш тампоните и отиваш в крафт на
околовръстното.Там знаят перфектно за
драмата на точно тези коли с генерацията.
Ще ти сменят меката връзка,както и ще
ти сложат по дебела тръба. :yes:

Последното място на което бих отишъл е крафт на околовръстното.Супер слаб и необразован технически персонал....жалко за качествената техника която притежават
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Мнение от Nukem » 22 Окт 2011, 20:42

А Крафт в Дружба сега как са, преди две години останах със смесени чувства от там, препоръчайте място, точно за тази интервенция мека връзка и сцепени тръби, смяна на тампони по-генерацията!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

Назад към E46