Внимавайте с бензиностанции ЕКО

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар

Re: Внимавайте с бензиностанции ЕКО

Мнение от BadAngel » 12 Окт 2011, 13:34

колега, никой не защитава еко, просто това е самата истина

10 лв. няма да ги усети бавареца

за газта - там всичко е с някакви клапи и т.н., така че може да се окаже, че ти наливат повече от колкото предполагаш

но газта си е при теб и си я използваш, не те лъжат
Последна промяна BadAngel на 12 Окт 2011, 13:37, променена общо 1 път
No bling at the Ring

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Compakt 323 i

Мнение от stoevro » 12 Окт 2011, 13:36

При мен с колите никога лампата не угасва, ако заредя за 10лв, но 20 сипя ли им лампичката си угасва, като стой та гледай. Друг въпрос е, вече колко бързо правим за да светне веднага :mhihi:
В Света има само три букви за автомобил: B M W
Изображение

Lulin Boys Cska Sofia
Аватар
Кара: го на все по силни тройки, е46 330i
Мечтае да кара: ///M4™ /G65 ////AMG

Мнение от HeBePeH » 12 Окт 2011, 13:47

Американски форум: питаш и ти отговарят.
Руски форум: питаш и те питат.
Български форум: питаш и ти обясняват колко си ТЪП
.

Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Eмилио Димитров » 12 Окт 2011, 14:12

аз пък лично съм на доволен от горивото на еко-то. само там ми зареждат, толкова газ - колкото може да ми побере бутилката. В Ямбол, например, на 23л бутилка например винаги са ми зареждали по минимум 24л. А на петрол веднъж ми събраха 26л. По принцип там ми харесваше качеството на газта. Но не стига, че им е винаги с 1-2ст. по-скъпа, но и да те гърбят... :bang:
Не знам дали няма да се приеме като реклама, но зареждам само на Еко-то на сливница. 10-тина зареждания на празна бутилка. винаги едно и също количество ми е било слагано плюс минус 50-100мл. Като разход също ми показва добри и удовлетворящи параметри: 9-10/100 извънградско и 13-14/ градско.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nandrolon » 12 Окт 2011, 14:20

Колеги , ако толкова не вярвате на колонката/ и с право/ взимате 5 литрово тубе и правите проверка.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от TiGoNiSh » 13 Окт 2011, 16:21

Сипвал съм в туба на Еко и за 10лв. по мерителната скала на тубата колонката ми сипа "нагледно" толкова, колкото трябва. Това със "немърдането" на стрелката като се сипат 10лв. ми го прави и на мен, затова карам по километраж и мисля, че Еко-то не лъжат, поне не винаги и не толкова нагло! Не правя реклама, но ми се струва, че с техния 95 economy изминавам най-много километри, може и да греша ...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 13 Окт 2011, 16:23

TiGoNiSh написа:Не правя реклама, но ми се струва, че с техния 95 economy изминавам най-много километри, може и да греша ...

истина, поне с 10-15 повече градско от обикновено

това с м52б28 :yes:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 13 Окт 2011, 16:33

nandrolon написа:Колеги , ако толкова не вярвате на колонката/ и с право/ взимате 5 литрово тубе и правите проверка.

ей това е пълна глупост .. тубата не е средство за измерване и може да е както 4.5 така и 7-8 литра .. в общи линии това процентно е толкова различно от 5л. че няма такава колонка просто .. относно жалбата на колегата - слагай поне за 20 лв и ще ти гасне лампата :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
Мечтае да кара: е36 с осмак
Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.

Мнение от Boyadjiev » 13 Окт 2011, 16:51

Абе да... Няма как да ти сипят по-малко, мани ти тая работа :mhihi:
На ОМВто пред блока ми не сипвам от около 2 години, а познай защо ;) Когато се сипва газ на другата кола, винаги с 13-17км. по-малко, и това при 10лв сипано гориво!!! За бензина няма да коментирам... Яко ментене масово... Най-фрапантно ми беше преди месец като пуснаха "супер-дупер-гига-мега" 98 ecto (понеже карам само на 98+, а на лук-а беше най-финансово изгодно) и викам, ае да видим "що става" с тоя бензинец... Еми добре е ->20лв. = 35км. :mhihi: Стига толкова... Следващото ми зареждане вече е в туба от най-евтиния 95 и с добавки и това е... **** съм ги, всеки драпа нещо... Бе да чопне 50 грама на 10 литра примерно, ама ония чопват по литър++++ :censored:
Изображение Изображение Изображение
Уважавай другия, независимо каква кола кара.

Lulin Boys Cska Sofia
Аватар
Кара: го на все по силни тройки, е46 330i
Мечтае да кара: ///M4™ /G65 ////AMG

Мнение от HeBePeH » 13 Окт 2011, 18:40

Колеги в началото бях написал , че съм карал 100метра на светната лампа и просто исках да сипя колкото да изгасне понеже няма да карам колата 4-5 дни .
И от там тръгна всичко , днес пак тествах сипах пак 10лв не от ЕКО разбирасе , като стрелката ми беше точно преди резервата но не светеше , и след сипването се качи , до там където беше вчера с +10 лв от Лукойл . А кажете ми :dunno:
Американски форум: питаш и ти отговарят.
Руски форум: питаш и те питат.
Български форум: питаш и ти обясняват колко си ТЪП
.

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '97 328i cabrio
Мечтае да кара: E24 M6

Мнение от BMWACSCHNITZER » 13 Окт 2011, 19:19

На мойта като и сипя 10 кинта при почти празен резервоар и лампата ми гасне,друг е въпроса че след 2 км. пак светва. :mhihi: :mhihi:

Потребител
Аватар
Кара: я напреки...
Мечтае да кара: по хубави пътища!
Детайли за колата: Кукла =)

Мнение от Bimmerz » 13 Окт 2011, 19:27

Така и така е пусната темата за бензиностанциите,та да ви предупредя: На мой приятел баща му има Лагуна 2007-ма мисля беше,човека си има и фирма и логично доста му се налага да пътува.Лагуната имала опция на борд-компа да показва колко литра остават,докато се напълни резервоара.Въпросния мой приятел ми сподели,че на OMV не един път баща му зарежда колата и докато на борд-компютъра пише,че остават примерно 40л.,на колонката след зареждането пише,че са заредени 42-43л.!
"-Обаче тоя се оказа неразбран човек...лош!И ми написа акт!И аз стиснАх зъби,влезнАх в колата и на място напраИх 230км/ч и пуснах амбреажа и изФърчах като ракета!...пускам радиото...не мойм си намерим място от нерви!То и няма, щот' съм махнАл седалките да ми е по-лека колата..."

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 13 Окт 2011, 19:43

TiGoNiSh написа:Сипвал съм в туба на Еко и за 10лв. по мерителната скала на тубата колонката ми сипа "нагледно" толкова, колкото трябва. Това със "немърдането" на стрелката като се сипат 10лв. ми го прави и на мен, затова карам по километраж и мисля, че Еко-то не лъжат, поне не винаги и не толкова нагло! Не правя реклама, но ми се струва, че с техния 95 economy изминавам най-много километри, може и да греша ...

Аз наливам 100 и най ми допада, не виждам разлика между 95 и 100 октана освен, че колата не върви и харчи повече :paranoid: :conf:
с 95 колата работи като трактор, като сипа 100 се оправя, дали има водица а :)
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

младши ентусиаст
Аватар
Кара: М44
Мечтае да кара: ///М
Детайли за колата: Не карам бързо полицай, просто бавно си летя :)

Мнение от Tomekk » 13 Окт 2011, 19:45

HeBePeH написа:Колеги в началото бях написал , че съм карал 100метра на светната лампа и просто исках да сипя колкото да изгасне понеже няма да карам колата 4-5 дни .
И от там тръгна всичко , днес пак тествах сипах пак 10лв не от ЕКО разбирасе , като стрелката ми беше точно преди резервата но не светеше , и след сипването се качи , до там където беше вчера с +10 лв от Лукойл . А кажете ми :dunno:

Колегите ти го казаха поне 10 пъти ... Просто е така и при мен е същото отчита ги тия 10лв когато си реши един път не един път да и това при зареждане само на една бензиностанция

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от radio_manbg » 13 Окт 2011, 19:50

Случка на Екото отпреди 2 години (и на ОМВ пак опреди толкова). Спирам с мотора Кавазаки ZX6R 98г. та по някакви "около" сметки трябваше да имам около :mhihi: 5-6 литра а познайте как гледах като сипах 17.3л :mhihi:
в ОМВ беше по култово.... реших че ще доливам... и след минати около 70км. от зареждане до капачка викам чакай да сипя малко арно гориво да се разджурка... и хоп ОМВ 100 до капачка 8литра... :shock:
та хич не лъжат. НЕЕЕ
Просто трябва да спре да ти пука иначе и двата пъти дигах пара и нищоо пускай жалби и т.н.
Евала на пича от ОМВ-то че вика : Ами пуснете жалба, само че по-скоро нищо няма да стане...
ИзображениеИзображение
Изображение
БЪЛГАРИЯ Е ВЕЛИКА ДЪРЖАВА
БЪЛГАРИТЕ - ВЕЛИК НАРОД

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата