Най тъпите решения при производството на автомобили
Модератор: Общи модератори
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
Re: Най тъпите решения при производството на автомобили
маневрирането със задна под 5-та е ОТВРАТ! Особено, ако трябва да направиш 10-на маневри 

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Сетих се за още нещо-ПЛЮЯ на идиота дето е измислил резервната гума да е под колата и да се държи на някаква гола ламарина,за да се свали/качи гумата се изискват ебаси и усилията а понеже всякакви ла*на дето газиш по пътя се лепят по гумата и с никаква автомивка не се измиват,при перфектно време ако си имал неблагоразумието да си спукал гума и решиш да извадиш резервната,може като един иследовател да разбереш в каква кал,гнас и ла*на си газил от последният път когато си ползвал резервната гума,а и ше я ползваш ако времето и атмосверните условия не са направили от резервната гума "напукана баница"... 

Huku написа:От една седмица имаме фирмен Шевролет Каптива 2011 и като трябва да направиш малко по-голям завой го правиш на два пъти
Земи да смениш крушка на фар да видиш за какво става въпрос.

- barabqga
- кандидат ентусиаст
-
смяна крушка на стоповете на Фиат Пунто - в багажника при резервната гума има един инструмен (нещо като глух ключ) с който , като махнеш корите от колоната за към стопа с него тряя да развиеш фаровете да ги свалиш и тогава да сменяваш крушка баси акъла 

- alpina-ma6inata
-
'2002' fanatic
-
- Кара: '08 Swift Sport, '73 BMW 2002tii
SPEED_GABROVO написа:Ми аз съм нямал кола,ама имам похвално мнение за на бащата Пижото 306,те нали имат два фейслифта,нашето е първия. Гледам и други се кефят на 306ците,то май единственото хубаво е,че държат на ръжда.
OFF: 3 са фейслифтите на 306-ците. Иначе като изключим задния мост аз си бях доволен от количката.

А това за резервната гума отдолу е наистина голяма глупост. И в много случаи ти е нужен още 1 човек за слагането обратно. На служебния форд транзит бях спукал гума веднъж и тя е там долу. С някакви зверски мъки я извадих, защото това нещо наподобяващо шайба, дето държи гумата едвам излиза през централния отвор. Абе сложно е за обяснение. На всичкото отгоре крика му беше от този тип, има го и при други модели:
http://shopix.bg/img/products/86/ps_fksch888.jpg
И предполагам всички знаят, че пръчката се мушка в тази халка отдясно. Да обаче като почнете да вдигате халката се усуква и се къса

'73 2002 tii Golf #2719550
2x Alpine white E30's
-------------------------------------
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.

2x Alpine white E30's
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.
- SPEED_GABROVO
- ентусиаст
-
- Кара: дърто Е30
- Мечтае да кара: моята си,ама с неограничен бюджет
alpina-ma6inata написа:SPEED_GABROVO написа:Ми аз съм нямал кола,ама имам похвално мнение за на бащата Пижото 306,те нали имат два фейслифта,нашето е първия. Гледам и други се кефят на 306ците,то май единственото хубаво е,че държат на ръжда.
OFF: 3 са фейслифтите на 306-ците. Иначе като изключим задния мост аз си бях доволен от количката.Но това е друга тема.
Как бре 3 вида са,нали първия модел и още 2 фейслифта.

http://en.wikipedia.org/wiki/Peugeot_306
BMW не е просто марка автомобили,а начин на живот.
- bivola
- E30 M3 Dreamer
-
- Кара: `90 E30 M50B20 , Fiat Punto Bertone
- Мечтае да кара: E30 M3
TNT написа:На тея Алфи 156 яко дразни дръжката за задната врата...
Много ме дразнят и тея коли, на които скоростния лост им е на таблото...
Страшен ташак е тва с 156-те. На моята зимата умирам от кеф като тръгна да возя някой и седи на -20 градуса отвън чакайки да му отворя

Дилян Пенчев написа:МИнава се време, успокояваш се - караш супер лачена Е30-ка...която ти струва 20 бона![]()
![]()
И си викаш...аджеба аз що не си купих Е46... и в момента в който ти мине тая мисъл ти вече НЕ СИ МАНЯК
![]()

- Flash
- Автоморгаджията
-
- Кара: чорапи у тех и маратонки вънка
- Мечтае да кара: E60 ///M5
deyan-enchev написа:Заключването на предния капак на Форд е измислено с цел двигателя да не избяга от срам от коша

http://www.misterika.blogspot.bg - "Архивите на една друга реалност" - Паранормалният блог на България
На завоя заляга, конете яко напряга, задницата бяга - към мантинелата посяга...
Пол Уокър: 1973 - ∞

На завоя заляга, конете яко напряга, задницата бяга - към мантинелата посяга...
Пол Уокър: 1973 - ∞

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
То като цяло трабанчето си е тъпо решение...
Аз не мога да се сетя за нещо в трабана , което да е измислено като хората . Вярно , че е на 60 години , но едно бегло сравнение с костенурката , прави нещата още по-горзни ...
- texudo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: усмихнат
- Мечтае да кара: совалка
...Акумулатора на Е34 под задната седалка
, на Е39 смяна на крушките за осветление на рег. номер
, на Форд гайки, вместо болтове ма гумите
, бусове с предно предаване
,

Последна промяна texudo на 12 Окт 2011, 15:23, променена общо 1 път
"Наслаждавай се на малките неща,осбено на половия си орган.Големите проблеми тръгват от малките работи..."
- Kambe
- старши ентусиаст
-
- Кара: Peugeot 307 HDI
Форд Кугър - за да смениш крушка на късите трябва да се сваля целия фар 

- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
като казахте трабант се сетих за варбуклука ,при него челетата са много но една от най ценните е че дръжките на вратите отвътре са хванати само за кората
и след няколко години кората се издува навътре от дърпането при което ръчката за стъклото вече не може да се върти
друга весела инженерна приумица е радиатора на мотора да се намира ЗАД него ,към купето 

- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
Vra4anin написа:Е що за негодник ще е този, който ще прави 10 маневри![]()
*някой, който са го оставили с по 5см от броните на паркинга
*някой, който си пази колата от драскотини и подпирания до колкото е възможно
*някой, който не познава габаритите на колата (считай жена ми се качва да кара)
и т.н. и т.н.
не е нужно да се заяждаме за такива работи, И ДА, КОНСТРУКТИВНО ТЪПО Е ЗАДНА ДА Е ПОД ПЕТА!
You said: "Time will change!" What if it changes you?
- alpina-ma6inata
-
'2002' fanatic
-
- Кара: '08 Swift Sport, '73 BMW 2002tii
texudo написа:...Акумулатора на Е34 под задната седалка, на Е39 смяна на крушките за осветление на рег. номер
, на Форд гайки, вместо болтове ма гумите
, бусове с предно предаване
,
Това за гайките не е само при Форд, при японски, корейски и т.н. също го има. Аз лично не виждам кое му е лошото?

'73 2002 tii Golf #2719550
2x Alpine white E30's

2x Alpine white E30's
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
@vicho човек в грешка си след пета като си се набрал на магисталата и отвърте ти идва да набиеш следващата скорост R-> rally !!!
Vra4anin Стана ми интересно кои модели на Пасат В3 имат проблеми с охлаждането, аз имам впечатления от 1.6ТД 1990та комби.
Един ден го съдрах от каране 2 пъти Стара Загора - София с ремаркето си носих частите на коша е30 у нас, и ни 1 път не загря а си го карах арабия на 5та по нагорнищата с 80км/ч.
Освен от разход на масло 1 литър на 1000км не мога да се оплача от работния кон.
Който с един резервоар 95 литра изминава разстоянието от тук до Венеция, и малко екскурзия на Плитвичките езера
Vra4anin Стана ми интересно кои модели на Пасат В3 имат проблеми с охлаждането, аз имам впечатления от 1.6ТД 1990та комби.
Един ден го съдрах от каране 2 пъти Стара Загора - София с ремаркето си носих частите на коша е30 у нас, и ни 1 път не загря а си го карах арабия на 5та по нагорнищата с 80км/ч.
Освен от разход на масло 1 литър на 1000км не мога да се оплача от работния кон.
Който с един резервоар 95 литра изминава разстоянието от тук до Венеция, и малко екскурзия на Плитвичките езера

Последна промяна deyan-enchev на 12 Окт 2011, 15:40, променена общо 1 път
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.