Най тъпите решения при производството на автомобили
Модератор: Общи модератори
- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома
Re: Най тъпите решения при производството на автомобили
Сещам се за всички модели на Дачия. Всичко по тази Дачия е направено да личи от един километър, че е евтино. Всеки детаил нарочно е направен по-грубо и от по-евтина пластмаса и то така, че да се забелязва. Отделно ако си поръчаш някакъв модел, така е направен, че не можеш да го надградиш с някоя екстра на по-късен етап. Просто...(имаше една емотиконка за повръщане ама не мога да я намеря) като интериор е ебати кенефа.
- emiliqn.gqurov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 М52B20 coupe
- Мечтае да кара: Bmw Е36 M3
ukelichko написа:Сещам се за всички модели на Дачия. Всичко по тази Дачия е направено да личи от един километър, че е евтино. Всеки детаил нарочно е направен по-грубо и от по-евтина пластмаса и то така, че да се забелязва. Отделно ако си поръчаш някакъв модел, така е направен, че не можеш да го надградиш с някоя екстра на по-късен етап. Просто...(имаше една емотиконка за повръщане ама не мога да я намеря) като интериор е ебати кенефа.

- Cinder
- ентусиаст
-
- Кара: F90 M5C
Имаме една служебна Дачия, вътре фабрично си мирише на обор
Никакви ароматизатори не помогнаха за близо 2 години, просто така си мирише 

- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
Bavarcho написа:Като каза колегата горе форд се сетих и за Форд Фиеста от вторите 96 - 97г. мисля, на тях багажника им се отваря с копче отвътре, но това става само когато колата е угасена
От МК 3 (1989г.) багажника се отваря с бутон до скоростния лост или с ключа. И в двата случая си прав ,че това се случва само при изгасен двигател . Но от друга страна е най -полезното нещо при забравени ключове на контакта и заключена кола. Не ме питай от къде знам

взаимстването на логото на олимпийските игри като лого на известна марка автомобили 

- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
Исузо Тропер дизел - дюзите са някакви уникални понеже през тях минава нафтата и маслото 

Тъпото изпълнение с джойстиците на БМВ Х5. Караш назад, отваряш вратата, за да видиш по-добре дистанцията отзад и встрани и .... колата забива на паркинг.
- kemakozeE36
-
-
- Кара: Капак от Е32 на тавана на 34-ката
- Мечтае да кара: ЗиЛ-157; АН-12
- Детайли за колата: Бяла и стара

на тия дараци задния капак им се отваря с ръчка намираща се под заключващия механизъм на задна лява врата. Когато ми се наложи за сефте да отварям на една такава капака беше бая чесане по врата

- Krasimir19
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 320 136hp И BMW 530XiA 258hp
Ситроен Берлинго мисля че е 96-та година, крика му е заврян на такова тъпо място че няма накъде и отделно че трябва да си изпочупи човек пръстите докато го вземе. Крика се намира зад шофьорската седалка. 

- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома
Сега сменях на кенефа(Пежо406) на съпругата ми чистачките. За да стане тази работа трябва да се свали цялото рамо и то при отворен капак на двигателя.
Ама и производителите са си ебали майката. Вече и за смяна на чистачки трябва да се обърнеш към фирмен сервиз. Защото ако бях доктор едва ли щях да се справя. Следващият етап в развитието на автомобилната индустрия, ще е всяка кола да има нестандартен размер гуми, сложени на нестандартен размер джанти, с болтове с нестндартана глава. Така като спукаш гума се обаждаш на фирмения сервиз, той ти изпраща пътна помощ и само той може да ти продаде гуми за твоята кола. Така де, знаете ли колко милиони губят производителите от това, че не купуваме гуми от тях и не си сменяваме гумите в техни сервизи.

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
ukelichko написа:Сега сменях на кенефа(Пежо406) на съпругата ми чистачките. За да стане тази работа трябва да се свали цялото рамо и то при отворен капак на двигателя.
Ама и производителите са си ебали майката. Вече и за смяна на чистачки трябва да се обърнеш към фирмен сервиз. Защото ако бях доктор едва ли щях да се справя. Следващият етап в развитието на автомобилната индустрия, ще е всяка кола да има нестандартен размер гуми, сложени на нестандартен размер джанти, с болтове с нестндартана глава. Така като спукаш гума се обаждаш на фирмения сервиз, той ти изпраща пътна помощ и само той може да ти продаде гуми за твоята кола. Така де, знаете ли колко милиони губят производителите от това, че не купуваме гуми от тях и не си сменяваме гумите в техни сервизи.
По принцип е точно обратното - масово се вкарва унифицирането на детайли ... При БМВ например вече ще има един размер за цилиндър - 500кк и тн ...
- Драгослав
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46XI / W164
На Е36 цата ме дразни ,че няма светодиоди на двете врътки на централния въздуховод.В тъмното се регулират на сляпо 

- smg
- младши ентусиаст
-
- Кара: Audi 20VTQ
- Мечтае да кара: SSME
Не ме кефи къде са поставили бутоните за прозорците на Ауди А4 Б5.
Прекалено са назад спрямо нормалното положение на лявата ръка. За да ти е удобно, трябва да караш с максимално изместена назад седалка. Ама не всички са по 1,9 метра.
Прекалено са назад спрямо нормалното положение на лявата ръка. За да ти е удобно, трябва да караш с максимално изместена назад седалка. Ама не всички са по 1,9 метра.
Business ownership is a risk and it`s not for the faint of heart.
- Nikito_nn
- ентусиаст
-
- Кара: му се с шпер
smg написа:Не ме кефи къде са поставили бутоните за прозорците на Ауди А4 Б5.
А да не говорим, че като цяло е кофти (поне на мен) дето ги слагат копчетата за прозорците на кората на вратата. Много по удобно е да са на централната конзола до скоростния лост, като на Е36. Докато държиш волана с лявата ръка, всичко друго ти е на дясната.
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
Драгослав написа:На Е36 цата ме дразни ,че няма светодиоди на двете врътки на централния въздуховод.В тъмното се регулират на сляпо
то в Е36 няма нито един светодиод всъщност

пропуснахте някои слабости на модела - ако си миеш стъклото на отворен прозорец тече вода в купето ; фаровете са зле независимо с лещи или не ,хела бош или каквито модели има - зле са ; джантата има нечовешка склонност да заклинва на главината до степен да останеш на пътя ако спукаш гума ;
М40