E36 Air bag-свети.Помагайте!
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- milkov_jv
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 318i
E36 Air bag-свети.Помагайте!
Колеги,днес отидох да си изчистя колата с прахосмукачката.До този момент нямаше никакъв проблем.След като я изчистих и запалих-лампата на Air bag не изгасна.Какъв може да е проблема.От както застудя времето,сутрин докато се загрее куето волана стърже доста при въртене.Преди няколко дни сложих газов инжекцион.Тези фактори дали биха могли да имат връзка с проблема?
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Re: E36 Air bag-свети.Помагайте!
Най-много да си откъснал кабела под пасажерската седалка или да си и вкарал едно коляно отгоре и да си повредил датчика. Вариант 1 - оправяш кабела, вариант 2 - нов датчик, 2 ръка или съпротивление, което да лъже, че винаги има човек там.
- anton mutafchiev
- ентусиаст
-
- Кара: всичко що е с гуми
съмнява ме че от газовата ти е проблема иди на диагностика да ти изчистят грешката за бега и няма да свети
- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
bum_bum написа:Най-много да си откъснал кабела под пасажерската седалка или да си и вкарал едно коляно отгоре и да си повредил датчика. Вариант 1 - оправяш кабела, вариант 2 - нов датчик, 2 ръка или съпротивление, което да лъже, че винаги има човек там.
По-точно няма как да го обясни човек

Но каквото и да се е случило ,след отстраняване на проблема,трябва да се изчисти грешката .. чак тогава лампата ще изгасне .

- milkov_jv
- кандидат ентусиаст
-
Жиците под седалките ги прегледах и изглеждат здрави.Иначе ръгах там с прахосмукачката.Даже и незнаех,че има жица.Чак после видях.Видимо всичко е наред,но дали е-незнам.
- mitrax
- ентусиаст
-
- Кара: coupe e36 m42 , цоупе е46 325ci
- Мечтае да кара: ///M
при аирбега , ако има е отчетена грешка , дори и само за малко (да си размърдал кабелчето) , Грешката трябва да се изтрие иначе лампата не престава да свети. Мене не ми се вярва да ти е чукнало грешка (и това може да стане само ако си бил на контакт) от това че си ровил с прахосмукачката , по скоро ти е заминало "кантарчето" в седалката . На диагностика ще си покаже , ако не иска да се изтрие грешката трябва да се смени кантарчето или да се емулира със резистор. Ощо взето повтарям bum_bum , но това е положението.

- maxpower
- ентусиаст
-
- Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
- Мечтае да кара: настрани
Само аз ли си мисля, че може да ти се е скъсал/повредил лентови кабел
. Мини някъде на диагностика и ще ти кажат кое е, но вариантите са два - спиралата във волана или кантар/кабели на дясната седалка.

A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.
При мене някои път светва лампата и след 5-10 паления компютъра сам си я чисти грешката и загасва лампата. Изчакаи малко ако не си я изчисти сам пробваи с диагностика.
- milkov_jv
- кандидат ентусиаст
-
Благодаря ви на всички са светването.Ако не се оправят нещата от самосебе си,което е много вероятно-някой да ме насочи на някъде,където ще ми свършат работа на разумни цени?
- nakoone
- ентусиаст
-
- Кара: Touring
licezz написа:При мене някои път светва лампата и след 5-10 паления компютъра сам си я чисти грешката и загасва лампата. Изчакаи малко ако не си я изчисти сам пробваи с диагностика.

Само с диагностика се трие.

- drevnia
- кандидат ентусиаст
-
При мен това нещо ми се случва вече няколко пъти последния път стана, като изпуснах пасажерската седалка т.е. да я вдигна нагоре от копчетата встрани ама тя скочи много рязко и ми светна Air bag оправям го само с диагностика. Занулява грешката и готово.
- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
Joro.7 написа:Да попитам само на пасажерската седалка има кантар?
Да
Вече ако салона е сменян от англичанка,може само на шофьорската седалка да е кантара

Аз возя некви хора, които само ритат жиците и ми писна да чистя тая грешкаbum_bum написа:Най-много да си откъснал кабела под пасажерската седалка или да си и вкарал едно коляно отгоре и да си повредил датчика. Вариант 1 - оправяш кабела, вариант 2 - нов датчик, 2 ръка или съпротивление, което да лъже, че винаги има човек там.
Я каже как да финтирам тия жици и датцици, така че все едно постоянно си има човек.
14 мнения
• Страница 1 от 1