Въпрос за закупуване на BMW 316
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
54 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
- vectra
- младши ентусиаст
-
- Кара: Audi Cabriolet 1.8T,Audi A6 4.2
Re: Въпрос за закупуване на BMW 316
Nukem написа:Ми аз гледам какво си написал ти, написал си е36, човека въобще не ме интересува, щото не знам и с 1 мнение как са му одобрили малоумната спамерска тема, типчино българския тарикат да е 1000лв, да не се чупи и ако може да върви на вода, човека ще е много добро попълнение за форума на голф, аман от мизерници в тоя подраздел! Една смислена тема няма от не знам колко седмици! Аз се чудя защо ли го отварям още е36, от такива тъпотии вече съм минал само на л.с със сериозните колеги! Как няма кой да му удари един катанец!
а ти какъв смешник си! К'во, много наточена и велика е36 ли караш? Абе смешник имаш кола за 5000лв в нааааай-добрия случай и си се помислил за велик ли бе? Момчето пита най-възпитано и нормално има ли шанс да си взема що годе нормална е6-ца, не пита за екстри, не пита за мпакети, пита за някаква 16ка... к'во, да си среже вените , че няма повече пари ли? СМЕШНИК!!!
Нито ми се пее, нито ми се смее, а ми се живее
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
Dolph написа:Предварително искам да се извиня, ако въпросите ми са прекалено левашки, но съм нов в автомобилизма.
Взех книжка преди няколко седмици и сега се ориентирам към кола. От много отдавна съм си втълпил, че BMW 316 ще е най-подходящото нещо с което мога да започна. Имам три въпроса и бих се радвал, ако ме просветите по тях.
1. Реално с 2 000 - 3 000 лв. мога ли да си купя BMW 316 (1990–1993 година), което да ми върши работа и да не обикалям всяка седмица сервизите.
2. Има ли разлика в разхода на гориво между тези модели с 2 и тези с 4 врати. Тройката с две врати изглежда по малка, но дали харчи по малко?
3. Евентуално друг автомобил с които бих могъл да започна. Евентуално VW GOLF, VW Passat, Peugeot 206 са ми минавали през главата, но си държа на BMW 316 и ако за 2 000 - 3 000 бих могъл да се сдобия с прилична кола не бих му мислил много.
1.Може да си вземеш дори и с по голям мотор,ако не те е страх да караш

2.Почти всичките харчат еднакво,но зависи колко настъпваш и дизела е друга тема на разговор

3.Ако си Софиянец или близко до моя град ще ти дам телефона си да се чуем и да те повозя в това в галерията ми/318ти/,а за другите коли търси други хора,а останалото сам си го прецени

БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- sobiss
- младши ентусиаст
-
- Кара: Compact m43tu
- Мечтае да кара: E28
Заделяш 3000 хилки и почваш да дебнеш, периодично излизат сгодни колици за тия пари...няма да е М пакет и с готини джанти, но не винаги това е най важното. 

Dolph написа:Предварително искам да се извиня, ако въпросите ми са прекалено левашки, но съм нов в автомобилизма.
Взех книжка преди няколко седмици и сега се ориентирам към кола. От много отдавна съм си втълпил, че BMW 316 ще е най-подходящото нещо с което мога да започна. Имам три въпроса и бих се радвал, ако ме просветите по тях.
1. Реално с 2 000 - 3 000 лв. мога ли да си купя BMW 316 (1990–1993 година), което да ми върши работа и да не обикалям всяка седмица сервизите.
2. Има ли разлика в разхода на гориво между тези модели с 2 и тези с 4 врати. Тройката с две врати изглежда по малка, но дали харчи по малко?
3. Евентуално друг автомобил с които бих могъл да започна. Евентуално VW GOLF, VW Passat, Peugeot 206 са ми минавали през главата, но си държа на BMW 316 и ако за 2 000 - 3 000 бих могъл да се сдобия с прилична кола не бих му мислил много.
според мен си е чиста набутвация да си вземаш бмв преди 95г., 316-ката върви доволно и щом си шофьор от няколко седмици ще ти пасне много добре, и последно ако се "напънеш" с 1500 още можеш да си вземеш компакт 2000г. ... и те така
- PaCk0o
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: e36 m3
Dirty M5 driveR написа:1.До 3000 ако питаш мен ще си намериш и 18-ка даже. Беше времето, когато хубавите е36-ци бяха от 5-6 бона нагоре. Просто трябва търпеливо да търсиш и ще намериш добра колица за парите, които имаш.
2. Разлика в разхода между купето/компакта и седана едва ли има.
3. Щом т.1 е възможна, и държиш на избора си, значи няма причина да се заглеждаш по Голфове, Пежа и т.н.
Моя съвем е да не бързаш. Аз кола си търсих 2 месеца и сега - една година след покупката, за миг не съм съжалил за избора си. Има много читави екземпляри, чакащи нов грижовен собственик, просто се иска търсене, и най-вече да знаеш какво да гледаш. Общо взето хубавата кола си личи още първите няколко минути, след като я подкараш.
ПП: За 3000 ще намериш и ИС-ка. Както ти каза колегата по-горе - разхода е малко по-висок (но оправдано), но мотора е супер, и ще те радва всеки един миг.
Напълно съм съгласен с колегата

Благодаря за изчерпателните отговори на всички.
Имам един доуточняващ въпрос относно разхода на гориво. Търсейки кола около и преди 1995, независимо каква марка BMW 3, VW passat, VW Golf, Opel Vectra и т.н не бих могъл да намеря такава, която да се откроява с по-малък разход на бензин.
Тоест разхода при всички положения харченето за гориво ще го има и той не трябва да определящо при закупуването на кола, а нейните качества и моментно състояние.

Имам един доуточняващ въпрос относно разхода на гориво. Търсейки кола около и преди 1995, независимо каква марка BMW 3, VW passat, VW Golf, Opel Vectra и т.н не бих могъл да намеря такава, която да се откроява с по-малък разход на бензин.
Тоест разхода при всички положения харченето за гориво ще го има и той не трябва да определящо при закупуването на кола, а нейните качества и моментно състояние.
- dicho0o
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 LCI/е36 дрифтачка
Както ти казаха колегите между 316/18 разлика няма във вървене и разход.Според мен лично до 3000лв можеш да си намериш задължително след 93'г хубава и запазена,та дори и с мотор м43(верига).Ако те интересува нещо друго питай аз имам 316 94' с новия мотор(м43)
Тва ми изглежда на пръв поглед читаво, като за тези пари
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11318865181558693&f1=details

http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11318865181558693&f1=details
1. Реално с 2 000 - 3 000 лв. мога ли да си купя BMW 316 (1990–1993 година), което да ми върши работа и да не обикалям всяка седмица сервизите.- Колега, моята си я взех мъничко под 3х, 95 год. има газов ижекцион,с новия двигател М43,климатик, джанти готини,доста наточена за моите разбирания, и точно това което исках да има моят хубавец. Само недей да бързаш, както повечето колеги те посъветваха и ще изпадне някоя красавица дори и след 93 год.
2. Има ли разлика в разхода на гориво между тези модели с 2 и тези с 4 врати. Тройката с две врати изглежда по малка, но дали харчи по малко? Лично за мен, най- важното за разхода как я караш. Защото ръчкаш ли я повече, и да вървиш напред с вратите, разхода мигновенно скачаНезамисимо от вратите й, това си е лично мое мнение и не го натрапвам, разхода няма голяма разлика.
3. Евентуално друг автомобил с които бих могъл да започна. Евентуално VW GOLF, VW Passat, Peugeot 206 са ми минавали през главата, но си държа на BMW 316 и ако за 2 000 - 3 000 бих могъл да се сдобия с прилична кола не бих му мислил много.Взимай Баварка и оставяй другите!![]()
Последна промяна ElizabetS на 19 Окт 2011, 12:32, променена общо 1 път
I don't know where the Limit is But I know where is Not!!!
- ylaine
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: дизели
- Мечтае да кара: по хубави пътища
- Детайли за колата: прави фокуси
Колега, преди няколко месеца сестрата си взе 316 компакт 96 година за малко над 3000, с газов инжекцион още в гаранция и с климатик. Още е рано да кажа и все пак смея да твърдя, че колата е доста читава
Но е и вярно, че доста месеци дебнахме докато попаднем на нещо подобно. Но преди 94-5 година хубави 316ки до 3000 колкото искаш
За харченето не знам другите как са, но щом колегите казват че харчи колкото 318 значи е така. Също така, ако очакваш да върви колкото някоя въшка със 100 коня.. ами няма
Но като за първа кола е много добър избор (лично мое мнение разбира се). А да, щях да забравя - смесено дава 9-10 разход (под смесено имам предвид 80% градско и каране предмино на къси разстояния без да е загряла).

