Теч от радиатор

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: BMW M43B18

Теч от радиатор

Мнение от overmars7 » 10 Окт 2011, 18:55

Здравйте, имам теч някъде между сглобката на номер 5 и основата или от маркуча,който излиза оттам,пада се отзад на снимката. Въпросът ми е има ли как и с какво да се залепи тъй като всичко там е пластмаса и устойчиво ли ще бъде, или евентуално да ме посъветвте нещо друго, тъй като вода за доналиване бол , ама антифриза си е друга пара :)
Благодаря предварително
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на детето БМВ-то :)

Re: Теч от радиатор

Мнение от ElizabetS » 10 Окт 2011, 23:32

Колега, няма спасение от това! Там е втора ръка да си вземеш радиатор или нов.Каквото и да лепиш и да майсториш, все ще тече, само да не стане и по- зле. Аз бях пробвала с добавка, запуши ми всичко за около седмица,и от там отново по мъките. Та освен радиатор, смених и водна помпа :ranting: Така, че моето мнение е, да си вземеш нов радиатор, преди да си направил някоя беля :yes:
I don't know where the Limit is But I know where is Not!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 10 Окт 2011, 23:35

По-скоро от маркуча, защото тоя елемент 5 е захванат с 2 болтчета просто. А ти как разбра, че точно от тая област губи течност? Иначе за лепене трябва със същата пластмаса - разтапя се и се лепи. С разни смоли и др. ефекта не е добър, заради разликата в температурните разширения на различните материали.

Потребител
Аватар

Мнение от overmars7 » 11 Окт 2011, 8:41

Dirty M5 driveR написа:По-скоро от маркуча, защото тоя елемент 5 е захванат с 2 болтчета просто. А ти как разбра, че точно от тая област губи течност? Иначе за лепене трябва със същата пластмаса - разтапя се и се лепи. С разни смоли и др. ефекта не е добър, заради разликата в температурните разширения на различните материали.

Мерси колега, ами просто около тези места си личи,че е текли, но нз точно,дали примерно уплатнението на 5 ли изпуска, или някъде е спукана пишката за която е хванат маркуча.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '99 BMW 523I M52TU Sedan
Мечтае да кара: само BMW

Мнение от Ivan_BMW » 11 Окт 2011, 15:10

Виж си и капачката да нее и от нея да ти тече :)

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e60 530i SMG

Мнение от PIPERKOV » 12 Окт 2011, 18:54

Ivan_BMW написа:Виж си и капачката да нее и от нея да ти тече :)

:yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: го на ножки
Мечтае да кара: на 50ст бензина.

Мнение от Jang1r » 12 Окт 2011, 19:06

Там горе не вярвам да тече от капачката :shock: По-скоро виж пробката за обезвъздушаване ;)
BMW e36 318TDS Touring
BMW e36 318iS Sedan with m52b25-SOLD
Opel Vectra B X16XEL

Потребител
Аватар

Мнение от overmars7 » 12 Окт 2011, 19:31

не е отгоре, а пък пробката отдавна е запечатана,подобаващо добре :) ще видя дали ще разтопявам пластмаса или направо смяна.В този ред да попитам, има ли смисъл да купувам втора ръка или като ше е гарга да е рошава :)

BMW fanatic
Аватар
Кара: ИСТРЕБИТЕЛ мечнае за СОВАЛКА
Детайли за колата: e36 330i

Мнение от with-fox » 13 Окт 2011, 0:07

ми ако имаш достатъчно пари за нов си земи нов но аз не бих направил тази грешка за 100- 120 лв ще си земеш читав радиатор от някои колега от форума :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 13 Окт 2011, 7:21

Не си прави експерименти. Ако се наложи смяна на твоя - нов. Не го знаеш този, който ще го купиш на "далавера" дали след някой друг ден няма да се окаже като твоя (че и по-зле). Вярно са скъпи но... шега с охладителната система не бива. Но ако е сцепен горе щуцера (входа на радиатора) си заслужава да опиташ да го залееш с пластмаса. Ако не е мн сериозна повредата има голям шанс да се получи.

