Най тъпите решения при производството на автомобили

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Re: Най тъпите решения при производството на автомобили

Мнение от ukelichko » 16 Окт 2011, 11:30

Сещам се за всички модели на Дачия. Всичко по тази Дачия е направено да личи от един километър, че е евтино. Всеки детаил нарочно е направен по-грубо и от по-евтина пластмаса и то така, че да се забелязва. Отделно ако си поръчаш някакъв модел, така е направен, че не можеш да го надградиш с някоя екстра на по-късен етап. Просто...(имаше една емотиконка за повръщане ама не мога да я намеря) като интериор е ебати кенефа.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 М52B20 coupe
Мечтае да кара: Bmw Е36 M3

Мнение от emiliqn.gqurov » 16 Окт 2011, 11:37

ukelichko написа:Сещам се за всички модели на Дачия. Всичко по тази Дачия е направено да личи от един километър, че е евтино. Всеки детаил нарочно е направен по-грубо и от по-евтина пластмаса и то така, че да се забелязва. Отделно ако си поръчаш някакъв модел, така е направен, че не можеш да го надградиш с някоя екстра на по-късен етап. Просто...(имаше една емотиконка за повръщане ама не мога да я намеря) като интериор е ебати кенефа.

:puke: :yes: :mhihi: :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: F90 M5C

Мнение от Cinder » 16 Окт 2011, 12:52

Имаме една служебна Дачия, вътре фабрично си мирише на обор :mhihi: Никакви ароматизатори не помогнаха за близо 2 години, просто така си мирише :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Мнение от plradev » 16 Окт 2011, 13:03

Bavarcho написа:Като каза колегата горе форд се сетих и за Форд Фиеста от вторите 96 - 97г. мисля, на тях багажника им се отваря с копче отвътре, но това става само когато колата е угасена :mhihi:

От МК 3 (1989г.) багажника се отваря с бутон до скоростния лост или с ключа. И в двата случая си прав ,че това се случва само при изгасен двигател . Но от друга страна е най -полезното нещо при забравени ключове на контакта и заключена кола. Не ме питай от къде знам :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kulov » 16 Окт 2011, 13:27

взаимстването на логото на олимпийските игри като лого на известна марка автомобили :mhihi:

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 16 Окт 2011, 14:29

Исузо Тропер дизел - дюзите са някакви уникални понеже през тях минава нафтата и маслото :mhihi:
Изображение

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 16 Окт 2011, 15:44

Тъпото изпълнение с джойстиците на БМВ Х5. Караш назад, отваряш вратата, за да видиш по-добре дистанцията отзад и встрани и .... колата забива на паркинг.

Аватар
Кара: Капак от Е32 на тавана на 34-ката
Мечтае да кара: ЗиЛ-157; АН-12
Детайли за колата: Бяла и стара

Мнение от kemakozeE36 » 16 Окт 2011, 15:53

Изображение
на тия дараци задния капак им се отваря с ръчка намираща се под заключващия механизъм на задна лява врата. Когато ми се наложи за сефте да отварям на една такава капака беше бая чесане по врата :mhihi:
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 320 136hp И BMW 530XiA 258hp

Мнение от Krasimir19 » 16 Окт 2011, 19:17

Ситроен Берлинго мисля че е 96-та година, крика му е заврян на такова тъпо място че няма накъде и отделно че трябва да си изпочупи човек пръстите докато го вземе. Крика се намира зад шофьорската седалка. :banghead:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Мнение от ukelichko » 17 Окт 2011, 12:39

Сега сменях на кенефа(Пежо406) на съпругата ми чистачките. За да стане тази работа трябва да се свали цялото рамо и то при отворен капак на двигателя.

:OT: Ама и производителите са си ебали майката. Вече и за смяна на чистачки трябва да се обърнеш към фирмен сервиз. Защото ако бях доктор едва ли щях да се справя. Следващият етап в развитието на автомобилната индустрия, ще е всяка кола да има нестандартен размер гуми, сложени на нестандартен размер джанти, с болтове с нестндартана глава. Така като спукаш гума се обаждаш на фирмения сервиз, той ти изпраща пътна помощ и само той може да ти продаде гуми за твоята кола. Така де, знаете ли колко милиони губят производителите от това, че не купуваме гуми от тях и не си сменяваме гумите в техни сервизи.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 17 Окт 2011, 13:05

ukelichko написа:Сега сменях на кенефа(Пежо406) на съпругата ми чистачките. За да стане тази работа трябва да се свали цялото рамо и то при отворен капак на двигателя.

:OT: Ама и производителите са си ебали майката. Вече и за смяна на чистачки трябва да се обърнеш към фирмен сервиз. Защото ако бях доктор едва ли щях да се справя. Следващият етап в развитието на автомобилната индустрия, ще е всяка кола да има нестандартен размер гуми, сложени на нестандартен размер джанти, с болтове с нестндартана глава. Така като спукаш гума се обаждаш на фирмения сервиз, той ти изпраща пътна помощ и само той може да ти продаде гуми за твоята кола. Така де, знаете ли колко милиони губят производителите от това, че не купуваме гуми от тях и не си сменяваме гумите в техни сервизи.

По принцип е точно обратното - масово се вкарва унифицирането на детайли ... При БМВ например вече ще има един размер за цилиндър - 500кк и тн ...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46XI / W164

Мнение от Драгослав » 17 Окт 2011, 13:42

На Е36 цата ме дразни ,че няма светодиоди на двете врътки на централния въздуховод.В тъмното се регулират на сляпо ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Audi 20VTQ
Мечтае да кара: SSME

Мнение от smg » 17 Окт 2011, 14:16

Не ме кефи къде са поставили бутоните за прозорците на Ауди А4 Б5.
Прекалено са назад спрямо нормалното положение на лявата ръка. За да ти е удобно, трябва да караш с максимално изместена назад седалка. Ама не всички са по 1,9 метра.
Business ownership is a risk and it`s not for the faint of heart.

ентусиаст
Аватар
Кара: му се с шпер

Мнение от Nikito_nn » 17 Окт 2011, 15:31

smg написа:Не ме кефи къде са поставили бутоните за прозорците на Ауди А4 Б5.
Прекалено са назад спрямо нормалното положение на лявата ръка. За да ти е удобно, трябва да караш с максимално изместена назад седалка. Ама не всички са по 1,9 метра.

А да не говорим, че като цяло е кофти (поне на мен) дето ги слагат копчетата за прозорците на кората на вратата. Много по удобно е да са на централната конзола до скоростния лост, като на Е36. Докато държиш волана с лявата ръка, всичко друго ти е на дясната.
BMW - the POWER
Изображение - малолитражка
Изображение - М3
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 18 Окт 2011, 16:19

Драгослав написа:На Е36 цата ме дразни ,че няма светодиоди на двете врътки на централния въздуховод.В тъмното се регулират на сляпо ;)

то в Е36 няма нито един светодиод всъщност :mhihi:
пропуснахте някои слабости на модела - ако си миеш стъклото на отворен прозорец тече вода в купето ; фаровете са зле независимо с лещи или не ,хела бош или каквито модели има - зле са ; джантата има нечовешка склонност да заклинва на главината до степен да останеш на пътя ако спукаш гума ;
М40 :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата