БМВ 3-та серия 2012 (Ф30)
Модератор: Общи модератори
- DrivinGGoD
-
The Ultimate Driver
-
- Кара: хората да се учат с ProDrive.bg
- Мечтае да кара: BMW ///M, Ferrari, Porsche, Land Rover
- Детайли за колата: 2003-2005 - '90 BMW E30 318is
2005-2006 - '97 Audi A4 2,6 Avant
2006-2008 - '90 BMW E30 325i Cabrio
2008-2009 - '98 BMW Z3 Roadster
2009-2009 - '96 BMW E34 525tds Touring
2009-2011 - '96 BMW M3 Evo Race Car
2009- - '92 BMW E36 320i
2011- - '98 BMW E36 323Ci
Re: БМВ 3-та серия 2012 (Ф30)
А... и друго - нито един атмосферен мотор
Абе... готина кола... ама юзърска... дано М3то да си остане по-специално както беше до сега... и дано специалността му да не е защото е с първия V6 в историята на BMW

Абе... готина кола... ама юзърска... дано М3то да си остане по-специално както беше до сега... и дано специалността му да не е защото е с първия V6 в историята на BMW

------------------------------------------------------
Are you ///M enough?... - DrivinGGoD's Blog
There's one thing you won't like about your BMW and that's that at some point you'll have to get out!
"Автомобилът ти е истински бърз едва тогава, когато сутрин застанеш пред него и се боиш да го отключиш."-Walter Röhrl
Happiness is not around the corner. Happiness is the corner.

There's one thing you won't like about your BMW and that's that at some point you'll have to get out!
"Автомобилът ти е истински бърз едва тогава, когато сутрин застанеш пред него и се боиш да го отключиш."-Walter Röhrl

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
DrivinGGoD написа:Не знам дали сте разгледали гамата от двигатели... но или аз недовиждам, или там фигурира само 1 (един) 6 (шест) цилиндров агрегатТова никак не ми харесва
Е чакай малко де - това са премиерните двигатели - ще има и малолитражки и 6 цилиндрови дизели и тн .
Според мен мощността на 335и нарочно е оставена на 306кс (което означава , че ще станат близо 10 години на едно ниво) за да се отвори място за 3.0 би-турбо + ток . Днес видях дори, че вече имало такава Ф10 .
Със сигурност няма да слагат Ве6 , след като има 335и - коша вече е ясно за какво е предвиден .
Иначе те и за предно предаване спекулираха , но все пак тва са медиите - сеир да има .
За атмосферните мотори - 3ката все още позволява наличието на поне едни високообротен мотор без турбо ... на аз много силно се съмнявам да пуснат такова нещо . Въпреки , че Ауди цели 10 години паралелно продаваха атмосферни и турбо мотори с еднква мощност .
- mistyrain
- младши ентусиаст
-
- Кара: F34 320d
- Мечтае да кара: G32
- Детайли за колата: 320d GT B47
Ами Саше, те отдавна казаха, че ще се съсредооточат върху 4 цилидровите. Дажи Top Gear заядоха и тях и Мерцедес за това им решение. Екология. скъпотия. кво да правиш. Но пък все ми се струва че германеца е помислил и няма да оставят колата без сила. мен лично ми харесва колата.
- DrivinGGoD
-
The Ultimate Driver
-
- Кара: хората да се учат с ProDrive.bg
- Мечтае да кара: BMW ///M, Ferrari, Porsche, Land Rover
- Детайли за колата: 2003-2005 - '90 BMW E30 318is
2005-2006 - '97 Audi A4 2,6 Avant
2006-2008 - '90 BMW E30 325i Cabrio
2008-2009 - '98 BMW Z3 Roadster
2009-2009 - '96 BMW E34 525tds Touring
2009-2011 - '96 BMW M3 Evo Race Car
2009- - '92 BMW E36 320i
2011- - '98 BMW E36 323Ci
acho.rs написа:Със сигурност няма да слагат Ве6 , след като има 335и - коша вече е ясно за какво е предвиден .
Спекулациите за V6 мотора нямаха нищо общо с мястото в коша

mistyrain написа:...Но пък все ми се струва че германеца е помислил и няма да оставят колата без сила. мен лично ми харесва колата.
Не бе дивак... те и сега си имат сила - 328i е 250 коня от двулитров турбо мотор с достатъчно въртящ момент... ама пак никога не бих го предпочел от предишния 3-литров редови 6, който беше същите коне в Е90

- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
- Мечтае да кара: "samodelna" kola
acho.rs написа:DrivinGGoD написа:Не знам дали сте разгледали гамата от двигатели... но или аз недовиждам, или там фигурира само 1 (един) 6 (шест) цилиндров агрегатТова никак не ми харесва
Е чакай малко де - това са премиерните двигатели - ще има и малолитражки и 6 цилиндрови дизели и тн .
Според мен мощността на 335и нарочно е оставена на 306кс (което означава , че ще станат близо 10 години на едно ниво) за да се отвори място за 3.0 би-турбо + ток . Днес видях дори, че вече имало такава Ф10 .
Със сигурност няма да слагат Ве6 , след като има 335и - коша вече е ясно за какво е предвиден .
Иначе те и за предно предаване спекулираха , но все пак тва са медиите - сеир да има .
За атмосферните мотори - 3ката все още позволява наличието на поне едни високообротен мотор без турбо ... на аз много силно се съмнявам да пуснат такова нещо . Въпреки , че Ауди цели 10 години паралелно продаваха атмосферни и турбо мотори с еднква мощност .
Абе да ти кажа доста са си реални спекулацийте за V6. Нещата просто много се навръзват:
Едното е ,че както писах в друга много трудно ще поберат прав 6 цилиндъра алуминиев блок над 3000цц в купето на тройката. А таргета им според спекулацийте в нета е 3.3 литра. Имаче 450кс от 3000цц трудно ще се преборят с лага.
Другото нещо е ,че наскоро имаше тема как БМВ мислят да преминават към "модулар" тип двигатели. Тоест еднакви по обем цилиндри и части само в различни конфигурации. Е направи ти сметката. Сегашния V8 - 4,4 литра по 550цц на цилиндър. Като му резнеш два цилиндъра се получава точно 3.3 литра V6.
Забравете за индивидуалност вече, след някоя друга година 3те премиум производителя от германия, ще станат като кросовите мотори - избираш си кой цвят и лепенки те кефи и него си взимаш

По темата- кефи ме новата тройка, особено интериора.
Последна промяна BMW_RIDER на 17 Окт 2011, 18:21, променена общо 1 път
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
DrivinGGoD написа:момент... ама пак никога не бих го предпочел от предишния 3-литров редови 6, който беше същите коне в Е90Сещаш се защо...
защо ,аз не се сещам защо

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
Хората които спекулират за 3.3 Ве6 избират тази кубатура , точно като режат 2 цилиндъра от *50и - 4.4 Ве8 .
За мястото в коша имах предвид - какъв е смисъла да освобождаваш място за Р6 двигател , при положение , че мислиш да слагаш след това Ве6
Последно мисля в стария СЛ се слагат и двата типа мотори , но оная кола е със 5 квадрата кош .
Друго - след като вече има Р6 в този модел , ясно е че дизелите и те ще бъдат Р6 , от какъв зор им е Ве6 - няма да осводобят място в купето , защото няма да преправят изцяло колата ... поне при седана . Очаква се и 3ка купе с 4 врати под името 4та серия , за там вече не знам .
- 30си двигателя има почти същата крива на тягата . Разхода на новия 2.0 турбо 245кс е със цели 0,4 литра по-нисък този на Ц350 който е със 70кс и 20НМ отгоре
За мястото в коша имах предвид - какъв е смисъла да освобождаваш място за Р6 двигател , при положение , че мислиш да слагаш след това Ве6

Друго - след като вече има Р6 в този модел , ясно е че дизелите и те ще бъдат Р6 , от какъв зор им е Ве6 - няма да осводобят място в купето , защото няма да преправят изцяло колата ... поне при седана . Очаква се и 3ка купе с 4 врати под името 4та серия , за там вече не знам .
защо ,аз не се сещам защоновия мотор има по хубава крива на момента и занижен разход .. германеца не го интересува ,че след 10 години ще е за коша ,а М54 тогава влиза в силата си като втора ръка
- 30си двигателя има почти същата крива на тягата . Разхода на новия 2.0 турбо 245кс е със цели 0,4 литра по-нисък този на Ц350 който е със 70кс и 20НМ отгоре

Откакто зърнах колата за 1-ви път, не мога да спра да мисля за нея!Влюбих се и скоро няма да ми мине увлечението.Колата е просто невероятна!
Въпросът е дали си заслужава да се минава от E90 на F30...
Въпросът е дали си заслужава да се минава от E90 на F30...
- mistyrain
- младши ентусиаст
-
- Кара: F34 320d
- Мечтае да кара: G32
- Детайли за колата: 320d GT B47
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
BMW_RIDER написа:Забравете за индивидуалност вече, след някоя друга година 3те премиум производителя от германия, ще станат като кросовите мотори - избираш си кой цвят и лепенки те кефи и него си взимашНикакви съществени разлики в конструкцията и двигателите.
По темата- кефи ме новата тройка, особено интериора.
абсолютния майтап, е че ауди почнаха да слагат автобусен педал на газта... таблото им от 2 генерации е завъртяно към шофьора и т.н. и т.н. така ако я карат... и бмв продължават да махат типични за тях неща

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
Я кажи на къде е завъртяно таблото в А3 или в чисто новите А1,Кю3,А6 и А8
Реално от актуалните модели само в Кю5,А4 и Кю7 таблото е завъртяно към водача и те определно не са първа младост .

Реално от актуалните модели само в Кю5,А4 и Кю7 таблото е завъртяно към водача и те определно не са първа младост .
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
ех, защо ме караш да омазвам темата
на живо ми е направило впечатление това, не си го измислям.
говоря за централната конзола, нещо което беше запазена черта на bmw.
старото А6 - http://0.tqn.com/d/cars/1/0/1/P/1/09a6_interior.jpg
новото А6 - http://bycarinfo.com/wp-content/uploads ... ission.jpg

говоря за централната конзола, нещо което беше запазена черта на bmw.
старото А6 - http://0.tqn.com/d/cars/1/0/1/P/1/09a6_interior.jpg
новото А6 - http://bycarinfo.com/wp-content/uploads ... ission.jpg
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Apassionata
- РазБОЙниКА
-
- Кара: го на тройки
- Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
- Детайли за колата: Черна
От двигатели много не разбирам... и нали, като обикновен юзър
така де
за мен е важно... вдигнали ли са конете, вдигнали са ги, свалили ли са разхода - най-вероятно.. А дали иам 4 или 6 цилиндъра едва ли ще ме интересува много... ако го докарат на звук, а те ще го направят, сигурна съм...
Според мене едва ли знаят за съществуването на скапания джип
, иначе едва ли биха ги "откраднали" издатъците... Колкото до фара, най-спорния елемент, друго ме дразни леко... На други снимки се вижда още по-отчетливо... Ринга не е кръгъл, ОК, тва ше го преглътнем, обаче ЗАЩО се вижда, и то като че ли от доста ъгли... планката, с която е закрепен в долната част? Сигурно има няква причина, не знам как точно е закрепен на предната тройка, някъде отзад е явно... сега се сещам за едно синьо Е92, което гледах на паркинга на Премиум селекшън на Камор... Та тактично замълчаха за проблема тогава или по-скоро с недомлъвки и теглене с ченгел.. Колата явно беше летяла в канафка или е имала някво зверско друсане /поне аз така си го представих/, но беше отлепена лупата... и нещо си там във фара... Което струвало около 10000 лева да се оправи, застрахователите не го поемали, Камор нещо се услушвали...изобщо голям кенеф
Та дали не е в тая връзка случайно.../случайни мисли де/

plradev написа:...Но ... само не разбирам ,защо са допуснали да взаимстват част от контура на фаровете от сутиен ц кросър![]()
Според мене едва ли знаят за съществуването на скапания джип

djkita написа:
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
От двигатели много не разбирам... и нали, като обикновен юзъртака де
за мен е важно... вдигнали ли са конете, вдигнали са ги, свалили ли са разхода - най-вероятно.. А дали иам 4 или 6 цилиндъра едва ли ще ме интересува много... ако го докарат на звук, а те ще го направят, сигурна съм...
Ами всъщност конета са ги свалили - 330и беше 272кс , 528и 258кс - новото отроче е 245 . На звук няма как да го докарат , остава надежда разхода да е по-нисък . До колко разбирам 2020та година влиза драстично ограничение за вредните емисии от 90гр СО2 и малко по малко производителите се готвят .
Както каза един колега - да се покефим за последно на 6так , щот скоро всичко минава на 6тОк

- Apassionata
- РазБОЙниКА
-
- Кара: го на тройки
- Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
- Детайли за колата: Черна
Кой кво си гледа, хахахха 20-ката не е ли 184 вече, 170 напраиха беше Е90-ката 2008-а някъде, преди беше това 150... 25-цата ми се стори, че също е нагоре, ама може пак да съм чела на три уискита
И няма ли някъде вече наистина спесификация на двигателите...