Проблем с ламбда сонда
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
3 мнения
• Страница 1 от 1
- kardo898
- Потребител
-
- Кара: BMW 520i 98g.
- Мечтае да кара: BMW F01 760li
Проблем с ламбда сонда
Здравейте колеги,от известно време забелязах повишен разход на гориво и придърпване при подаване на повече газ(колата е е39 520и бензин ),след това ходих до Бош кар сервиз на диагностика и там ми казаха имаш грешка в едната ламбда сонда има богата смес на гориво.Съответно попитах дали е заминала и е за смяна,те казаха че не е за смяна и трябва да направят втора по -обстойна диагностика да ми кажат какво точно има(цената и била от 60 кинта нагоре ама не се знае колко).Според вас какъв може да е този проблем освен да е заминала сондата 

Живота в България е като стълба в кокошкарник-къс и осран,поне имам щастие едно да карам БМВ брато 
Re: Проблем с ламбда сонда
При мене също беше почнала да нарчи полече, смених сондите и се оправи. Нямал съм проблем с придърпване обаче. Направи една обстойна диатностика и ако са сонди ги сменяй. Влимавай каква марка ше сложиш. Аз първо сможих универсанли и за 6 месеца ги смених пак със Бош. Успех и пиши какво се е овацало.
Good Drivers Just Drive
- kardo898
- Потребител
-
- Кара: BMW 520i 98g.
- Мечтае да кара: BMW F01 760li
Re: Проблем с ламбда сонда
ще ходя на друго място за диагностика и ако се окаже за смяна,бихте ли ме посъветвали каква марка да сложа и как са им цените.Видях примерно тази ,която пише че е универсална http://www.prospeed.bg/bg/product/5161
Живота в България е като стълба в кокошкарник-къс и осран,поне имам щастие едно да карам БМВ брато 
3 мнения
• Страница 1 от 1