За харченето не знам другите как са, но щом колегите казват че харчи колкото 318 значи е така. Също така, ако очакваш да върви колкото някоя въшка със 100 коня.. ами няма

- jakson
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: E38
- Детайли за колата: Седан , 1993 , 1.6 I , М40
Наскоро гледах в мобилето за 4300 много спретната 18ка, седан, под 200 000 км беше и според мен си бяха реални.
Волана беше като нов, вътре салона беше оригиналния и беше много запазен, двигателя също изглеждаше добре, боята и тя просто бе6е 6 отвсякъде погледнато.
Единият калник само беше пребоядисван, но мисля че е не е кой знае какъв проблем...
Тази кола изчезна на 2рия ден....
Та все още се срещат читави Е36ци....
Аз съветвам колегата ако се чуди м/у 16ка и 18ка да си взема 16ка.
Разликата не е кой знае каква във вървенето, но данъка е доста различен....
разлика от 100 и няколко лв....
Забравихме да посъветваме колегата, когато си търси Е36ца с М40, да изпробва двигателя... да провери дали ще стигне 6400 об/мин.
Като го запали на студен, дали ще трака, да провери окачването, дамаската .... и т.н....
Волана беше като нов, вътре салона беше оригиналния и беше много запазен, двигателя също изглеждаше добре, боята и тя просто бе6е 6 отвсякъде погледнато.
Единият калник само беше пребоядисван, но мисля че е не е кой знае какъв проблем...
Тази кола изчезна на 2рия ден....
Та все още се срещат читави Е36ци....
Аз съветвам колегата ако се чуди м/у 16ка и 18ка да си взема 16ка.
Разликата не е кой знае каква във вървенето, но данъка е доста различен....
разлика от 100 и няколко лв....
Забравихме да посъветваме колегата, когато си търси Е36ца с М40, да изпробва двигателя... да провери дали ще стигне 6400 об/мин.
Като го запали на студен, дали ще трака, да провери окачването, дамаската .... и т.н....
- e90 325i
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: М40ки и М50Б...
- Мечтае да кара: е-90 325i M-paket
- Детайли за колата: M-50 То Чyk..
ylaine написа:Забравихме да посъветваме колегата, когато си търси Е36ца с М40, да изпробва двигателя... да провери дали ще стигне 6400 об/мин.
на 6200 не беше ли

Скъпи, за рождения ми ден искам
подарък, който като го настъпя и за 3
секунди да вдига 100....!!!!! - Добре, ще
ти подаря кантар....
подарък, който като го настъпя и за 3
секунди да вдига 100....!!!!! - Добре, ще
ти подаря кантар....
- anton mutafchiev
- ентусиаст
-
- Кара: всичко що е с гуми
зависи за оборотите на мойта стрелката отива до 6500 об.
а дали е верна или не тя си знае 

- sobiss
- младши ентусиаст
-
- Кара: Compact m43tu
- Мечтае да кара: E28
http://www.mobile.bg/11317211002885119
Ето и още един сандък, но трябва на място да се види и прецени дали заслужава и 2000 лв.
Само това със шоф.седалка немога да си го обясня...все едно порове са вилняли вътре
Ето и още един сандък, но трябва на място да се види и прецени дали заслужава и 2000 лв.
Само това със шоф.седалка немога да си го обясня...все едно порове са вилняли вътре

Просто една идея - наскоро познат си купи Renault Laguna 1.6 16v 2002 година,климатроници и т.н. ,десен волан, минала МОТ(технически преглед в Англия 05.2011) с регистрирането всичко излезна 3200лв. Разхода ми каза че е към 7-8 ,покарах я градско и извънградско никакъв проблем с дирекцията
Та помисли си малко върху това знам ,че BMW си е BMW ,но реното все пак е доста по-ново и не отстъпва никак откъм екстри, возия и т.н.
Успех при избора

Та помисли си малко върху това знам ,че BMW си е BMW ,но реното все пак е доста по-ново и не отстъпва никак откъм екстри, возия и т.н.

Успех при избора

54 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4