Ремонт на фаровe след фейслифт Hella - снимки

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

Re:

Мнение от boco1 » 01 Май 2010, 20:13

_-^Pampi^-_ написа:Добре описанието, ама сега някой да каже от къде да си купим ремонтен комплект за тоя фар?

Изображение

мен също ме итересува това колеги,питам защото темата от линка я няма
Изображение

некъв ентусиаст
Аватар
Кара: F02 750iL

Re: Ремонт на фаровe след фейслифт Hella - снимки

Мнение от Ilko Ivanov » 01 Май 2010, 21:22

Ето това е колегата който ги продаваше : memberlist.php?mode=viewprofile&u=26951

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 530da touring

Мнение от BhO » 01 Май 2010, 21:49

Нещо което не се споменава никъде е че това става с фарове до 2001 вкл.
След това гадовете от хела сменят лепилото и ако си много нервен трошиш стъклото.
Поне на мен не ми е известно някой да го отлепил без последици.Аз тази процедура я направих края на миналата година.
От indzagio си купих комплекта за двата фара.При мене левият фар си беше оригинален (колата ми е април 2001) и освен държачите смених и лупата щото светеха различно.Десният обаче беше 2004 и нямаше отлепяне.
Имах късмет обаче че беше счупен само държача който е до мигача. 2 часа и един кохер ми бяха нужни докато извадя ябълката на старият и сложа новият разминах се само с една 5мм дупчица.Другият се сменя като се реже от кутията на фара парче пластмаса и после се лепи.Между другото преди време имаше точно такава тема за отварянето на фарове и един колега
беше споменал точно тоя начин с рязането и някои колеги много грубо го отсвириха но явно е имал право.Даже в един от тези които продават тея държачи(по немско) се е изхитрил и купува точно тези новите и ги отремонтира.

Още нещо което забравих. със смяната на лепилото хела правят ъпгрейд и на материала на тези държачи и принципно не се чупят. Аз преполагам че моя на новият фар при смяна на ксенона съм натиснал по силно и сам съм си го счупил.

Потребител
Аватар

Мнение от boco1 » 02 Май 2010, 11:19

Мерси за бързия отговор колега :yes:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от ppepii » 09 Юни 2010, 21:10

колега сажалавам ама не става фара почна да се топи а стаклото не мардаа нагрявям рявномерно проблема при мен е че един спецялист ми проби цокала на рефлектора дето лягя крушката и сега фаровете светят на лента около 40см и не се вижда ништо явно крушката влиза по наватре и не фокусира правилно как да отстраня проблема на колко см трябва да е крушката от лупата

Потребител
Аватар
Кара: BMW 525dA

Мнение от balabana2001 » 23 Юли 2010, 13:00

Здравейте колеги, и аз имам съшия проблем колата е Е39 Ноември 2002 с фабричния ксенон. И на двата фара водачите са счупени и рефлекторите се клатят на ръка доста сериозно, като караш по неравности или павета фаровете треперят и са паднали най-долу супер ниско. Питах в два сервиза за ремонт но така и не ми отговориха - явно не им се занимава. Дали има някой от форума което се занимава със смяната на тези водачи - срещу заплащане естествено :)

Потребител
Аватар
Кара: Е39

Мнение от martutu » 09 Авг 2010, 12:05

Здравейте колеги има ли някой който се занимава с това професионално в Варна или региона, за да оправи и моите???? - Е 39 март 2001

Аватар
Кара: вече не

Ремонт на фаровe след фейслифт Hella - снимки

Мнение от gogokol » 17 Сеп 2011, 21:26

Благодарности на indzagio колата не имала никога до сега такива фарове. Ако искате наистина фарове сменяте и ксеноновите лампи редовно на 2-3 години

Sent from my iPhone using Tapatalk
Кара M power M5
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Потребител
Аватар

Мнение от dimitaka77 » 01 Окт 2011, 10:43

Доста четох по-тази тема и аз бях със същия проблем(счупени пластмасови водачи).Човека който ще ви реши проблема бързо и професионално е indzagio.Сега фаровете са като нови.Много съм доволен от неговата работа и отношение.Доверете му се.Специални благодарности на Indzagio

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ги да цирикат!!!
Мечтае да кара: НЛО

Мнение от kapi_88 » 09 Окт 2011, 19:48

здравеи те моите ги прави колегата marin_rangelov най-хубавото е че ми смени реглажите без да разлепя стъклата някак си от зад ги вкара.
Правило №1: Никога не променяй условията на сделката. Правило №2: Не използвай имена. Правило №3: Никога не надничай в опаковката.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e39 530d

Мнение от vas33 » 11 Окт 2011, 13:16

Привет колеги.
След смяна на държачите фейслифтовите фаровете не светят като хората, имам чувството че светлината не е фокусирана както трябва. Фаровете са регулирани но светлината е слаба. Да поясня, че съм с менте крушки. Как мислите дали се дължи на крушките или съм променил позицията им спрямо лупите. Не може да се сетя за друго което да прави проблем.
Някой да има такъв проблем ?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: M62B46

Мнение от Retrofit » 11 Окт 2011, 18:55

От държачите няма как да е проблема, търси го в крушките.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е39

Мнение от wladio » 14 Окт 2011, 8:41

аре и аз да попитам нещо-за пореден път свалям десен фар защото се пълни с вода и ме дразни като се изпоти.въпроса ми е имате ли яснота къде е слабото място да се пълни с вода защото като го разглеждам на всякъде вс си е наред.няма дупки,няма пукнатини-нищо....струва ми се че водата се събира около мигача....благодарско

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е39

Мнение от wladio » 15 Окт 2011, 8:57

indzagio написа:Възможностите са 2 - слепването на прозрачната част към корпуса е нарушено или има сериозена пролука някъде по корпуса. И в двата варианта влиза голямо количество вода (влага). Фаровете имат вентилационни отвори и в нормални услови не се изпотяват. Огледай внимателно фар, ако не откриш място с нарушена цялост по корпуса, остава слепването. Ако е така кажи коя година са фаровете, за да ти кажа как да си решиш проблема.

на мене ми се струва че някъде около мигача влиза вода.огледал сум ги внимателно здрави са навсякъде.особено залепването.нарочно като го разглобих фара напълних прозрачната част с вода ,но не протече никъде.колата е 98г.фаровете са обикновенните без лупа.

ентусиаст
Аватар
Кара: само БМВ-а

Мнение от Pavlinius » 18 Окт 2011, 14:07

Така след като колегата indzagio ме върза да го чакам два пъти бих искал да помоля някой да сподели, ако знае друг човек, който ремонтира фарове на Е39.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E39