ентусиаст
Аватар
Кара: '03 330xd M57N Sedan

Мнение от Mpower84 » 13 Окт 2011, 7:28

Такава важна част втора ръка си е направо подигравка! На Е36 това е слябо място и ако вземеш втора ръка е твърде вероятно скоро пак да си на това положение. Аз взех Nissens и цената беше към 300 лева.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E 36 320i Touring
Мечтае да кара: Мазерати
Детайли за колата: Стар чук - сребристо комби Е36 от 96-та.

Мнение от D.Stanev » 13 Окт 2011, 9:45

При мен имаше подобен теч на сглобката на разширителния съд от един пръстен... ама като ми казаха цената за нов радиатор реших да го магеря. Два опита направи един човек спец по лепене на пластмаси. На втория опит стана след отстраняването на О-пръстена, т.е. направо и само с термоустойчив силикон. И до момента нямам проблеми - не тече. Номера с тоя силикон е да се остави да изсъхне хубаво и ако не протече при първото вдигане на 90 градуса - значи няма да протече повече от там. При първото лепене пак не течеше, понеже не беше загряла колата, но на другия ден като я пораздвижих и вдигна температурата потече. Така, че нищо не ти пречи да пробваш иначе отиваш на нов, което е скъпо удоволствие, не че няма и за 120-130 лева някакви турски или кой знае какви.
BMW Crash master

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е36

Мнение от Junkie » 13 Окт 2011, 15:49

Така и така сте заговорили за радиатори и течове, ще ползвам темата на колегата пък ше го черпя бира :mhihi:

И аз имам почти същия проблем, във всички случаи ще е смяна а не опит за оправяне, но съм пред дилемата дали да взема някакъв китайски радиатор който ми предлагат за 170лв с две години гаранция, или да си купя оригинален за 300+...... Как мислите, китайчето дали си заслужава или да не се занимавам с глупости?
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от overmars7 » 13 Окт 2011, 16:06

D.Stanev написа:При мен имаше подобен теч на сглобката на разширителния съд от един пръстен... ама като ми казаха цената за нов радиатор реших да го магеря. Два опита направи един човек спец по лепене на пластмаси. На втория опит стана след отстраняването на О-пръстена, т.е. направо и само с термоустойчив силикон. И до момента нямам проблеми - не тече. Номера с тоя силикон е да се остави да изсъхне хубаво и ако не протече при първото вдигане на 90 градуса - значи няма да протече повече от там. При първото лепене пак не течеше, понеже не беше загряла колата, но на другия ден като я пораздвижих и вдигна температурата потече. Така, че нищо не ти пречи да пробваш иначе отиваш на нов, което е скъпо удоволствие, не че няма и за 120-130 лева някакви турски или кой знае какви.

Колега, можеш ли да ми кажеш какъв точно е силикона, тъй като току-що говорих с едно приятелче има склад и ми каза за някакъв червен, масло и термоустойчив силикон до 300 градуса. В случая ме притеснява,че цената му била около 5 лв :D да не е Made in гараж :)))

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E 36 320i Touring
Мечтае да кара: Мазерати
Детайли за колата: Стар чук - сребристо комби Е36 от 96-та.

Мнение от D.Stanev » 13 Окт 2011, 18:07

overmars7 написа: Колега, можеш ли да ми кажеш какъв точно е силикона, тъй като току-що говорих с едно приятелче има склад и ми каза за някакъв червен, масло и термоустойчив силикон до 300 градуса. В случая ме притеснява,че цената му била около 5 лв :D да не е Made in гараж :)))

Не знам марката колега, но беше черен на цвят - понеже го видях когато вече беше залепен... сори, че не мога да ти помогна с марка. Но човека ми каза, че е термоустойчив да не се притеснявам. Относно цената, все пак една туба не е кой знае колко, но наистина 5 лева си е малко съмнително. Все пак ми се струва, че ако решиш да го лепиш е по-добре да го откараш при такъв специалист по лепене на пластмаси - те си имат опит в такива процедури. Успех!
BMW Crash master

Следваща

Назад към E36