Чипове
Модератор: bum_bum
Alexi написа:винаги съм се чудил защо чип на стойност 10 лв се продава със софт за 200-300 .. бах тоз софт ....
А не си ли се чудил как може твоята кола за 6000 лв да струва 250 на скрап например ?

Я се опитай да си махнеш ЕПРОМ-а и карай без софт - нали не струва нищо ? Софт-а е инженеринг в чист вид - доста часове квалифициран труд стоят зад него. Следвайки твоята логика - тунерите не би следвало да получават изобщо пари за това че мапват като изоглавени на диното ...
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
хехе .. не съм казал да не струва нищо ,а детинския ти сарказъм не е уместен .. 300 лв чиптунинг за кола която е 6-7 к си е обир .. до 150 лв ми се струва уместно за добър чип за атмосферен двг.
Alexi написа:хехе .. не съм казал да не струва нищо ,а детинския ти сарказъм не е уместен .. 300 лв чиптунинг за кола която е 6-7 к си е обир .. до 150 лв ми се струва уместно за добър чип за атмосферен двг.
Труда е в повечето случаи същия - защо чипа да струва по-малко ?
Като не ти се дават парите - не купуваш. Ако толкова ми трябва определен чип - може да платя 300 лв и за кола от 1500 лв.
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
не ми разбираш мисълта ,може би щото имаш много уроци за учене в даскалото ... аз и 1000 лв мога да дам за чип ,въпроса е струва ли това което купуваш парите си .. щото ако не струва си е измама .
Alexi написа:не ми разбираш мисълта ,може би щото имаш много уроци за учене в даскалото ... аз и 1000 лв мога да дам за чип ,въпроса е струва ли това което купуваш парите си .. щото ако не струва си е измама .
Аз уроците вече съм ги забравил - освен оня за лоуболърите

Него трудно - просто ежедневно ви виждам все такива.
Не, не си струва (в повечето случаи). Дори и когато е без пари. И далеч не е измама, често обаче купувача си няма идея дори трябва ли му изобщо.
- Brezel
- кандидат ентусиаст
-
Alexi написа:като чета във Фолксваген форума човека изглежда сериозен ,вече има доволни купувачи ,а цената е доста атрактивна .. винаги съм се чудил защо чип на стойност 10 лв се продава със софт за 200-300 .. бах тоз софт .... Брезел я вкарай оферта за Е36 320 ,91 набор - цена ,коне отгоре .. освен това как става доставката ? с куриер от Германия ми се вижда малко отнесена работа ...
Здравей. Чипове имам за такова Бмв ама за да съм 100^сигурен ми трябва да ънам ЕЦУномера и номера на оригиналния ти чип(софтуерномер) лед това вече мога да ти кажа дали мога да ти услужа. Виж като отваряш ЕЦУто дали чипа е запоен че ако е запоен е кофти смяната. Виж във VWфорума на 11ста страница съм сложил снимки точно от БМВ та ще можеш да видиш какво да търсиш.
Относно останалите коментари вече ще се въздържам че много хора почнах да дразня .......а изобщо не искам така да става. Чакам номерата и тогава ще говорим понататък.
Поздрави Brezel
- LuBo1
- води статистиката
-
- Кара: '07 X3 LCI 3,0sd
- Детайли за колата: '93 318is
'95 328Ti
'95 318is
'00 328Ci
'04 330xd
'07 X3 3.0d
'07 X3 3.0sd
'01 730d
- Niikoo_1
- младши ентусиаст
-
- Кара: кръгчета
LuBo1 написа:а за Астра Ц20ХЕ мотора мотроник 2,5 искам чип с ограничител на 11000оборота имаш ли ?
Що се ебаваш

- Brezel
- кандидат ентусиаст
-
Niikoo_1 написа:LuBo1 написа:а за Астра Ц20ХЕ мотора мотроник 2,5 искам чип с ограничител на 11000оборота имаш ли ?
Що се ебаваш
Mи аз го питах на лични същото ама с друг тон. За да не се убиждаме предварително го питах дали наистина толко оброта дига и дали го е преправял или ТОВА МУ Е ОРИГИНАЛНИЯ МОТОР

Кофти че от Германия не ми отваря Опелфорума (сериозно) иначе бих пуснал и там една тема че гледам на опел пичовете нещо хич не им се нравя.......защо ли ?

- ludiagsm
- старши ентусиаст
-
- Кара: X5 E53
- Мечтае да кара: BMW i8 JET Surf
- Детайли за колата: 3.0i ,с газова уредба :) ,дюзи Баракуда, ел оерка на мястото на Визкосъединителя ,Таблет 10 инча и собстврна аудио система с блутут и суббугер .
Скоро ще има турбинка 1 или 2 :)
- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
- LuBo1
- води статистиката
-
- Кара: '07 X3 LCI 3,0sd
- Детайли за колата: '93 318is
'95 328Ti
'95 318is
'00 328Ci
'04 330xd
'07 X3 3.0d
'07 X3 3.0sd
'01 730d