Механизъм за чистачките

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: E39

Механизъм за чистачките

Мнение от 5ар » 17 Окт 2011, 21:48

Здравейте имам нужда от съвет от къде да започна разглобяването за да стигна до въпросния механизъм.
Днес както си работиха шофиорската чистачка се изправи почти вертикално в края на педното стъкло и толкова.
Дали силните пориви на вятъра я обърнаха или просто е дошло времето незнам, но в това гадно време се наложи да карам без чистачки.
Отстраних самата чистачка, но така и не разбрах как германеца е направил достигането до самия механизъм.
Ако някой знае нека да сподели
опс. колата е Е39 1996 без сензор за дъжд

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото запали

Re: Механизъм за чистачките

Мнение от NAPSTERS » 17 Окт 2011, 22:07

свали филтъра на купето под самата чистачка, и извади основата му. предполагам че се е откачило лостчето от мотора към чистачката.
когато умен човек спори с глупак, спорят двама глупаци.
http://www.vbox7.com/play:a44cbadb
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Z4 3.0i & Mini F60 JCW

Re: Механизъм за чистачките

Мнение от TheFreeRider » 17 Окт 2011, 23:57

Твърде е вероятно да ти се е отхлабила гайката, която затяга рамото на чистачката към оста, която се върти. Рамото се захваща към оста на шлици и ако е карано и преди с разхлабена гайка е възможно да са се поизносили и сега да изпуска. Махни пластмасовия капак в долната част на рамото на чистачката, за да откриеш гайката и виж дали е разхлабена. Пусни и чистачката един-два пъти от лостчето да видиш дали оста се върти или проблема е другаде. Ако се върти, просто затегни гайката по-юнашки и трябва да заработи :yes:
На мен ми се случи точно това един път на магистралата в дъжда... :conf:

Назад към E39